Lehetséges logikát találni a vallásban?
Az ember mai eszével átolvassa a Bibliát vagy netán a Sutrát ( Indiai szent írás) vagy bármilyen vallásos könyvet.
Nem tartja egy kicsit elavultnak az egészet?
Lehetséges, hogy logikát találj bármiben is? Nem irigylem a modernizmusodat! Olvass Blikket, az tuti, nem elavult neked és nem kell gondolkoznod sem, nincsenek megerőltető szimbólumok, hosszú, nehéz szavak! (-:
Ja, és azt is leírják, hogy mit gondolj! Nagyon kényelmes!
Nem szűkíteném le a vallást a Bibliára, de azt is beleértem. A felfogásomat a feltett kérdésről egy művészi hasonlattal ábrázolom: Képzeljétek el a műkorcsolyázó táncoló párost. Mondjuk jégtáncban. Tegyük fel, a férfi a tudomány, a nő a vallás. (tehát egy általánosított világkép értelemben) Az egyik jelenetben az összeölelkező páros szétválik egymástól, már csak egymás kezét fogják, miközben távoladnak, aztán elengedik egymást, és nagy lendülettel leírnak egy-egy óriási kört a pályán. A körív végül egyre közelíti őket egymáshoz, aztán megfogják egymás kezét, és összeölelkeznek. Valószínüleg már kezdünk a körív közelítő szakaszán korcsolyázni, abban mindenesetre biztos vagyok, hogy előbb-utóbb a tudomány és a vallás összetalálkozik, mint a korcsolyázó páros a körív után, a homlokukra ütnek, és azt mondják:Hát persze! Egyet beszélünk!
Ezt az elméletemet többek között Fritjof Capra (Berkeley Egyetem fizikusa)A Fizika Taoja c.könyvére alapozom, és más hasonlókra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!