Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha valaki csak a konfliktusforrást látja a vallásban?

Figyelt kérdés
[link]
2011. máj. 15. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%
A fent cikk is jól mutatja, hogy a vallás csak arra jó, hogy konfliktusokat gerjesszen. Mind ilyen szinten, mind kisebb körökben, pl. a családomban, ahol én ateistaként csak vergődök. Nálam a hit az élből baromság kategóriába tartozik. Elolvastam a Bibliát, amely szerintem ellentmondásokkal teli, pl. ne ölj, közben lemészárolnak egy csomó embert egy bálvány miatt. Ami egy nagyon izgalmas jelenet volt, de saját maguknak mondtak ellent. A szüleim nem fogadják el az ateizmusomat, és ez mindennapos konfliktusokká válik. Én nem akarom nekik mondani, hogy egyék a húst húsvét előtt, viszont az durva, amikor az ellenkezőjére rá akarnak kényszeríteni. Már gyűlölöm a vasárnapot a rohadt templom miatt. A barátnőmmel nem lehetek együtt. Ha nem lenne vallás, nem lenne (ennyi) problémám, mert ezeken kívül tök jól élek. És a fenti cikkben említett dolgok sem történnének. Fiatal vagyok még, így nem biztos, hogy megállapításaim helyesek, de én ennyit tapasztalok a vallásból, ezt gondolom.
2011. máj. 15. 18:32
 2/12 escrogar ***** válasza:
nem mész el velük templomba, és kész. jobb szerintem most konfrontálódnod velük, mint később esetleg.
2011. máj. 15. 19:51
 3/12 anonim ***** válasza:
9%
Kár,hogy ilyen balfxok lesznek a vallás miatt.Egyszer mindannyian erre fogunk rábaxni.
2011. máj. 15. 20:12
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó, teljesen igazad van.

Az afriport hírportált egyébként nagyon szeretem.

A kopt egy fanatikus társaság, olyanok, mint az iszlámban a vahabiták. A kopt a keresztény vahabizmus. Gondolom én jól felhergelték a muszlimokat, aztán meg csodálkoztak, hogy minek támadnak rájuk.

A baháí-oknál is van egy ortodox irányzat, de ők nem ennyire fanatikusak, kicsit néha úgy viselkednek, mintha a középkorban élnének, de így biztosan nem viselkednének ők sem. Indiában a baháí hívők nagyon konzervatívak, de biztosan nem rendeznének vérfürdőt, ha valaki közülük vallást váltana, hanem csak a vallásváltót közösítenék ki.

Mi a f...-ért kell azért ölni egymást, mert egy nő muszlim lett? Ezt én úgy mondom, mint egy nem muszlim.

Hogy lehetnek mindkét oldalon ennyire gyökerek?

Ha ez egy olyan államban történne meg, ahol már a Kitáb-í-Aqdas az állami törvénykezés alapja, akkor nem úsznák meg a halálbüntetést, sőt a nő sem úszná meg a börtönbüntetést, amiért nem tudta úgy megoldani a problémáját, hogy ne follyjon miatta vér. A börtönben jól megnevelnék, megtanítanák a csajt, hogy hogyan kell konfliktusokat megoldani normális módon.

Üdv: Anna egy már majdnem baháí

2011. máj. 16. 00:17
 5/12 Ozmium42 ***** válasza:
Harmadik nevető fél provokált (újra)! Ugyanazok, akik a szlovák-magyar összetűzéseket is provokálja néha! Óvatosan kell tájékozódni.
2011. máj. 16. 01:45
 6/12 anonim ***** válasza:
51%

Csakis az lát konfliktusforrást a vallásban,akinek súlyos konfliktusok dúlnak a lelkében. Az ilyen ember elsősorban talán komolyan vehetné a vallását.

Freya

2011. máj. 16. 13:06
 7/12 anonim ***** válasza:
47%
A vallást nem lehet komolyan venni.
2011. máj. 19. 23:54
 8/12 anonim ***** válasza:
Intelligens ember bármit komolyan tud venni.
2011. máj. 20. 13:39
 9/12 escrogar ***** válasza:
A képzeletbeli barátokat is?
2011. máj. 20. 19:26
 10/12 anonim ***** válasza:
42%

igen, és akkor elmegy pszichológushoz és kap rá gyógyszert...:-))

De a vallást ne gyalázd, ha nem tudod, hogy igazából mi az.

2011. máj. 21. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!