Mi a véleményetek arról, ha valaki csak a konfliktusforrást látja a vallásban?
Utolsó, teljesen igazad van.
Az afriport hírportált egyébként nagyon szeretem.
A kopt egy fanatikus társaság, olyanok, mint az iszlámban a vahabiták. A kopt a keresztény vahabizmus. Gondolom én jól felhergelték a muszlimokat, aztán meg csodálkoztak, hogy minek támadnak rájuk.
A baháí-oknál is van egy ortodox irányzat, de ők nem ennyire fanatikusak, kicsit néha úgy viselkednek, mintha a középkorban élnének, de így biztosan nem viselkednének ők sem. Indiában a baháí hívők nagyon konzervatívak, de biztosan nem rendeznének vérfürdőt, ha valaki közülük vallást váltana, hanem csak a vallásváltót közösítenék ki.
Mi a f...-ért kell azért ölni egymást, mert egy nő muszlim lett? Ezt én úgy mondom, mint egy nem muszlim.
Hogy lehetnek mindkét oldalon ennyire gyökerek?
Ha ez egy olyan államban történne meg, ahol már a Kitáb-í-Aqdas az állami törvénykezés alapja, akkor nem úsznák meg a halálbüntetést, sőt a nő sem úszná meg a börtönbüntetést, amiért nem tudta úgy megoldani a problémáját, hogy ne follyjon miatta vér. A börtönben jól megnevelnék, megtanítanák a csajt, hogy hogyan kell konfliktusokat megoldani normális módon.
Üdv: Anna egy már majdnem baháí
Csakis az lát konfliktusforrást a vallásban,akinek súlyos konfliktusok dúlnak a lelkében. Az ilyen ember elsősorban talán komolyan vehetné a vallását.
Freya
igen, és akkor elmegy pszichológushoz és kap rá gyógyszert...:-))
De a vallást ne gyalázd, ha nem tudod, hogy igazából mi az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!