Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisz valaki abban a...

Miért hisz valaki abban a vallásban ami emberek tízezreit/millióit mészárolta le, vetette máglyára (még anno régen)? De pl lásd: kereszténység.

Figyelt kérdés
Mert ez így nagy baromság volt nem? Én ateistaként ezt tuodm csak írni. Valaki, aki hisz Istenben az meg tudná mondani, hogy erre miért volt szükség.
2010. nov. 3. 08:24
1 2 3
 1/29 anonim válasza:
81%
olvasd el a bibliát, nem a kereszténységgel van a baj, hanem a különböző vallásokkal, katolikus, református stb. Amikor a háborúban az egyik katolikus pap megáldja a katonáit, hogy nyerjenek, ugyanezt teszi a másik oldal és így a katolikusok ölik a katolikusokat!! Ezt nem támogatja Isten!!
2010. nov. 3. 08:46
 2/29 anonim ***** válasza:
96%
Máglyára! Az emberek nem vallásban hisznek, hanem Istenben. Amiket leírtál emberek tették, és nem Isten parancsára, hanem saját akaratukból. Nem lehet Istent hibáztatni az emberek tetteiért.
2010. nov. 3. 08:47
 3/29 anonim ***** válasza:
31%
Hogy tudtad kijavítani a mágiát máglyára? Ügyes!
2010. nov. 3. 08:49
 4/29 anonim ***** válasza:
59%

Mert valakiben, valamiben hinni kell. Nem vagyok vallásos ember, de tiszteletben tartom, ha valaki hisz benne, szíve joga ezt tenni.

Többek között engem is az ilyen dolgok tántorítanak el a vallástól. Ha rendesen megnézed történelmünket, az egyház mindíg aktívan jelen volt az események alakulásában. Így van ez ma is. Unokahugaim szeretnek templomba járni (nálunk a családban mindenki magának döntött ebben a kérdésben), ha ráérek elkísérem őket. Megdöbbentő amikor a pap az aktuális politikai eseményekről beszél, nyilvánvalóan kifejezve jobb vagy baloldali hovatartozását.

Hát anno is azért mészároltak embereket az egyház nevében, mert féltek. Saját hatalmukat fent kellett tartani, akik azt veszélyeztették azzal az egyház nevében végeztek.

2010. nov. 3. 08:50
 5/29 anonim ***** válasza:
28%

Ó, jaj... NAGYON nem jó kérdés. PILLANATOKON BELÜL ki fogják magyarázni, hogy "azok az emberek Istent is megölték", "nem voltak igazi hívők", "az Egyház már régen bocsánatot kért", stb. stb. stb. .

Ez nem jó támadási felület, rengeteg választ szedtek már össze rá maguknak az idők során. Nagy valószínűséggel valaki be fogja dobni előbb-utóbb azt is, hogy hogy lehet valaki ateista, amikor az "ateista szovjetek" emberek tízezreit/millióit mészárolták le?

2010. nov. 3. 08:50
 6/29 anonim ***** válasza:
29%
08:47 : Ajánlom figyelmedbe az Ószövetséget. Ott bizony vastagon Isten volt a felelős RENGETEG népirtásért, tömeggyilkosságért és más disznóságokért - sokszor személyesen, a többi esetben meg felbujtóként és bátoítóként.
2010. nov. 3. 08:52
 7/29 anonim ***** válasza:
62%

Szükség nem volt rá,ez emberi butaságból adódott:hatalommániából és vallási fanatizmusból.

Meg lehet magyarázni,lehet kifogásokat keresni,hogy mindez régen volt,meg a vallási fanatizmus jó,de az a helyzet,hogy értett,önmagával tisztában lévő ember nem válik egyetlen vallás fanatikusává sem,mert látja az összefüggést,hogy a hozzáállásával pontosan a saját vallása ellen cselekedne.a helyzet még ma sem változott túl sokat,igaz nem vetik egymást mágjára,de ugyanúgy szapulják egymás hitét,vallását a buzgó vallásosok.mondjuk itt az oldalon már találkoztam egy igazi példamutató kereszténnyel,azt írta,legszívesebben égő tűzön égetne el-és mindezt pusztán azért,mert leírtam,hogy nekem miért nem szimpatikus a keresztény vallás,hozzáteszem,hogy normális hangnemben.

egy Istenben hívő-lehet pfujjolni....

2010. nov. 3. 09:24
 8/29 anonim ***** válasza:
59%

08:52

Igen, mert azok az emberek, szőrnyű bűnöket követtek el, ami ellentétes a jóval.

Jézus már az Újszövetségben megjövendölte, hogy lesznek olyan emberek, akik a nevében embereket ölnek és kínoznak meg. De őket meg fogja tagadni. Jézus is mondta, ő sem azért jött, hogy egyetlen egy lelket is elveszítsen.

2010. nov. 3. 09:24
 9/29 anonim ***** válasza:
48%

"Miért hisz valaki abban a vallásban ami emberek tízezreit/millióit mészárolta le"

A vallás embereket mészárolt? Hogyan? Kés volt a vallás kezében és levágta az emberek fejét?

"Mert ez így nagy baromság volt nem? Én ateistaként ezt tuodm csak írni."

Hát akkor ateistaként csak ezt tudod írni. Akkor mit érdekel, hogy mások mit gondolnak? Írd csak le még 100-szor azt, amit, mint ateista, egyedül írni tudsz.

2010. nov. 3. 10:44
 10/29 escrogar ***** válasza:
54%

9:24

pont hogy nem, az isten által megölt emberek millióinak jó része bűntelen volt, vagy legalábbis kevésbé bűnös, mint a zsidók, akiket mégis életben hagyott...

(ezt nem zsidózásból mondtam)

2010. nov. 3. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!