Mi értelme Isten miben létének meghatározásának?
"Szerintem itt nagyon sokunk nem lehet politikailag irányítani, nem mennénk háborúba és pénzt sem adunk olyan rengeteget, azt is csak jó célra és önként. Szóval még mindig csak nézek...."
Hidd el sok kicsi adomány sokra megy! Én is láttam már öregasszonyt 10000Ft-os bankót nyomott a perselybe, én meg csak lestem, hogy... mi van? O.o?!
A papokat, bíborosokat tisztelik, a falvak és a városok hívei ellátják őket. Csak pár példa amit tudok: Ingyen étkeztetik őket, megvendégelik minden nap ebédre hivatalos (legalábbis azon a településen ahol lakok); a portáját nem ő, hanem mások rendezgetik. Én még semmi kertészeti karbantartást nem láttam tőle, holott eléggé nyitott és belátszik a kertje. Az iskolákban is ott a kötelező hittan, ami szerintem kisiskolásoknál teljesen fölösleges, nyomatják belőjük a tanokat. Ez nem véletlen, hisz még gyerekek, könnyebben befolyásolhatóak. Szerintem 18 év alatt nem szabadna engedni, hogy az ember véleményt formáljon egy olyan hitbéli dologról, amit talán nem is ért, hanem vakon követ.
A politikáról annyit, hogy mindig van legalább 1 olyan párt, ami egy vallást finanszíroz, a többit pedig inkább gátolni próbálja.
Keresztes hadjáratot is simán indíthatna a pápa, hisz lenne olyan tökkelütött, aki a HITET védelmezi minden zokszó nélkül. A másik fajta pedig az, aki elmenne élvezné azt amit tesz és utána nyugodtan foghatná arra, hogy jót tesz, hisz a felsőbb vezetők is ezt hirdetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!