Ateisták! Mikor fogjátok fel végre hogy Isten létezését és nem létezését nem lehet bizonyítani?
A kérdés nem nekem szól, mivel én hiszek Istenben. Úgy látom, hogy nem érdemes általánosítani, mert sok intelligens ateista van, aki felfogja, hogy az ő álláspontjuk is csak egy vélemény, egy hit ha úgy tetszik, csak ők félnek ettől a fogalomtól. Viszont van egy jó hangos társaság, aki főleg itt gyk-n névtelenül hangoztatják, hogy csak nekik lehet igazuk, aki ezt nem így gondolja, az már biztosan hülye (hozzáteszem, ilyen Istenhívőből is van, és ugyanolyan rossz). Erővel nem lehet megoldani az ilyen problémákat.
Egyébként Isten létét valóban 100%-ig nem lehet sem bebizonyítani, sem pedig cáfolni, mivel ez egy filozófiai kategória. Aki nem hisz Istenben, neki is joga van ehhez az állásponthoz. A hit egy olyan mély meggyőződés, amit szájkaratéval úgysem lehet a másikban felébreszteni.
"van a hit nevű fogalom, ami a nem látható dolgokba vetett bizalmat jelenti"
Mikor a kémiában pld csak hittek addig nem fejlődött kétezer év alatt se sokat, mikor bizonyítottak és a tudásra alapoztak akkor kétszáz év alatt többet fejlődött.A fizika ugyanúgy!
11 Köszönöm a válaszod, sok ateistának jól esik hogy a hívőket hülyézi, ez valahogy kompenzálja a lelki nyomorúságukat.
14 Az egy tantárgy ez meg vallás. Miért kéne fejlődnie? Krisztus mondta hogy csak a Bibliát vegyük alapon, mást ne, látszik hogy nem ismered a vallást.
Ti ateisták minden választ lepontoztok ami keresztény
Tényleg? Te tényleg ennyire hülye vagy? Itt egyedül ateistákat pontoztak le és szándékosan figyelmen kívül hagyod azt, hogy bebizonyítottam, hogy nem létezhet az istened.
A kémia meg nem egy tantárgy, hány éves vagy te?
Most már csak az a kérdés, hogy mi a helyes és következetes magatartás, ha valaminek nem tudjuk bizonyítani a létét sem a nemlétét?
Szerintem az, hogy ezekkel a dolgokkal nem foglalkozunk.
És biztosan nem az, hogy imádni kezdjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!