Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallás miért önző?

A vallás miért önző?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Keresztényként kérdezem, főleg Jézus tanitására célozva, hogy miélrt hiszitek önzőnek Isten szavát?

Nagyon sokatok az emberek alapján ítéli meg a vallást, amely tudatlanságot bizonyít. Viszont ha ismernétek a Bibliát megérthetnétek hogy Isten a szeretetet hirdeti.

2013. júl. 11. 12:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%

Én meg azt kérdezem tőled, hogy szerinted mi a szeretet? Mert ez mind csak nézőpont kérdése. Egyes kultúrákban az a legnagyobb szeretet, ha ételt hozol haza. Még más kultúrákban az a szeretet jele, hogy ha védelmezed a szeretteidet. Az, hogy te mit gondolsz szeretetnek, az nem mindenhol szeretet. Mert pl.: ahol nagy a szegénység, ott senkit sem érdekel, ha rózsát veszel nekik, de viszont, ha hazaviszel egy nagy halom kaját meg ruhát, akkor már mindenkit boldoggá tettél.

Azt meg abba kéne már hagyni, hogy azt hiszitek, hogy azért nem hiszünk az Istenetekben, mert nem olvastuk a Bibliát. Én szerintem sokkal jobban ismerem, mint a hívők 90%-a.

2013. júl. 11. 13:07
 2/18 anonim ***** válasza:

A szeretetnek semmi köze nincs a "boldogság érzéshez".

A halál mutatja csak meg igazán...

A szeretet önfeláldozás.

Nem azért szereted a másikat, mert vagy mellette valaki.

Hanem azért, aki a másik.

Nagy felelősség és döntés.

2013. júl. 11. 13:30
 3/18 anonim ***** válasza:

A szeretet önkontrollt igényel és igyekszik mindig a legjobbat kihozni mindenből, hogy senki se sérüljön.

Nem kultúrától függő. Empátiát igényel és nem az egoból indul ki.

Nem fogok valakit utálni, mert nem köszön vagy rossz napja volt.

2013. júl. 11. 13:33
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

"A vallás ténylegesen meggyőzte az embereket arról, hogy lakozik az égben egy láthatatlan ember, aki figyeli minden egyes tettedet minden nap minden egyes percében. Ennek a láthatatlan embernek van egy tíz pontból álló listája arról, amit elvár tőled, hogy ne tegyél. És ha mégis elkövetsz akár csak egyet is ebből a tízből, akkor van egy különleges helye, tele füsttel, tűzzel és égető, kínzó testi-lelki gyötrelmekkel, ahova leküld, hogy szenvedj, égj, fuldokolj, sikoltozz és sírj örökkön örökké, az idők végezetéig! De szeret téged! Szeret téged. Szeret téged, és pénzre van szüksége. Mindig pénzre van szüksége."

Teljes mértékben igaza volt az ipsének.

2013. júl. 11. 13:39
 5/18 Prókátor ***** válasza:
0%

Van némi igazuk. Ha elovasod az ó-szövetséget, ott számtalan helyen ad Isten parancsot ártatlanok ezreinek lemészárlására (vagy maga hajtja végre). Jézus is, elpusztította a fügefát, ami nem termet akkor, mikor nem kellett teremnie.

És azért nézik az embereket, mert Lenin és Marx azt mondta nekik. Ők meg azért mondták, hogy így jussanak hatalomhoz. A kettő között csak ottvvan különbség, hogy Isten szava évezredeken keresztül fent tudta tartani a világot. Míg lenin szava fél évszázad alatt pusztulásba tudta dönteni. De az utóbbival ki dicsekedne szívesen? Így inkább mocskolódnak, hogy ne derüljön ki, hogy miféle alakot imádnak.

2013. júl. 11. 13:44
 6/18 A kérdező kommentje:

Update-olj, az ószövetség már nem érvényes. A fügefa szerintem jelképesebb inkább

Utálom amikor valaki azt mondja jobban ismeri a Bibliát mint a hívők. Aki hívő az rengeteget olvassa, nem hívőként nem értem miért akarsz olvasni olyat amiben nem hiszel, hülyeségnek tartod.

2013. júl. 11. 14:41
 7/18 anonim ***** válasza:
77%
Viszont a hívők csak olvassák azt, és nem értelmezik, nem is próbálják meg kérdőre vonni az ellentmondásokat, inkább szemet hunynak felettük, ezért szerintem igenis lehetséges, hogy egy ateista, aki csupán egyszer, kétszer olvasta a Bibliát akár jobban ismeri azt, mint a sok vallásos vakbuzgó, aki még a klotyóra sem megy ki nélküle.
2013. júl. 11. 14:50
 8/18 anonim ***** válasza:
Meg mi az hogy az Ószövetség már nem érvényes? Az is a Biblia része, nem?
2013. júl. 11. 14:52
 9/18 Prókátor ***** válasza:
100%

Köszönet a felhomályosításért, kedves kérdező! Most megyek, és lelövöm az egyik "kedves" kollégámat. Hiszen (mint mondtad) ha az ó-szövetséget upgradolnom kell, mivel az már érvénytelen, akkor az sem érvényes, hogy "ne ölj!"

A fügefa lehet, hogy jelképes. De akkor az nem, hogy "ne 7x bocsájs meg, hanem 77x"? Kinek képzeled magad, hogy eldöndsd, hogy mi jelképes és mi nem? És honnan veszed, hogy nem ismerem a bibliát? Én is naggyon imádom azokat, akik azt mondják, hogy csak az ő bibliaértelmezésük, és csak az ő elképzelésük helyes!

2013. júl. 11. 14:55
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

"Aki hívő az rengeteget olvassa, nem hívőként nem értem miért akarsz olvasni olyat amiben nem hiszel, hülyeségnek tartod."

Hát igen, megint megmutatkozik az intelligenciád...

Az a helyzet, hogy én nem csak vaktában utálok valamit, mint ti, hanem én utána is járok a dolgoknak. Igen, nagyon sokszor elolvastam már a Bibliát, és még sok más szent könyvet is és pontosan ezért tudom, hogy mekkora hülyeség a nagy része.

2013. júl. 11. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!