Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondolsz az én valláskriti...

Mit gondolsz az én valláskritikámról?

Figyelt kérdés

Én azt gondolom elsősorban, hogy minden vallás önző. Örök életre törekszenek, ezt ígérik Neked, örök boldogságra, "másodlagosság" téve a földi életet. Én személy szerint azonban nem akarok örökké élni. Milyen is lenne az? Örök időkig úszkálni lanygos pocsolyákban és cukros gyümölcsöket enni. Sokan érvelnek azzal, hogy földi halandóként nem is tudjuk elképzelni a szellemi örökkévalóságot. No igen, de akkor mit számítanak a földi szabályok, ha a túlvilág teljesen más? Vagy ez olyan mint egy számítógépes játék, hogy a földi élet a lvl 1 és a túlvilág a további szint? Miért van akkor az, hogy a nagy isteni megjelenések és szent könyvek mint 2000 éve íródtak, az írásbeliség megjelenése után nem sokkal, a társadalmak, civilizációk megszilárdulásakor, azóta pedig néma kuss van ezen a téren? Miért nem jön el Isten ide a városba ahol lakom személyesen meggyőzni engem? Nem gyanús ez? Nem akarok örökké élni azért sem, mivel látom az emberek gyengéit és nem hiszek abban, hogy létezne még megközelítőleg is tökéletes ember. Szerintem minden embernek vannak hibái, kinek kevesebb, kinek több és súlyosabb. Az ember eredendően nem is tökéletes, hiszen ezért van az evolúció, folyamatosan fejlődünk, javulunk (mint minden élőlény ezen a bolygón). Nem hiszek abban, hogy Isten képmásai vagyunk, ugyanis akkor Isten meglepően tökéletlen lenne. Mi szüksége lenne Istennek belekre, ha örökké való és napi szinten kéne emésztenie, mi szüksége van tüdőre, mikor nem a légkörön belül létezik, vagy egyáltalán sejtekre, melyek osztódnak és elpusztulnak. Vagy mi szüksége lenne Achilles-ínra, mely az ember sajátossága a kép lábon járás miatt. Istenre például vonatkozik a gravitáció törvénye? Mert ha nem, akkor nincs Achilles-ína. Az egész emberi szervezet alapvetően ideiglenes, halandó. Talán Isten lelkének és nem testének képmásai lennénk? De mi az a lélek, hol van? A fejben? Mellkasban? Az idegekben? Vagy maga a tudat? Ha maga a tudat, az agy, akkor az is halandó. Létezne a testünkön kívül bármi nem "halandó" anyag, lényeg? Ha igen, akkor a kisgyerek miért nem lehet rossz miért csak jó? Talán neki nincs lelke 4-5 évesen? vagy a tudat a lélek megint csak, tehát ismét halandó?

Stb.

Mit gondoltok ezekről?

2013. júl. 9. 18:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van, de sajnos ez kevés ahhoz, hogy a vallásosakat meggyőzd, bár lehet nem is ez a célod.

Ateistaként már tudom mi lesz a válasz: Az, hogy Isten a saját képére teremtett minket, az nem azt jelenti, hogy külsőleg, és testi felépítésben hasonlítunk rá.

Mondjuk ha viszont a lelkünk hasonlatos Istenéhez (mi más), akkor meg jön a kérdés, hogy akkor Isten is gyarló és esendő?

2013. júl. 9. 18:25
 2/18 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

az örök életet, nem a "vallásosok" találták ki.

Ha olvastad valaha a bibliát, ami Isten szava az emberekhez, akkor ott láthatod, hogy az örök életet Ő akarta, hogy legyen és ha Ádám és a lázadók nem csinálják a fesztivált, akkor még mai napig is élnének és ne ismerné senki a halált.

Nem a halál dicsőíti Istent, hanem az élet, mert Ő nem a halottak, hanem az élők Istene.

Más részt a teremtő két életformát hozott létre.

Egy szellemit, és egy fizikait, és nem tervezte, hogy ide-oda mászkáljanak ezekben a létformákban.

A földet a fizikai életet az embereknek hozta lakásul létre, hogy örökké rajta lakjanak, ami legyen szemet gyönyörködtető, élvezetes, színes.

ezért alkotott növényeket, állatokat, stb.

S ha hiszed, ha ne, ezt megfogja valósítani,

Ugyan is nem lenne mindenható, ha nem lenne képes a terveit véghez vinni, jó lehet hosszabb módon kell megvalósítania, min tervezte, de a cél ugyan úgy meglesz.

Katy Weaver

2013. júl. 9. 18:37
 3/18 anonim ***** válasza:
0%

Talán még annyit:

A DNS egy mérhetetlen információval létező élet elem.

Ha a halál bele lenne programozva az emberbe, akkor a halált természetesnek kellene venni, de akkor meg miért sírnak az emberek, meg lesznek lelki betegek, vannak akik nem is tudnak beletörődni, egy szeretett személy halálába.

az emberekbe ha valamelyest egészséges az élni akarás a vágya.

Ha most azonnal meg kellene mondanod a halálod idejét, tudnál időpontot mondani?

Ja és a lélek vagy is maga az ember halandó.

Nincs benne külön álló lélek, vagy más életforma.

De ezt is közli velünk a biblia, de hát vannak akik mivel szintén nehezen törődnek bele a halál fogalmába, kitalálták, hogy jó a test meghal, de a lélek tovább él.

Igen ám de akkor ebbe is bele kellene nyugodni, amikor valakit elveszítünk, és örüljünk hogy jó helyre került, NEM?

Persze ezzel a felfogással nem értek egyet, csak felvázoltam a lehetőségeket. :)

Katy Weaver

2013. júl. 9. 18:45
 4/18 anonim ***** válasza:

a vallás lényege a hit, hogy mindenféle körbemagyarázás nélkül,hiszed, hogy amit hiszel, az igaz.

olyasmi, mint a bizalom.

tehát eleve aki valláskritikára szánja az idejét, voltaképp egy hitet/hívőt szeretne elbizonytalanítani, amibe, mint vitába sajnálatos sok hívő beszáll, pedig az igazságnak - vagy épp amit annak vélünk nincs szüksége magyarázkodásra, vagy nem hívők meggyőzésére,mert mindenkinek a saját hitén, gondolatvilágán múlik hogy hisz e,nem pedig azon hogy érvek ellenérvek közül melyik több, tehát logikai alap kizárva.

tipikusan emberi viselkedésen, lehet ezt észre venni, hogy pont az ártatlan az, aki nem védi magát..

2013. júl. 9. 19:11
 5/18 anonim ***** válasza:
A gyerekek azért jók, mert őket még nem ,,rontotta,, meg a világ. És ez tényleg így van. Jónak születnek.
2013. júl. 9. 19:12
 6/18 anonim ***** válasza:

"A DNS egy mérhetetlen információval létező élet elem."

Katy, egy másik kérdésnél már elmondtam neked, hogy néhány gigabyte-nak felel meg a benne tárolt információ.

"Ha a halál bele lenne programozva az emberbe, akkor a halált természetesnek kellene venni, de akkor meg miért sírnak az emberek"

Ha valami természetes, akkor az azt jelenti, hogy nem lepődünk meg, ha megtörténik, nem azt, hogy nem tesz minket szomorúvá. Ennyi erővel ha az evés természetes, akkor miért nem szeretünk sz*rni?

2013. júl. 9. 20:42
 7/18 anonim ***** válasza:
14%

Néhány gigabájt?

Na hiszen....

s a kettőt nem lehet egy lapon említeni.De hát....

Isten miért nem jön meg győzni ide a városba?

De hát elküldi mindenhova a szolgáit. Még a Dzsungelek legmélyére is

Személyes találkozót pedig nem javaslok vele, mert az életed ott véget érne.

Katy Weaver

2013. júl. 9. 21:01
 8/18 anonim ***** válasza:

Az, hogy milyennek teremtett minket, a saját képmására, NEM A MAI ÁLLAPOT ÉRTSÜK MEG! A sátán azóta átalakított minket, így ma már lelkünk is csak részben hasonlít!

Nem kiabálás, csak nagyon fontos és alapvető a kereszténység megértéséhez.

A másikhoz: nem tudjuk felfogni, milyen az a világ, amiben nincs bűn. Ne is próbáljuk. Viszont abban biztosak lehetünk, hogy jobb, mint ez a világ.

2013. júl. 9. 21:32
 9/18 anonim ***** válasza:

"Ennyi erővel ha az evés természetes, akkor miért nem szeretünk sz*rni?"

Csak a magad nevében beszélj! Én például egész jól elüldögélek a Wc-n, olvasgatva, elgondolkozva az élet nagy dolgain. :)

2013. júl. 9. 22:45
 10/18 anonim ***** válasza:

"Néhány gigabájt?

Na hiszen...."

Igen, néhány gigabyte, egy egyszerű google keresésből kiderül, és az első két találatban (többet nem néztem meg) még el is magyarázzák, hogy miért.

[link]

Az élet nagyjából 3,5 milliárd évvel ezelőtt jelent meg a földön, az emberi DNS nagyjából 750 megabyte, tehát évente kevesebb, mint 2 bit információ hozzáadásával eljutunk a emberig.

2013. júl. 10. 02:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!