Az Isten hívők miért hisznek Istenben és a földön kívüliekben miért nem?
"pedig már sikerült eltávolodni a Földtől"
Ohh dehogy, hol vagyunk mi még attól.
A holdig alig jutottunk el, illetve pár szondával a Marsra sikerült leérni.
A legmesszebb járó szonda is csak nemrég érte el a naprendszerünk határát.
Hol vagyunk mi még a bolygóktól, hát még a szomszédos naprendszerektől...
Kedves Kérdező!
Miért gondolod,hogy a kettő kizárja egymást? Én keresztyén hívőként egyáltalán nem tartom lehetetlennek,hogy létezik élet a Földön kívül,sőt...Bár az is igaz,hogy az én nézőpontomból a vallásos hit és a földönkívüliek léte két totál különböző dolog.
Éppen ez az! Ha Istenben hisz valaki,hogyan hihet a földön kívüliekben? Isten megteremtette az embert a saját mására és mellé állatokat,növényeket,tehát a föld élővilágát. Akkor a földön kívülieket is Ő teremtette? Mikor? Hogyan? És ez minor történt?
Vagy a földönkívüliek tulajdonképpen emberek,akik valamikor elvándoroltak a földről?
16/17
Mivel a földönkívüliek léte a számomra nem bizonyított,és csak a létezésük lehetőségének elméleti kérdésére tudok úgy felelni: "lehetséges",ezért szerintem eléggé fölösleges azon agyalni,hogy őket vajon Isten teremtette-e,mikor,hogyan,stb. Ráérünk ennek a teológiai vonatkozásait akkor kidolgozni,ha egyszer találkozunk velük.
Egyébként jó példa erre Amerika felfedezése. Azelőtt nem gondolták volna az emberek,hogy van egy másik,ismeretlen kontinens,ott is élnek évezredek óta emberek,létrejöttek civilizációk. Mondhatták volna az akkori okosok,hogy nem létezhet más kontinens,mert nincs benne a Bibliában,és Isten miért hagyna egy komplett civilizációt Kijelentés nélkül. Mégis megoldódott a probléma.
19/19
Nem véletlenül fogalmaztam úgy,hogy "számomra nem bizonyított". Számomra Isten léte nyilvánvaló,mert megtapasztaltam függetlenül attól,hogy a szemnek láthatatlan. De elfogadom,hogy nem mindenki gondolja így.
A földönkívüliek létét azonban nem tapasztaltam meg személyesen,sem közvetett módon,ezért csak feltételezésekre hagyatkozhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!