Ezért a tudomány is megkülönbözteti a kérődző állatokat egymástól olyan vonatkozásban, hogy az belső vagy külső kérődzőnek minősíthető. Belső kérődzés-nek mondható az a folyamat, amikor az állat által egyszer már lenyelt táplálék nem kerül ki újra az állatból, hanem az állaton belül marad és belül megy végbe az a folyamat, hogy újra feldolgozásra kerüljön a lenyelt tápláléka. Ilyen belső kérődző a tehén, a juh, a kecske, stb. Ezek az állatok a szájukba böffentik vissza a korábban már lenyelt táplálékukat, és dolgozzák azt át újra a rágásukkal. Külső kérődzés-nek minősül viszont az a folyamat, amikor az állatból kijön, az állaton kívül kerül a már korábban elfogyasztott tápláléka, és azt az állat vissza eszi újra magába, így dolgozva azt át újra, és így nyeli azt le végleges táplálékként. Ilyen külső kérődzőnek minősül a nyúl.
2011. júl. 3. 10:49
22/31 anonim válasza:
akkor ezzel így egy ellentmondással kevesebb
2012. ápr. 9. 01:05
23/31 anonim válasza:
Vidiripi
Írd meg hogy milyenek vannak még!
2012. ápr. 9. 09:41
24/31 anonim válasza:
csak lapozz vissza :-)
2012. ápr. 9. 17:44
25/31 anonim válasza:
Vidiripi
Konkrétan neked milyenek vannak?
2012. ápr. 9. 20:26
26/31 anonim válasza:
mindegy, nem akarok senkit meggyőzni semmiről
mindenki azt hisz, amit akar :D
2012. ápr. 10. 15:08
27/31 anonim válasza:
Vidiripi
Sajnálom hogy nem írod meg. Szerintem tanulságos lenne.
A Bibliában nincsenek ellentmondások, mert az Isten szava!!! Ezt hajtogatják a hívők állandóan. Én még nem láttam épeszű és egyben fanatikus hívőt. Eleve kizárja a kettő egymást.
Nem tanítani kellene, hanem mutatni vegyük már észre kedves hívő barátaim! A végén a nagy feltámasztáskor tanítani fogják Isten igéjét és akik ezek után sem fogadják el, azok örök halállal fizetnek. Nos, ha Isten megjelenik előttünk még én is hívő ember lennék rögvest. Nem egyszerűbb lenne? És ha nem hiszek el olyan dolgokat, amik a józan észnek ellent mondanak a pokolra jutok? Könyörgöm, ez nevetséges! Ha egy fehér falra azt mondjátok, hogy fekete, mert írja a Biblia az rendben van, de ha én azt mondom, hogy valójában fehér és emiatt a pokolra jutok ez egy kicsit sántít. Ti csak hiszitek, de mi tudjuk, ez a különbség.
2012. szept. 20. 15:17
30/31 anonim válasza:
Vidiripi
"És ha nem hiszek el olyan dolgokat, amik a józan észnek ellent mondanak a pokolra jutok?"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!