Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy kérdés a vallásos emberekh...

Egy kérdés a vallásos emberekhez? Többi lent

Figyelt kérdés
Na szóval, az lenne a kérdésem, hogy akkor elgondolkoznátok-e azon, hogy lézezik-e Isten, ha a tudósoknak sikerülne megtalálni azt a módszert amivel élettelen anyagokból képesek létrehozni élőt kémcsővekben kedvükre.Összeöntenek valamit és él.Ezt azért kérdezem, mert általában, ha valaki arról próbál meggyőzni, hogy Isten létezik általában az élet kialakulásával érvel, hogy az mégis magától hogyan...Azért is ezt kérdeztem, mert ha mondjuk az Ősrobbanás bebizonyítását kérdeztem volna (hisz az még csak elmélet és egy darabig még az is marad), arra még lehetne azt válaszolni, hogy Isten hozta létre, de ha már tudósok képesek kedvükre életet létre hozni, az már eléggé elgondolkodtató.Persze a kérdés csak elméleti jellegű, még nem tudják ezt megvalósítani és szerintem erre is várni kell még egy időt.
2013. jún. 28. 23:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az csak azt bizonyítaná, hogy egy tervező képes életet létrehozni. Azt, hogy magától kialakul, nem bizonyítaná.

Egyébként Isten léte (a Bibliában leírt Isten léte) cáfolhatatlan azzal, hogy Iste mindenható, mindent úgy rendez, ahogy akar. A kereszténység axiómája pedig az, hogy Isten létezik és mindenható, és mivel ez nem cáfolható, senki sincs, aki megrengethetne a hitemben akármivel.

2013. júl. 1. 19:40
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha a tudósok minden alapanyag nélkül a semmiből létrehoznának egy élő valamit, már az is csoda lenne. Sok tudós Istent szeretne játszani, csak nem jön össze nekik. Vajon miért nem? :D
2013. júl. 2. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!