A fordított keresztemre miért hiszik azt, hogy vallásos vagyok, holott ez vallás tagadó jelkép?
És a fordított pentagrammot miért nézték zsidócsillagnak?
KOMOLYAN...
Nincs mit mondanom, a többiek tök jó csokorba szedték a gondolataim...
Szánalmas vagy.
"És a fordított pentagrammot miért nézték zsidócsillagnak"
Mert az a társaság amiben forogsz, éppolyan tájékozatlan, mint te. Kicsit is művelt ember vallási és politikai hovatartozásra tekintet nélkül tudja, hogy a Dávid csillag hatágú.
A fordított pentagrammal mi ellen tiltakozol?
"Pápai jelkép, mert Szent Pétert állítólag fordított keresztre feszítették. "
Kedves Ozmium42!
Nem kötekedés jelenleg a szándékom, de én azt olvastam ezzel kapcsolatban, hogy maga kérte, hogy fejjel lefelé szegezzék a keresztre, mivel nem érezte magát méltónak arra, hogy ugyanúgy haljon meg, mint Jézus.
Magyarán a kereszt teljesen hagyományos volt.
A kérdésre meg:
A kereszt az kereszt, forgathatod, kissé más a formája, de a hatágú, tehát nem ötágú csillag az ugyanolyan marad akkor is, ha fordítasz rajta...
Igazad van tzolko, erre gondoltam én is, csak pongyolán fogalmaztam. Végül is fordított volt az a kereszt, mert pont ő kérte, hogy fordítsák meg. Jézusi keresztre nem tudták volna rászögelni fejjel lefelé.
De én amúgy nem is tudom, hogy miért mondják ezt, ez egy legenda inkább. Fogalmam sincs, honnan származik, de a katolikusok ebben hisznek a mellékelt ábra szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!