Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kereszteltetik meg...

Miért kereszteltetik meg mindig a csecsemőket? Honnan tudják a szülők, hogy egyáltalán kereszténységet akar vallani majd a gyerek?

Figyelt kérdés

személy szerint ezt feleslegesnek tartom, meg vagyok keresztelve, mégis mióta megismerkedtem a vallás fogalmával nem hiszek se Jézusban, se Istenben,ateista vagyok.. én soha nem kértem, hogy megkereszteljenek, most meg nem tudom "lemosni" magamról..

ti hogy gondoljátok?

2009. okt. 10. 21:02
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Sok "kisegyház"-ban nincs gyerekkori keresztelés, hanem felnőtt korban, saját döntés alapján. Nekem ez a szimpatikus.
2009. okt. 16. 22:20
 22/34 anonim ***** válasza:
66%

Én azok táborába tartozom akit a szülei csecsemőkorban megkereszteltek és vallásos nevelést is kaptam.

Három gyermekemet azonban nem kereszteltem meg.

Meleg szívű, szerető embernek gondolom magam, aki hiszi van egy JÓ ISTEN, olyan, aki megbocsátja számomra eme kis színpadi hibát és pusztán az életem és a cselekedeteim alapján tekint rám.

Én úgy gondolom számára az én és a gyermekeim megítéléséhez a lelkünk vizsgálata szükségeltetik és nem az elmaradt papi ceremónia.

A keresztség egy ritus, melyet egy nagylelkű Isten sem nem tilt sem nem kötelez. Felette áll Ő ezeknek a lényegtelen kérdéseknek és tiszta szívből remélem, hogy a sokkal lényegesebb dolgokra koncentrál.

Van mire.

2009. okt. 17. 22:21
 23/34 anonim ***** válasza:
67%

még hogy nem kötelez???

"Elmenvén tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket ..."

"Aki hisz és megkeresztelkesik, az üdvözül."

Milyen bizonyíték kell még?

2009. okt. 18. 13:46
 24/34 anonim ***** válasza:
36%

Ez bizonyíték???

Szó szó hátán. Semmi más.

2009. okt. 18. 16:20
 25/34 anonim ***** válasza:
49%
Aki nem keresztény, az minek szól bele egy ilyen vitába?
2009. okt. 18. 16:49
 26/34 anonim ***** válasza:
79%

Azért, mert a kérdés nem kizárólag keresztények véleményét célozza meg.

Nem jó hallani különböző véleményeket?

Hát pedig vannak.

Szerencsére.

2009. okt. 18. 20:24
 27/34 anonim ***** válasza:
74%

csak érthetetlen, hogy egy nem keresztény minek nyilvánít véleményt a keresztelés kérdésében

hisz őt egyáltalán nem érinti, sőt nem is érdekli, hisz nem keresztény

arra meg, hogy otromba módon szidja a keresaztényeket, nincs szükség

2009. okt. 18. 22:10
 28/34 anonim ***** válasza:
86%

Keresztény vagyok.

Megkereszteltek és vallásos nevelést is kaptam.

Ez volt a gyermekkoromban.

Aztán ugyebár tanultam. Sokat.

Megváltozott, átalakult a véleményem.

Meghagyom a gyermekemnek a lehetőséget, hogy döntsön.

Ennyi.

Már nem köt a katolicizmus korlátja.

Már nem.

2009. okt. 18. 22:22
 29/34 anonim ***** válasza:
94%

Én pontosan úgy gondolom mint a kérdező. Meg lettem keresztelve, de nem vagyok vallásos.

Nem lesz templomi esküvőm, mert nem hiszek benne, és akkor szerintem teljesen felesleges.

Nem fogom megkereszteltetni a gyerekeimet, majd ha ők érettek lesznek, és úgy gondolják, hogy katolikusak, vagy zsidók, vagy buddhisták, vagy mittudomén milyen vallásúak lesznek, hát áldásom rájuk, az ő döntésük. De én nem fogok rájuk erőltetni semmit.

2009. okt. 24. 21:29
 30/34 anonim ***** válasza:
2010. máj. 25. 20:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!