Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak én vagyok vele úgy...

Csak én vagyok vele úgy tizenévesen, hogy semmi értelmét nem látom a vallásoknak, és utálom a kereszténységet?

Figyelt kérdés
nem az emberekre gondolok, akik ezt vallják, hanem magára a vallásra..
2009. okt. 10. 16:41
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
83%

"akkor talán már azt is megérted, hogy miért érzik úgy az ateisták, hogy bizony igencsak meg kell védeniük magukat: mindig a "mérsékeltekből" lesznek az "elvakultak"."

Azért az ateisták között is vannak eléggé elvakultak.

Nézd csak meg az előző hozzászólást!

2009. okt. 11. 16:16
 32/49 anonim ***** válasza:
69%
miert nem irtad ki hogy hitetlenektöl várod a választ sajnálak beneteket. mág azt is sajnálom hogy ezt az idöt is rátok pazaroltam.ezért zulött a világ ha cigit drogot és szex filmet vetitenének a templomokba sokan lennénk.vagy pénzt.?kivánom nektek hogy tiz év mulva másként gondolkozzatok.addig is kivánok nektek sok turelmet egymáshoz és ami a legfontosabb egészséget.
2009. okt. 11. 18:58
 33/49 Srapnel ***** válasza:
47%
Az ateisták úgy általában miért nem írnak ilyen szófordulatokat, mint "kívánom neked, hogy...", "majd meglátod, hogy..."?
2009. okt. 12. 17:38
 34/49 anonim ***** válasza:
76%
Az hívők úgy általában miért nem írnak ilyen szófordulatokat, mint "degenernáltak, szellemi fogyatékosok", "idióta gondolkodni nem tudó birkák"?
2009. okt. 12. 18:40
 35/49 Srapnel ***** válasza:
37%
Akkor kvittek vagyunk?
2009. okt. 12. 18:58
 36/49 anonim ***** válasza:
49%

Részemről igen:).

Én sose mondtam, hogy a hívők jobbak az ateistáknál, se azt, hogy az ateisták jobbak a hívőknél.

Mindenki éljen úgy ahogy szeretne, és hagyjuk már ezeket a hülye kérdéseket (mint pl. ez is)!

2009. okt. 13. 10:55
 37/49 anonim ***** válasza:
53%

Ugyanígy gondolkodom,vagyis kicsit másképp...

Szerintem a vallás egy egyszerű ürügy arra,hogy bánthasd a másik népet (legalábbis régen ezért kezdődhetett az egész)

Lásd keresztény egyház->keresztes hadjáratok->muzulmánok és eretnekek írtása...

vagy ellenkezőleg...

Muzulmánok->Dzsihád kihírdetése->keresztények írtása...

soroljam még?((: f/16

2009. okt. 16. 20:19
 38/49 anonim ***** válasza:
57%
Igen, azt hiszem, a kereszténység történetében nagyon kevéssé van jelen Isten. Hatalmi vallás volt a keletkezésének idejében, és nagyjából a középkorban végig. Az, a fő baj, hogy a legtöbben a HIT és az EGYHÁZ között nem tudnak különbséget tenni, és elvetik az egészet. Istent nehéz megfogalmazni, vagy nem lehet, ugyanez vonatkozik a szeretetre. Habár Einstein (is) hívő volt, a tudomány még nem ismerte fel Istent, ezért elvetik sokan. De ez az életkorral változik. Az az igazi, ha nem a hittanórán tanulod meg Istent, hanem magadtól felfedezed. Ha nem vagy hívő, akkor is a benned lévő szeretet, az Isten. Csak még nem ismerted fel.
2009. okt. 16. 22:31
 39/49 anonim ***** válasza:
82%

"Habár Einstein (is) hívő volt"

Khm...

[link]

"a tudomány még nem ismerte fel Istent, ezért elvetik sokan."

[link]

"Ha nem vagy hívő, akkor is a benned lévő szeretet, az Isten. Csak még nem ismerted fel."

[link]

(Keress rá benne a Jó-e Isten címszóra)

2009. okt. 19. 16:52
 40/49 anonim ***** válasza:
65%
Einsteinről. Köszi, jó cikk volt, örültem, mert ilyen világosan nem olvastam erről. Hogy zsidó vagy keresztény valaki, az részemről mindegy. Én is valami ilyen Istenben hiszek, vagyis nem személyes Istenben. Bár Istenhez szoktan imádkozni, küldötteitől az angyaloktól várom a segítséget, viszont a karma filozófiájában is hiszek. Ez így egy komplex érzés.
2009. okt. 21. 13:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!