Csak én vagyok vele úgy tizenévesen, hogy semmi értelmét nem látom a vallásoknak, és utálom a kereszténységet?
Úgy látszik, a 9 év alatt kizárólag a negatívumokat láttad meg. A hit és az egyház nem ugyan az. Az, hogy valaki hisz a szeretetben, nem jelenti azt, hogy támogatná a keresztes háborúkat. Úgy látszik te is valami elit szemforgató iskolába jársz, ahol csak a külsőségekkel foglalkoznak és a dolog LÉNYEGÉT nem képesek átadni.
Az, hogy hiszel magadban, az jó, de az nem, hogy másokat becsmérelsz, akiknek a hitéről fingod nincsen. Remélem, meg fogsz élni egy olyan kort, ahol majd némi bölcsességet is el fogsz érni és nem csak az egoizmusod éltet majd. Azt is remélem, nem kell ehhez majd olyan tragédiákat megélned, amiknek következtében szűkölni fogsz, hogy akkor mi is az értelme egyáltalán az életnek, míg mások talán csendes imádkozásba merülnének a lelki békéjükért.
Vitatkoznék veled. A vallás igen is fontos. Azért találták ki,hogy mikor pl.: megroppannál valami miatt,akkor legyen mibe kapaszkodnod.
Ettől függetlenül a keresztényeket én sem szeretem,a Jehováktól meg egyenest a falra mászok.
A keleti vallások szerintem elég logikusak,főleg a taoizmus. De szerintem a wicca a legjobb,hiszen az a természetet tiszteli és nem szab meg semmit,csak hogy ne árts másoknak:) Szerintem jó dolog hinni valamiben aminek nagyobb hatalma van nálunk,ez olyan védelmező érzetet kelt bennem például.
Igazából sajnállak téged,mivel veszettül realista lehetsz,azoknak pedig az élet unalmas és sivár lesz egy idő után.
Minden dolognak lehet nézni a jó és a rossz oldalát is. Fikázni a legkönnyebb másokat. Ha istent összehozod a háborúkkal, hát az tuti, hogy semmit nem tudsz róla. Lehet, hogy tudsz történelmi adatokat, de filozófiailag nulla vagy. Nem ártana tanulnod például a szabad akaratról. De még annyi mindenről is, hogy leírni is nehéz lenne. Ha a Te logikádat követném, mondhatnám azt, hogy az ateisták miatt tart ott a világ, ahol tart, utálom az ateistákat, mert pl. a múltkori robbantó is az volt és csak magában hitt, semmi másban. Ennek is kb. annyi értelme van, mint annak, amit te mondtál.
A legfontosabb szerintem az lenne, hogy el tudd választani a HIT-et az EGYHÁZ-tól. És nem minden egyházi dologra vonatkoznak azok a dolgok, amikről mesélsz. Az utóbbi pár évben én pl. egyetlen egy keresztes háborúról sem hallottam.
Az, hogy minden vallás képviselői közt vannak elvetemültek és vakbuzgók, tény. Ugyanúgy minden pártnak és csoportosulásnak is vannak idióta tagjai, de attól még nem biztos, hogy az eszme maga is az. Az, hogy te magadon kívül semmiben sem hiszel, a te dolgod, nem kötelező. A gáz az, hogy másokról ismeretlenül ilyen a véleményed. Mondhatnám, hogy "Ne ítélj, hogy ne ítéltess!", de ez ugyanúgy rám is igaz és ezzel elárulnám, hogy mennyire szegénynek tartalak.
Biztosan hallottad hiányosnak tűnő képzésed során ezt a mondatot:
Isten szeretet.
Nos, ez az egész lényege. Ahol szeretet van, ott van isten, függetlenül attól, hogy valaki tagja-e valamilyen egyháznak. Ahol gyűlölködés és pusztítás van, ott nincs jelen isten.
Normálisan gondolkodsz.
A hit összehozza, a vallás széthúzza az embereket.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:10
ezt megjegyeztem magamnak, nagyon tetszik :D
Kérdező: Nagy örömmel látom, hogy azért vannak még értelmes fiatalok. Helyes, jól gondolkodsz. :)
Az, aki a következőt írta, meg mindenki más, aki hasonlóképpen gondolkodik:
"nem értitek meg, hogy honnan ered a jó, miért van erkölcs és honnan van a szeretet"
Annyira 'imádom' ezt az érveléseteket, hogy hihetetlen. ANNYIRA lealáztok vele nem csak mindenki mást, de saját magatokat is, hogy az már egyszerűen nevetséges.
Egyszerűen nem értem, hogy nem jut eszetekbe a pillanat tört részéig se két egészen alapvető dolog:
1.) Akibe egy minimális intelligencia és beleérzőképesség is szorult, az máris tudja, mindenféle vallás nélkül is, hogy honnan ered a jó, az erkölcs és a szeretet: egyszerűen onnan, hogy felfogja, hogy a másiknak is rossz, ha rosszat tesznek vele, és hogy ha mindenki keresztbe tesz mindenkinek, akkor senki nem jut előrébb, míg ellenben ha van összetartás, bajtársiasság, stb., máris jó mindenkinek. Ez egy annyira alapvető dolog, hogy tényleg már legfiatalabb korában is nagyon könnyen átláthatja és felfoghatja az ember mindenféle vallás nélkül is. Aki erre mégis - FELNŐTTKÉNT IS!!! - csak a hit által képes, az szerintem pont hogy egy igen szomorú és igen szégyenletes szegénységi bizonyítványt állít ki magáról. (Nem is szólva arról, hogy sokkal több jó embert vitt már végtelenül gonosz tettekre a vallás az idők során, mint rosszat jóra, de ez most csak egy érdekes mellékvágány.)
2.) Ha a Biblia Istene valóban a jó, az erkölcs és a szeretet Istene lenne, a Biblia, ahogy ma ismerjük, vagy egyáltalán nem létezne, vagy annyira más lenne, hogy rá se ismernénk - és az egész világunk is annyira más lenne, hogy rá se ismernénk. Egy ilyen Isten esetében eleve húzva az egész Ószövetség a maga valamennyi borzalmával, népirtásával, gonoszságával, amit mind-mind Isten rendelt el. Eleve húzva Jézus is, mint olyan, mert ilyen Istennél eredendő bűn se lenne: eleve nem kerülne sor a dologra az értelmes és előrelátó isteni hozzáállás miatt - valamint azért is, mert egy igazi Istennek semmiféle áldozatra nincs szüksége ahhoz, hogy meg tudjon bocsátani. Főleg nem egy ártatlanéra.
És akkor még ti nevezitek szerencsétlennek azokat, akik inkább gondolkodnak ahelyett, hogy a tudatlanságukra és érdektelenségükre büszkén és erényként tekintsenek pusztán azért, mert azt elnevezték Istennek és hisznek benne?
Most akkor kiket is kell sajnálni?
(NA ÉS MOST RAJTA, EGY ÓRÁN BELÜL NEM AKAROM 0% FÖLÖTT LÁTNI EZT A HOZZÁSZÓLÁST!!! :DDD )
17:57: "Ahol gyűlölködés és pusztítás van, ott nincs jelen isten."
Tehát kb. a kereszténység teljes történetében? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!