Ha a nemi vágy érzése teljesen természetes dolog, akkor egyesek azt miért nyomják el vallási meggyőződésből?
És miért tekintik bűnösnek házasság előtt, mikor az egy teljesen normális érzés, hogy kívánom a másikat és nem csak a lelkét, hanem vele EGYÜTT a testét is szeretem. Még az, hogy elnyomják, csak-csak megértem...de mitől bűnös? Miért bűn? Mi rossz van benne?
Kérem a hívőket, ne másolják be a fél Bibliát, hanem a saját szavaikkal, gondolataikkal, ÉSZérveikkel fejtsék ki azt, amit erről gondolnak.
Közben tüzetesebben átolvastam,amit a 7-es kommentedben írtál. Igen,ez elég nagy probléma: mi van,ha találkozom azzal,akivel össze akarom kötni az életem,de még messze nem vagyunk olyan helyzetben,hogy össze is házasodjunk?
Sajnos erre én sem tudok abszolút helyes választ adni. Tizenévesen szerintem,akárhogy tombolnak is a hormonok,még "ki lehet bírni". De huszonévesen,amikor az ember már érettebb testileg és szellemileg is,már iszonyú nehéz lehet éveket várni,míg pl. egzisztenciálisan elérhető közelségbe kerül egy esküvő. Ezért mondom,hogy megértem azokat,akik nem várnak. Én sem bántam meg,hogy nem vártam,mert így objektívebben látom a dolgokat.
Jelen pillanatban azt érzem megoldásnak,hogy az ember minél inkább Istene bízza a dolgait,így a párválasztás kérdését is. Lehet,naivnak tűnök,és leszögezem,amit most írok az egyelőre nem személyes tapasztalat,csak ideál: az ember a párját Istentől kell kérje és kapja. Ha pedig biztos vagyok benne,hogy a másik az,akkor nincs szükség több éves együtt járásra,bele lehet vágni a dolgokba relatíve fiatalon is. Ha mindketten akarják,egy közös kis albérlethez nem kell azért akkora egzisztencia,amit akár 24-25 évesen ne lehetne fenntartani. Ha pedig ilyen határozott cél lebeg két ember szeme előtt,ha tudják,hogy Isten egymásnak rendelte őket,1-2 év jegyességet ki lehet bírni.
Ha az önmegtartóztatás nem a határozatlan időbe kitolt dolog,hanem tudom,hogy csak x időt kell kibírnunk,utána egyek lehetünk,szerintem Isten ad elég erőt hozzá. Bár még egyszer hangsúlyozom,ez csak elmélet. Jó lenne,ha jönne valaki,aki tapasztalatból is tud nyilatkozni.
Kedves Kérdező.
A házasság intézményét maga a teremtő hozta létre
Az első emberpár Ádámék onnan számítottak házasoknak, amikor Isten össze adta őket, nem lévén még önkormányzat.
A zsidóknál, mint valamikori Isten választotta népnél, akkor számított valaki házasnak, ha a férfi bevitte a hajadont a sátrába. S akkor sem volt még önkormányzat az ottani kultúrában ez volt elfogadható.
Napjainkban Isten szava szerint onnantól számít valaki házasnak, ha ezt az adott országban hivatalosan is aláírásukkal rögzítették, egy hivatalban
(Róma 13:1, 2) 13 Minden lélek rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől; a létező hatalmak Isten által állnak fenn a maguk viszonylagos állásában. 2 Aki tehát ellenszegül a hatalomnak, az Isten elrendezésével száll szembe; akik szembeszálltak azzal, ítéletet fognak magukra vonni.
A teremtő viszonylagosan még megengedi az emberi uralmakat, és arra hívja fel a figyelmet, hogy addig minden magát kereszténynek valló ember, be kell hogy tartsa addig az emberi törvényeket, amíg Isten törvényébe nem ütközik.
Ennél fogva, A biblia Isten szava szerint akkor nevezhető házasnak a két fél ha törvényesen be vannak jegyezve
Így a biblia szerint a házas ágyat nem szennyezik be:
(Héberek 13:4) 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házas ágy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket.
Isten akarata ellen vét aki ezt nem így gondolja.
Katy Weaver
a házasság egy intézmény, ami a hittől függetlenül az évezredek során változott
a szexszel nincs semmi baj, és ezt a normális vallások nem is tiltják, a baj kevélységgel, a mértéktelenséggel, a materializmussal, stb. tehát a korlátozások nélküli szexből fakadó bűnökkel van
azért itt egy jó kis videó:
Kérdező.
Nem tudom pontosan mit értesz forrásmegjelölés alatt. Ha esetleg bibliai idézetet, akkor inkább az alátámasztás indirekt módon történne, ugyanis ha jók a sejtéseim, a Bibliában nem találunk olyan igehelyeket, ami az állításom ellen menne...mellesleg az eredeti bibliai nyelvezetet sem ártana tudni ahhoz, hogy teljes megértésre jussunk.
Másrészről, mivel a házasságkötő hivatal, vagy éppen egy pap általi összeadás nem igazán volt jellemző az akkori időben, ezért józan belátás eredményeként bizton állíthatjuk, hogy a házasság a két fél elhatározott és felelős döntésének a következménye.
S, hogy melyik felekezet tanítja azt, amit én leírtam?
Erre csak annyit mondok, hogy passz. Én Istent/Krisztust követem, nem pedig felekezeteket.
üdv
28/F
LastOne.Left
Természetesen a vonzalom természetes. De a sátán eltorzítja ezen vágyainkat, hamis képek utáni vonzalomra gerjeszt minket (tökéletes test, stb.) és CSAK a test utáni vonzódásra, a lelket mellőzve.
A megcsalás szerinted is rossz.
Ha 2 ember szereti egymást, de nem házasodnak össze, akkor is felmerülhetnek problémák. Ha mégsem ő az igazi, vagy megcsal, elhagy, akkor sokkal fájdalmasabb az elvesztése úgy, ha szexuális kapcsolatba léptek a felek.
Tehát erre azt lehet mondani, hogy kockázatos, mindkettőtöknek sok fájdalmat okozhattok, ami elkerülhető.
A házasságon belüli szexnél nincsenek ilyen problémák.
És akkor még meg sem említettük a nemi betegségeket, nem kívánt terhességeket a házasság előtti szexből. Az abortusz pedig szerintünk gyilkosság. Tehát alapvetően az a baj a házasság előtti szexszel, hogy rengeteg fájdalmat okozhat. Nem önmagában a tény a rossz, sőt, hanem a következmények, amik sajnos nagyon sokszor bekövetkeznek.
Tehát 1.nem bűn a vágy 2. a testét IS szeretheted, de ne ezen legyen a hangsúly 3. a szex néhány formája fájdalmat okoz másnak (megcsalás, erőszak) 4. a szerelmes felek közötti is okozhat problémákat, de itt önmagában a tett nem lenne baj, csak ha bekövetkezik a sok rossz, akkor megelőzhetted volna.
"önmagában a tett nem lenne baj, csak ha bekövetkezik a sok rossz, akkor megelőzhetted volna."
Tehát, ne menjek ki az utcára, mert ha véletlenül úgy alakul, akár halálos közúti balesetet is okozhatok. Ezzel körülbelül ugyanezt mondtad, csak egy másik szövegkörnyezetben.
Mert régen nem létezet fogamzás gátlás és jó esélyel gyerelett belőle mikor a vallások ki alakultak.
Ez mára teljesen értelmetlen lett de a vallás meg erkőlcs és minden faaszság ezt irja elő.
A társadalom nem tart ot hogy a szexet szorakozsának tekintse hanem mindig egy szent dolognak tartja még sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!