Miért erőltetik Istent az emberekre? Miért nem lehet minket békén hagyni?
Utolsónak:
Én megértem a te szempontjaidat is, hisz aki nem vallásos feleslegesnek tartja az ilyen tantárgyat. Viszont aki pedig vallásos, ugyan úgy végig kell, hogy ülje mikor azt magyarázzák, hogy lett az őslevesben élet, majd hogy népesítette be az egész földet. A te logikád alapján mi is háboroghatnánk, hogy miért kell ilyen sületlenséget tanítani a ygerekeknek, mégsem tesszük...
A fizika és a matematika világnézet semleges tárgyak, a hittan nem.
Az evolúcióbiológia ugyanolyan világnézet semleges mint a többi természettudomány, az evolúcióbiológusok között vannak hívő és ateista tudósok is.
Istent meg azért nem tanítják mert az bevallottan hit kérdése, ráadásul ha Istent belevisszük a tudományba, akkor minden hülyeséget alá lehet támasztani vele.
Én például mondhatnám azt, hogy Isten 2 perccel ezelőtt teremtette a világot, csak belénk táplált különböző emlékeket, hogy úgy érezzük sokkal régebbi a világ.
Az evolúció meg működik, látjuk a természetben, illetve
az evolúcióbiológia eredményeit felhasználják a MI-kutatás, és robotika területén is.
Nem keresztényeknek mondom: az, aki nem ismeri a keresztény vallást, honnan tudja, hogy higgyen-e benne? A nem keresztények 99,9 %-ának lila gőze sincs a kereszténységről, max. azt tudják, hogy Isten meg Jézus léteznek, de ennyi. Ha nem ismerkedhet meg vele, esélye sincs eldönteni, hogy kell-e neki vagy sem.
Már a ti szempontotokból sem elesleges hittanra járni.
26-nak: számból vetted ki a szót: "érzik, hogy a kollektív elbutulással ismét eljött az ő idejük" - nyilván nem véletlen, hogy az alacsony értelmi képességű emberek körében népszerű a hit, a vallás, a babona, a misztikum. De ezen senki se gondolkodjon el.
28-nak: nem tudom hova lett a válaszod. Kérdeznélek, hogy a kötelezően tanítják az evolúciót, az szerinted hogy valósul meg? Mert olyan órával még az életben nem találkoztam, hogy "evolúció", ellenben hittan van. Mit kell tanulni a hiten? Hagyjuk már..
29-es: én meg vagyok keresztelve, de SEMMIT nem jelent számomra és nem is szándékozok ezen változtatni. Olyan ez számomra, mint a kötelező védőoltás: amennyi része "kötelező" azt elviselem - temetés, esküvők - de nem vagyok hajlandó egy percet sem szánni rá az életemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!