Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti elhiszitek JÓnás esetét?

Ti elhiszitek JÓnás esetét?

Figyelt kérdés
Hiszen ha vki 3 napig nem iszik akkor valószínűleg szomjan hal és sós vizet meg nem lehet inni! Ezen kívül a szomjúság az egész szervezet pszichotikus állapota, sokkal kínzóbb, mint az éhségérzet, és azonnali vízfelvételt követel. Tehát a pszichotikus tünet az olyan mintha valaki hallucinál stb. Tehát ha ki is jött a hal gyomrából addigra már elment az esze!

2013. máj. 17. 08:21
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Így van a tudás az tény, a hit pedig csak bizalom.

De éppen ezért a hit az vagy igaz vagy nem! Tehát bizonytalanság...!

2013. máj. 19. 11:23
 22/25 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező: na, hát érted:) A hit az egy nem bizonyított, nemtudott (az előző állításból fakadóan) dolognak az elfogadása. Pont az a lényege, hogy nincs bizonyítva, mert ha bizonyítva van, akkor már tudás. Hm...bizonytalan. Racionális meggondolás mentén haladva igen. De akkor visszamehetünk Descartes-ig. "Cogito ergo sunt." Gondolkozom tehát vagyok, ergó nem vagyok több mint gondolatok sokasága, ha leegyszerűsíteném akkor lényegében ez a mátrix című filmben látottakat jelenti. Nincs testem, és a világ sem létezik, mert lehet az érzékszerveim tévednek és mégsem létezik ez az egész. Ez most kicsit nagy falat, de a descartes-i kételkedés pontosan ezt takarja. Szóval filozófiailag a hit egy elég csuszamlós terület lehet. Mint már mondtam én nem hiszem, hogy Jónás a cet gyomrában lett volna, és (vannak ilyen barátaim) akiket megkérdeztem papot ő sem hitte. Jónás a cet gyomrában egy szimbólum valószínűleg. De lehet, hogy tényleg megtörtént. rengeteg minden van, amit a mai modern tudomány sem tud megmagyarázni (itt mindenféle csodára gondolok, de nemcsak a keresztény világ csodáit értem ide!)Na sokat írtam...Nem tudom, hogy mennyire elégítette ki a kíváncsiságodat!
2013. máj. 19. 12:30
 23/25 anonim ***** válasza:

Természetesen.

Jónást egy földönkívüli tengeralattjáró nyelte le.

2013. máj. 20. 08:07
 24/25 mustafa33 ***** válasza:
Mivel a biblia szerint a nyúl hasítottkörmű kérődző, a bálna is nézhette Jónást planktonnak. ☺
2013. máj. 20. 23:27
 25/25 anonim ***** válasza:

Itt van ez Jónás történetéhez hasonló eset a 21. századból:

[link]

A wécében rekedt légbuborék mentette meg az életét az óceán fenekén s az hogy imádkozott Istenhez.

-----------

Két nap után mentették ki az elsüllyedt hajóból a hajószakácsot. A nigériai férfi hihetetlen túlélésének története.

Súlyosabb sérülések nélkül került elő a tengerfenékről, egy elsüllyedt hajóból a hajótörés egyetlen túlélője. A hajószakácsot egy légbuborék mentette meg. 60 órát raboskodott a víz alatt, az óceán fenekén, míg végül búvárok találtak rá – írja a Reuters.

Harrison Okene egy nigériai vontatóhajón szolgált szakácsként. A hajó május 26-án 30 kilométerre Nigéria partjaitól egy tankert igyekezett stabilizálni az egyik olajfúrótoronynál, amikor az erős hullámzásban felborult.

Alsónadrágban az óceán fenekén

A 29 éves férfi a Reutersnek elmondta, hogy május 26-án hajnali 5 órakor éppen a vécében volt, amikor a hajó felborult. "Megpróbáltam kijönni a vécéből a teljes sötétben. Hárman voltak előttem, amikor betört a víz, és mindegyiküket elsodorta. Tudtam, hogy meghaltak." - ídézte fel a hajótörés pillanatait. A sodrás őt is felkapta, de egy másik irányba vitte, nem kifelé, hanem a hajó belsejébe. A víz végül az egyik tiszt kabinjának vécéjébe sodorta a szakácsot, ahol megrekedt egy légbuborék. A hajó ekkor érkezett le az óceán fenekére.

Okene egy egész napot húzott ki az alig másfél négyzetméteres helyiségben. Teljes volt a sötét, csak alsónadrágot viselt, és a megfordult mosdóba kapaszkodva tartotta a fejét a víz felett. "Ott voltam a vízben, a vaksötétben, és arra gondoltam, ez a vég. Azt hittem, hogy a víz lassan feltölti majd a helyiséget, de végül nem így történt."

A férfi egy idő után elképesztő bátorsággal lebukott, átúszott a kabinba, letépte a falról a faborítás egy részét, és onnantól azon fekve lebegett, nem kellett magát erőből tartania. "Nagyon, nagyon hideg volt, és teljes sötét. Semmit nem láttam." Más érzékei azonban működtek. "Érzékeltem a halottak testeit magam körül. Éreztem a szagukat. Halak jöttek, és ettek a hullákból. Hallottam. Borzalmas volt."

"Rettentő éhes voltam, de még annál is szomjasabb. A sós víz lemarta a bőrt a nyelvemről."

A búvárok megrémültek

Okene nem tudta, hogy a Chevron és a hajót tulajdonló West African Ventures eközben búvárokat indított útjukra, hogy térképezzék fel a roncsot és keressék meg a halottakat. Május 28-án a szakács hangokat hallott. "Hallottam, ahogy a kalapács üti a hajó oldalát. Bumm, bumm, bumm. Kitéptem a vízvezetéket, és azzal ütöttem a hajó oldalát. A búvár ezt hallhatta meg." Okene fényt pillantott meg a víz alatt. Valaki éppen elúszott a mellékhelyiség melletti folyosón.

"Lebuktam, és megérintettem. Lengettem a kezem az arca előtt, ő pedig megrémült."

A búvárok oxigénmaszkot és búvárruhát adtak a túlélőre, aki 60 óra után bukkant újra a felszínre." A férfi bőre nagy darabokban hámlott le a 60 órás vízben ázástól, és ráadásul egy ideig nem járkálhatott szabadon. Egy dekompressziós kamrában kellett töltenie további 60 órát, mivel meghalt volna, ha rögtön kiteszik a felszíni nyomásnak.

Okene hiába élte túl, továbbra is kínozza a víz alatt töltött két és fél nap. "Amikor otthon alszom, néha elkap az érzés, hogy az ágy süllyed, és újra a tenger alatt vagyok." Megmeneküléséről pedig azt mondta: "Nem tudom, miért nem telt meg vízzel a kamra. Istenhez imádkoztam. Ő tette ezt."

2013. jún. 12. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!