Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a holocaust tagadàsa...

Ha a holocaust tagadàsa bün, akkor az inkvizicio tagadàs miért nem az? A horogkereszt tiltott önkényuralmi jelkép, a "keresztény" kereszt miért nem az?

Figyelt kérdés
2009. okt. 1. 09:34
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 A kérdező kommentje:
12.25 -nek Erkölcsi értelemben miért elfogadhatobb a gyilkolàs, mint jogi értelemben?
2009. okt. 1. 12:57
 12/61 anonim ***** válasza:
80%

A történelmet a győztesek írják.

Az egyház meg mindig azzal jön, hogy amit régen tettek, azért a mostaniak nem felelősek. Elég egyszerű megoldás, leplezd 10-20 évig a szennyest, aztán meg mond, h az régen történt.

2009. okt. 1. 12:57
 13/61 anonim ***** válasza:
76%

Miért, mi volna a jogos? Elítélni embereket azért, mert más emberek több száz évvel ezelőtt rosszat tettek? te mit szólnál, ha egyszer csak elítélnének azért, mert egy másik magyar elkövetett valamit néhány évszázaddal korábban?

Az egyház sosem tagadta az inkvizíciót. Másrészt ki mondta, hogy a holocaust tagadása bűn? én ilyenről még nem hallottam.

A keresztény kereszt nem önkényuralmi jelkép.

2009. okt. 1. 14:06
 14/61 A kérdező kommentje:
Az Európai Bizottság támogatja az Európai Unió 27 tagállamára — természetesen Magyarországra is! –vonatkozó törvényt, amely szerint «a holocaust tagadása több évi börtönnel való bűncselekmény». A börtönbüntetést az egyes államok kormányának igazságszolgáltatása határozza meg.
2009. okt. 1. 14:11
 15/61 A kérdező kommentje:

"Miért, mi volna a jogos? Elítélni embereket azért, mert más emberek több száz évvel ezelőtt rosszat tettek?"

A gyilkossàg nem évül el, nem embereket kell elitélni hanem egy vallàsi szervezetet (szektàt).

2009. okt. 1. 14:14
 16/61 anonim ***** válasza:
47%

12.12-es vagyok. Én ugyan nem üvöltöttem, én teljesen nyugodtan jelentettem ki, hogy a kérdésed nem egyéb egy nagy büdös provokációnál - e véleményemet egyébként továbbra is fenntartom.

Mi az, hogy egy öreg bácsika kért bocsánatot? Ő nem Karol Wojtyła, egy öreg bácsika volt, hanem II. János Pál pápa őszentsége, a Római Katolikus Egyház feje. Nem érzékeled a különbséget? Mégis, mi a bánatot akarnál? Kövessenek el tömegesen harakirit a papok, mert a 600 évvel azelőtt élt elődeik máglyahalálra ítéltek embereket? (Amit egyébként mélységesen elítélek, de nem gondolom, hogy az egyházat az évszázadokkal ezelőtt elkövetett tettei alapján kéne elbírálni: ugyanis akik azokért felelősek, már hosszú-hosszú évek óta HALOTTAK). Ez az egyik.

A másik: te nem vagy tisztában a népirtás fogalmával. Amit Sztálin követett el az ukránok, fehéroroszok ellen, az népirtás volt. Amit az Oszmán Birodalom követett el az örmények ellen, az népirtás volt. Amit viszont a katolikus egyház a középkorban és a kora újkorban művelt, az nem népirtás! Az az egyházi filozófiai (adott esetben teológiai) nézeteit nyilvánosan tagadó, "rendszerellenes" lázadók szisztematikus kivégzése volt, a célból, hogy a kereszténység tanai ellen törőket megfélemlítse, ezáltal katolikus egyház hatalmát és befolyását megtarthassa. Ez a krisztusi tanítással ellenkező, bűnös tevékenység volt, de nem népirtás! Leszel olyan szíves, nem dobálózni itt a fogalmakkal! Avagy nevezz meg egyetlen olyan népet, amelyet a katolikus egyház irtott volna ki. Nem fog menni, mert egyszerűen nincs ilyen. Még a spanyolok hódítók által megtizedelt, dél-amerikai indián lakosságot sem sorolhatjuk ide, mert ez "állami megrendelésre" folyt le, és a Spanyol Inkvizíció támogatta (amely viszont, mint már írtam, független volt a római katolikus egyháztól).

És hogy lehetne önkényuralmi jelkép a kereszt? A kora középkori Európát senki nem kényszerítette, hogy vegye föl a kereszténységet! Maguk döntöttek így, amikor térítők érkeztek délről, hogy terjesszék Krisztus igéit. Megnézhetnéd, hogy tartana most Európa, ha mindenki maradt volna a maga természeti vallásán. Ha tetszik, ha nem, elsősorban a keresztény vallás kovácsolta össze Európa egységét évszázadokon át. Paradoxnak tűnhet, de részben éppen annak a katolikus egyháznak köszönhető, hogy Európa válhatott a legfejlettebb földrésszé, amely oly sokáig kerékkötője volt a fizikai értelemben vett fejlődésnek. És sajnos most is azért hanyatlik Európa, mert elfordult az Istentől. Élj a mának, kefélj fűvel-fával, egyél, igyál, cigizz, drogozz, valósítsd meg önmagad. Ne vállalj felelősséget semmiért, éld a magad életét, lehetőleg legyél homokos vagy egyéb módon aberrált. A családot mint olyat (templomi házasság, sírig tartó hűség, apa, anya, legalább három gyermek, vallásos, erkölcsös nevelés) felejtsd el. Erre tanít a globalista világ, és emiatt rohan vesztébe a földrészünk, mert már most is nyakunkon van a "multikulti" had a világ minden tájáról, amely túlnyomórészt iszlám, komolyan veszi a vallását, és szép lassan kiirt bennünket (igen, ez viszont tényleg egyfajta népirtás, de ebben mi magunk is segédkezünk, hála a hozzád hasonló korlátolt alakoknak). És meg is érdemeljük.

A kereszténység (azon belül az IGAZI, Krisztustól megalapozott kereszténység, a római katolikus vallás) egyáltalán nem hiba nélkül való vallás, mert tény, hogy történelme során sokszor ragadtatták magukat véres cselekedetekre a Krisztus nevében ténykedők (akiket elítélek). De ha magát a vallást nézem, és a vallás nevében az emberek által elkövetett bűnöktől eltekintek, ennél egyszerűbb és egyértelműbb vallás nincs is. Két dologra tanít: szeresd az Isten, és szeresd a felebarátodat (a másik embert). Ha te ezt a vallást nevezed gyilkosnak, akkor szerinted micsoda a zsidó (akik szerint a nem zsidó, a "gój" büntetlenül megölhető), vagy az iszlám, amely egészen nyíltan fegyveres szent háborút hirdet a nem muzulmánok ellen, és amely válogatás nélkül hitetlennek nevezi az utóbbiakat (a keresztények senkit nem hívnak így; lehet, hogy nem az én Istenemben hisz valaki, de attól még hite lehet)?

2009. okt. 1. 15:10
 17/61 A kérdező kommentje:

"hála a hozzád hasonló korlátolt alakoknak" ???

Miért lennék korlàtolt? Mert nem hiszek egy 2000 éves mesében? Mert probàlok nyitott szemmel jàrni és nem elfogadni bigott vallàsosok együgyü tanmeséit? Egyébként az összes buta vallàsrol ez a véleményem és tudom, hogy ezért pàr szàz éve még màglyàra kültek volna mert erröl szol a kereszténység, meg az összes többi vallàs. Kiirtani mindenkit aki nem fogadja el a tanaikat...

2009. okt. 1. 15:26
 18/61 A kérdező kommentje:
"II. János Pál pápa őszentsége, a Római Katolikus Egyház feje" nekem akkor is csak egy betegeskedö öreg bàcsika volt, ugyanolyan halando mint bàrmelyikünk, még ha szimpatikusabb is volt mint utodja Joseph "Panzerkardinal" Ratzinger
2009. okt. 1. 15:30
 19/61 A kérdező kommentje:
Ja és ajànlom figyelmedbe Richard Dawkins "Isteni téveszme" cimü könyvét, mert a könyveket olvasni kell és nem elégetni.....
2009. okt. 1. 15:32
 20/61 anonim ***** válasza:
56%
A papok és a pápák mind pedofil köcsögök. Akkor ennyi erővel a német állam is bocsánatot kérne a zsidóktól és nem fizetne nekik többet. Akkor persze lenne k urva nagy felháborodás a koszos zsidóktól, hogy nem utalnak nekik lóvét. Holokauszt is régen volt - ha volt egyáltalán- akkor azt miért nem felejtik el? Ja persze, mert zsidók
2009. okt. 1. 16:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!