Miért kellett Jézusnak meghalnia?
Tisztában vagyok azzal, hogy ez már egy tucatkérdés és százezer forrásból találhatnák rá választ, mindezek ellenére sehol sem kaptam még kielégítõ választ a következõ a kérdésre:
Miért kellett Jézusnak meghalnia? Miért kellett a bûneinkért egy ártatlan személynek szenvednie? Mert szerintem a büntetésnek értelme és célja van, ami szerintem leginkább a fegyelmezés, így nem látom értelmét Jézus szenvedéseinek.
Valoszínûleg jönnek majd a sablonos válaszok: a bûn következménye a halál, de mi értelme van ennek, ha senki nem tanul belõle, ha más szenvedi el a bûntetést, a többiek pedig csak elfogadják? Ilyen alapon egyáltalán miért kellett bárkit is megbüntetni (halállal)?
Az Ószövetségben az emberek valamilyen áldozatot mutattak be, ezáltal vesztességet vállaltak fel annak érdekében, hogy bûneik meg legyenek bocsájtva (íme a halál). Ez érthetõ, ugyanis saját vesztességük volt, de Jézus halála? Mindenképpen nem a mi érdemünk, így miért is kellene mi ezáltal bocsánatot nyerjünk? Hogy lesz ezáltal Isten igazságos és hogyan leszünk mi megmentve?
Elnézést kérek a buta kérdésekért (és a helyesírási hibákért), de régóta nem hagynak nyugodni.
Elõre is köszönöm a válaszokat!
19-nek:
A vázás történetet példának írtam, pont azért hogy azt szemléltessem: Aki elkövette a tettet annak kell bűnhődnie, nem pedig ahogy 19 írta: "A bűnödért valakinek bűnhődnie kell, olyan valakinek aki abszolút bűntelen és tiszta, tele van szeretettel és önfeláldozással, és saját akaratából magára veszi a bűnhődést"
Nem valakinek kell bűnhődnie hanem annak aki a tettet elkövette. Vágod? Ezzel a logikával kihozok egy kocsit a szalonból nem fizetek érte és fizesd ki vagy üld le te mert valakinek fizetnie kell a bűnért és szerinted mindegy hogy ki, csak bűntelen legyen... :)
" 19-nek:
A vázás történetet példának írtam, pont azért hogy azt szemléltessem: Aki elkövette a tettet annak kell bűnhődnie, nem pedig ahogy 19 írta: "A bűnödért valakinek bűnhődnie kell, olyan valakinek aki abszolút bűntelen és tiszta, tele van szeretettel és önfeláldozással, és saját akaratából magára veszi a bűnhődést" "
Nem így van, te nem a bűnhődésről írtál, hanem a megbocsátásról. Arról, hogy: ""Tehát attól, hogy a gyerek lever egy vázát és én összetakarítom, sőt nem is szólok érte semmit, mert megbocsájtok neki, attól még nem tanul a gyerek belőle semmit és ugyan úgy elköveti legközelebb is nem lesz figyelmesebb. Hol itt a következetesség, mi ebben a logika?" "
Erre írtam, hogy ebben valóban nincs logika. Ha nem követelsz meg semmit a gyerektől, és nem hozod a tudtára, hogy rossz amit tett, úgy legközelebb is ugyanúgy elköveti, hisz mégcsak nem is tudatosul benne, hogy azt nem szabad.
Amit te felhozol arra a következőket mondom. Isten törvényei magasabb szintűek az emberi törvényeknél. Az emberi törvényeknél van, hogy megbüntetik a bűnöst és van hogy nem, van hogy bűnösnek hiszik az ártatlant és van hogy nem, van hogy a hatalom a bűnös, és szántszándékkal bűnösnek nyilvánít valakit mondjuk egy koncepciós perben. Akár így van, akár úgy, minden megy tovább a maga útján.
Az isteni törvényeknél másképp van. Van a bűn és van a bűnhődés. A kettő nem választható szét egymástól. Ha elkövetsz csak egy bűnt is, már bűnhődnöd kell. Ez alól egy kivétel van, méghozzá az, ha valaki önszántából, pozitív indíttatásból átvállalja helyetted a büntetést. De ez sem automatikus, neked hinned kell ebben a személyben, el kell őt és az érted hozott áldozatát fogadnod. Ez a személy Jézus. Ha nem fogadod őt el, nem tudja viselni helyetted a bűneid súlyát. Csak akkor tud rajtad segíteni, ha engeded.
22-nek:
Nem is kell helyettem megbűnhődnie senkinek. Én a tetteimért vállalom a felelősséget, te pedig csak bújj anyukád szoknyája mögé, vagy a hited mögé és reméld, hogy Jézus újra felvállalja helyetted a bűnhődést.
24-es, látom nem érted.
Van azért különbség a világi bűnök és világi büntetések, valamint az abszolút értelemben vett bűn és büntetése közt. Sok az átfedés is, hisz ami a világi értelemben bűn, az a legtöbb esetben (de nem mindig) bűn az Isten előtt is, és ami bűn az Isten előtt, az a legtöbb esetben (de nem mindig) bűn az emberek szemében is.
A világban élünk, benne vagyunk, cselekszünk, cselekedeteinknek, döntéseinknek vannak következményei, ami elől senki nem bújhat el, én sem. Világi értelemben ártatlan vagyok, hisz még soha nem büntetett meg a hatóság, nem ültem börtönben, de mégcsak pénzbírságot sem kellett fizetnem pl. szabálysértésért.
Isten már más dimenzió. Ha eltaszítod magad tőle a bűneiddel, egyre távolabb kerülsz, olyan távolra, hogy meghalsz. Nem a tested, hanem a lelked. Ha bűnt követtél el, már rajtad van a jel, és nem fogadhat el, bármennyire is szeretne, mert már csorba esett a becsületeden, lelkeden, és hozzá csak a makulátlan dolgok tartozhatnak.
Vannak nagyon sokan, akik habár vétkeztek, annak ellenére szeretnének Istenhez tartozni, és a megbánás útján, Jézuson keresztül csatlakozhatnak. I szó nincs arról, hogy valaki nem meri vállalni a tettei következményeit. Itt arról van szó, hogy van élet és van halál, és csak a makulátlan lélek maradhat életben, mert őt Isten magához veszi. Amelyik lelket Isten nem veszi magához, az elpusztul.
Persze nem kizárt, hogy az elutasított lélek újra visszatér a világi életbe és kap újabb és újabb esélyt, de a kereszténység nem ezt hirdeti.
25, Utolsó gondolatsoroddal egyet értek, hogy az elutasított lélek visszatér egy másik életbe.
Viszont amit előtte írsz az csak azt szemlélteti, hogy a bűn relatív. Kinek mi számít bűnnek. Valaki azt vallja, hogy az asszonyt néha helyre kell pofozni és nem lát benne semmi kivetni valót, vagy a gyermekét bántja, vagy csak üvölt vele amit másképp lelki terrornak hívnak. Nem a mi dolgunk megítélni valami jó e szerintünk vagy sem. Így nem mondhatjuk azt hogy bizonyos szempontból én jó vagyok, mit te is tetted. Valószínűleg vannak olyan kritériumok amik szerint te nem cselekszel jót. Így te is bűnös vagy. Hagyjuk Istenre a ítélkezés jogát. Hisz ő alkotta a törvényeket, tehát ő sokkal jobban tudja mi jó és mi nem.
Először is: dicsőség Jézusnak! - a jó kommentért. :-)
„„Miért kellett Jézusnak meghalnia?”
Azért hogy tanítását alátámassza, hogy az elfogadható legyen.”
Pelgrim: ha igaz, amit mondasz, halj meg hát! … és mi elhisszük, hogy igaz volt, amit mondtál....
Amit itt leírtál, attól ostobább „érvelést” rég hallottam. :-)
Ha egy birkacsorda meghal, az még nem jelenti azt, hogy bármi is igaz lenne.
Valami attól lesz igaz, hogy az objektív, tárgyilagos, elfogulatlan értelem számára annak tűnik.
Ilyen alapon kijelenthetjük azt, hogy mind, aki hiszi és vallja „Jézus igazát”: haljon meg és mi cserébe hiszünk nekik. (és a Föld is könnyebb lesz... ők felmennek a képzelt egükbe, nekünk pedig kevesebb ostobával kell birkóznunk és élhetőbb lesz a környezetünk)
...
Jézus (a kereszten) valójában semmi egyebet nem tesz, mint hogy lezülleszti és csordává teszi az embert.
Nincsen gonoszabb alak, mint a kereszt krisztusa; az egész sátáni mágia belőle árad ki.
A legerősebben ható OKKULT SZIMBÓLUM itt a Földön.
Minden varázslatukat belehelyezték a bolygó fekete mágusai.
-Mi a cél vele?
-Az ember megrontása és tönkretétele, szolgacsordává, páriává züllesztése.
Az egész bolygó erről szól.
….
„Isten persze bonyolultabb mint egy ember, ő maga a törvény. „
-majdnem, de nem teljesen.
A szó jelent meg legutoljára (tanuljatok meg helyesen kommunikálni és érteni fogjátok egymást!).
-Mi a mátrix?
-Az, amit a szem lát.
-Megcsal a szemed téged?
-Meg.
…
„Az előttem szólókból Súr-ral tudok egyet érteni.”
-köszönöm Jézus :-) veled vagyok.
Igazad van, Jézus, de sajnos ez sem működik. :-(
Ennek a rendszernek szabályzója: Törvény, alapelve: Háború.
A Nagy Béke, amit a Béke Embere hoz, nem egyéb, mint a csendes, apatikus elrohadás.
Az iszlám (minden barbársága ellenére) őrzi a hagyományt.
A zsidóság megbukott (!!!), a kereszténység megbukott (!!!), a három közül egyedül az iszlám az, aminél még van „kinyilatkoztatás”.
Ha a zsidóság nem bukik meg, akkor nem jelenik meg a Jézus-tanítás.
Ha a kereszténység (=a Jézus-tanítás felturbózott változata) nem bukik meg, akkor nem jelenik meg az iszlám.
Ha az iszlám (is) megbukik, akkor új kinyilatkozatatást fogtok kapni.
(lehet, hogy Bocrából fog majd rátok jönni, talpig vörösben és igazságban)
A Biblia szövege trükkös és csűrt-csavart (=elgörbültek a te útjaid), a Korán (valamilyen szinten még) „nyílegyenes ösvény”.
Akiket komolyan érdekel a Biblia, azoknak mindenképpen ajánlom mellé a Korán olvasását, becsületes tanulmányozását.
(Sokkal erősebb hagyomány,
a nők maradjanak „szeretett újszövetségüknél”!)
A fehér ember „fejlett társadalmai” már rég szolgatársadalmak (=szolgák alkotják),
az iszlámban (SLM) még van erő, az ő kezükben még kard van, ők még küzdenek önnön lelkükért (a sátánnal). (!!!)
„Küzdelem a Sátánnal”
-Mi a Föld titkos értelme?
-A Földön a férfi önnön lelkéért férfimódra küzd.
-Aki ezt nem teszi?
-Egy sem férfi.
-A nő?
-A kígyó rajta keresztül... légy óvatos! Őrizd a lelkedet!
-A zsidó?
-Nagyrészük eladta (=rosszul szerződött).
-A keresztény?
-Azt sem tudja, hogy van neki. (=a talentumokról tudomást sem vesz, ezért vetetett sátán alá)
-A férfi?
-Ha férfi: fentről.
-A nő?
-Innen.
-Igazi férfi felmehet-e?
-(Talán) igen.
-(Igazi) nő?
-Sosem.
-Miért?
-Mert a nő INNEN VALÓ.
-Mit jelent ez?
-Ebből táplákozik és ez a kenyere, ezt, ami itt van, mint a vizet, issza... és a férfit, ezzel, ami itt van, ő itatja meg. (Mara keserű vizének ő a szivacsa. Amikor eszed, lehet, hogy édes, de a lelked számára úgyis keserűvé lesz.)
-Igaz-e ez, amit most mondtál?
-Vizsgáld meg és talán megérted.
(Keserű víz el ne veszejtsen téged!)
((Mara keserű vize, Mária keserű vize... melynek partjainál ültünk és sírtunk.
Ki érti-e szavakat?
Aki kárhozatra született, biztosan nem.)
Az Írásokról: minden Írásban (ELREJTVE) ott van az igazság... (és feltárva: ott van a bűn, a kísértés, a csapda).
A Fekete Kő, amihez elzarándokolsz, nem egyéb, mint a te lelked.
A szent háború tárgya és célja: küzdelem önnön lelkedért.
A mikrokozmosz (esetleg) megváltható, a makrokozmosz nem váltható meg (=az mindig bukott és romlott, elgörbült út).
A te címkéző (=kategorizáló) értelmed tévútra vezet téged.
Az állati szintű mentalitást hagyd meg az állatoknak, te a mentalitás felső tartományait építsd fel újra!
Az talán túlmegy a halálon.
1. Akkor azt mondod: „Az övéké volt a Föld, nem az enyém, maradjon is az övéké és ők maradjanak a Földé.
2. A csapdákon túlmentem és vissza utam már közéjük nincsen.
3. A romlott szépség bomlott „virágait” magam mögött hagytam és többé nem vágyom rájuk.
4. Halálból szőtt „virágok” voltak mind, bomlásnak a kerje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!