Van itt esetleg olyan keresztény, (keresztény és nem Jehova tanú! ) aki nincs tisztába a dinoszauruszokkal? És ha van, akkor mi az elképzelésetek ezekről a lényekről?
Mivel a Biblia szerint a Föld csak 6000 éves, így gondolom lehetnek köztetek olyanok akik nem tudják, mi az igazság a dinoszauruszokkal kapcsolatban.
Az én álláspontom ezekkel a lényekkel kapcsolatban:
http://www.youtube.com/watch?v=NHlCPlqjous
Kedves 33-as!
Ugyanaz a személy vagy, akinek azt mondtam, hogy ne kiadványt másoljon, hanem saját gondolatot írjon?
"Egyébként meg, az tény, hogy Istennél minden lehetséges, és ez nem egy nevetséges dolog. Ha meg tudott teremteni ennyi mindent, nem hiszem, hogy gondot okozott neki, egy kis fényt csinálni a növényeknek..."
Na, ez egy tökéletes példa az irracionalitást istennel magyarázó elméletekre. Hopp, nem tudunk valamit ésszerűen megmagyarázni, tegyük be a helyére istent! :D hagyjuk már...
"Jó, akkor magyarázd meg, hogyan jött létre minden pusztán véletlenül. Bizonyítékokat kérek"
Több logika és valóságalap van a tudomány állításaiba, mint a bibliáéba.
"Bizonyítékokat kérek"
Bizonyítsd nekem, hogy tudott a Föld 7 nap alatt kialakulni. Tudományos levezetésekkel.
A föld nem alakult ki 7 nap alatt, ezt senki sem állította. Egyébként szerinted, aki nem hisz abban, hogy minden egész véletlenül létre jött az hülye? Gratulálok.
A 44-es válaszolóval meg szívesen összehasonlítanám a bizonyítványomat, diplomákat, bármit, aztán meglátjuk ki hogy tanult.
Ha bármi köze van a diplomádnak a természettudományokhoz,akkor szóljál.Az hogy mondjuk diplomás némettanár vagy,nem jelenti hogy van bármi hozzászólási készséged a természettudományokhoz.
És feltennék neked egy kérdlést:Szerinted semmi sem változtathatja meg magától az állapotát?
Illetve:Semmi sem keletkezhet magától?
Valaki itt nagyon felkapta a vizet... Mellesleg hogy el evickéltünk már a témánktól. Fölösleges vitatkozni ezeken, mert a másik is ugyan olyan szentül hiszi az igazát mint te. Te belátnád a tévedésed?! A másik, hogy a bibliai nap nem a mostani nap értelmével bír. Több hónapot is fölölelhet. Amit én sem tudok, hogy menyit...
Én mondjuk nem vagyok deista, de nem igazán mondhatom magam ateistának sem. Nem vagyok megelégedve a fogalom takarta elvekkel. A deizmust mélységesen elítélem, mert csupán egy könnyelmű és alaptalan grimmese a világról ami egyedül a kutatástól mentette meg az embereket. Egyszerűbb a levegőbe állítani mint utánajárni.
Ám az ateizmussal sem vagyok igazán megelégedve. Ugyan ízvilágom a gondolkodásuk, de állításokba bocsátkoznak, ami veszélyes ilyen kérdésekben. Persze, közelebb áll aa valósághoz de annyira nem, hogy állításokat hozzunk róla.
Én úgy vélem a tudomány nyomán feltételezéseket lehet hozni, és hipotéziseket kreálhatunk de adott kell lennie, hogy később ezt megváltoztathassuk. Fontos dolgot felejt el az ateizmus. Csak annyira tudunk bölcset mondani, amennyire azt tudásunk engedi. Csak ennyi piszkál az ateizmusban, amúgy rendszerint egyetértek vele.
Kétségtelen, hogy a tudomány sem tud mindenre válaszolni, de legalább amire van válasza annak van alátámasztott alapja is. Ha nincs, akkor az meg a hipotézis, ami viszont csak a tapasztalatokra és a nyers logikára támaszkodik ami még így is sokkalta biztosabb talajon áll, mint az a kérdéses könyv. Rengeteg írásos anyagból állították össze a világ minden táján, igaz. De sokan elfelejtik, hogy csak igen kicsi részét rakták bele, mert csak ezek illeszkedtek történetileg eléggé össze(ezek se pontosan). A többi ütközött velük, vagyis valami sántikál. Az összeválogatottat is idealizálták, a neveket egyeztették, az évszámokat(?) frissítették vagy pótolták. Így én is tudnék egy könyvet összevágni 67 népmeséből... Választ akartak a világ kérdéseire, mert féltek a tudatlanságtól. De a legrosszabbat tették, kitaláltak rá valamit maguk. Persze valami alapjuk mindenképp kellett lennie. Teszem azt özönvíz valóban volt, csupán messze nem érte el a hegyek tetejét(de még a lábát se nagyon). Krisztus(akármi is volt a valódi neve) tényleg létezhetett, akit aztán felfeszítettek egy keresztre. Még az is könnyen meglehet, hogy ő maga állította a dolgokat és nem csak ráfogták. Egyiptomi járvány szinte biztosan volt, szöcskejárás létezik, és nem kell sok, hogy lazán kiforgassák ezeket az eseményeket pláne, hogy fogalmuk sem volt, mi okozta. Márpedig amire nincs magyarázat az isten műve.
Na de az tudomány se valami bölcs. Állításokat tesz, ami így, ebben a formában messze nem biztos, hogy igaz. Csak annyira tud okosat mondani, amennyit tud róla. Márpedig okos ember többesélyesről nem állít csak feltételez. Valószínűleg így, és körülbelül ekkor, ezzel nincs is gond, ameddig alá van támasztva a feltételezés. De ilyen távolságokról állítani nagyon nem szabadna. Ebbe tud már csak igazán belekötni az ember ha akar.
Nem mondom, hogy a többmilliárdos évszámok helyesek, mert biztosan sokat tévednek(ami nem is csoda ekkora távolságban). De azt, hogy a bolygó több mint 6000 éves azt ránézésre megállapítom. Csak a Magyarok története 7000 éves itt Európában. És ezzel nemigen lehet vitatkozni, mert a 8 különféle kutató csoport 8× kapta körülbelül ezt az évszámot a hat megvizsgált fennmaradt tárgyról. Ezek amúgy számlap féleségek, amin a ma is használt magyar számolási technika van. Ebből az is leszűrhető, hogy a magyarok finnugor, pláne a török származási elmélete bakot lőtt, révén így év ezredekkel hamarabb voltunk itt, mint ők. Persze ez bizonyíték arra is, hogy szakaszokban jöttünk ide át, Ázsiából. Érdekes, mért akarják ezt is eltakarni előttünk. Ha egy Magyar történész felveti ezt az elméletet, az egy héten belül legatyásodik. Csak Japánban kutatják a valódi történetünket ahol szentül hiszik, hogy rokonok vagyunk és tanítják is iskoláikban amúgy a Magyar nyelvet. Ha kint Japánban kérdezősködni kezdesz, hamar találsz olyat aki tud magyarul még ha alapszinten is. Az is érdekes, hogy mennyi nyelvtani dologban megegyezik a kettő(a Magyar és a Japán). Pedig elhihetitek, Japánnak van szűksége a legkevésbé a mi rokonságunkra hiszen jelenleg le vagyunk égve(már mint államilag és gazdaságilag is). Ezt miért nem tanítják az iskolában?! Hm...? Mert jogosodási és tekintélyi veszélyt jelent Európa nagyhatalmaira.
Ezek is csak olyan dolgok amiknek utána kell járni, és az ember megtudhatja, még ha nehezen is.
Összességében csak arra akartam utalni, hogy a tudomány sem készpénz, sőt. Mára igen csak eluralkodott rajta(legalábbis a történelmi részén) a nagyhatalmak idealizálása, ami csupán nekik kedvez. Egy fajta tudatos elnyomás a származásunkról szóló badarság is. De még így is, ha az információ több forrásból és jó forrásból van(itt a kisebb kutató csoportokat értem), már egész tiszta képet ad a keresett válaszról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!