Vajon Isten statikusan állandó, vagy változni is tud?
Isten lényéről szinte semmit sem tudunk. A világ dinamikusan változik, semmi sem állandó, semmi sem maradandó.
A Nap és a csillagok is megszülettek és elpusztulnak egyszer, a folyamatoknak is van kezdete és vége.
Milyennek képzeled Istent?
Változatlannak?
Tudod Scavenger, ez a világ nélküli létezés nonszensz, ez a kezdet, ami a végtelenbe nyúlik.
Csak aki nem gondolkodik, annak könnyen hangzik, hogy kezdetben vala, de hogy mi is az a kezdet, az már nem érdekli. Pedig az csak a valami, egészen az örökkévalóságig, nem semmi. Aztán lám mi történik a teremtővel, hogy egyszer csak elkezd teremteni. A nem teremtő, aki soha nem csinált semmit, egyszer csak teremtővé válik. De hát miért, minek? Nem volt neki úgy jó? Ha nem, akkor korábban miért nem teremtett? Mondjuk a kezdet kezdetén, ha volt olyan?
Na és hogyan csinálta? Mindez sokkal érdekesebb, mint az összes többi.
Hogyan készített egy csillagot? Egy bolygót? Hogyan készül az élet?
Nem abiogenezis, nem evolúció, hanem teremtés, hangoztatják.
Rendben, készséggel elhiszem, ha elmondod hogyan.
Világos ez? Nekem az kevés, hogy se így se úgy, mert engem a hogyan érdekel.
Mindenhatóan?
Nagyon kevés benned a kiváncsiság, aki ezt állítod! Hiszen ez ostobaság, nem mond semmit... Hát gyerek vagy Te?
Hogyan tud egy gondolat csillagot teremteni?
Univerzumot?
Isten gondolatai vagyunk.
Lehet, a te gondolataid lényei is ezt kérdezik: Ki vagy te?-Ki az Isten? stb.
Lehet, hogy végtelen hosszú lánc?
Van végtelen?
Mi a helyzet a szingularitással?
Az idő, relativitás, szingularitás, univerzum...
Stephen Hawking-tól olvass erről nyugodtan, szerintem a történelem legnagyobb elméleti fizikusa!!
Ha áttörjük elménk határát, megérthetjük a legfelsőbb logikát=Istent.
Lehet, hogy úgy vagyunk programozva, hogy ez ne történhessen meg??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!