Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, elmagyaráznátok, miről...

Hívők, elmagyaráznátok, miről szól a Mt 24,34? Teológust is kérnék válaszolni, hátha tudja a megoldást erre a végzetes ellentmondásra.

Figyelt kérdés
2013. márc. 22. 19:36
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
76%
Kedves kérdező! Szó nincs semmiféle ellentmondásról. Ugyanis te érted azt a szót félre, hogy nemzetség. Ez nem azt jelenti, hogy generáció, hanem ha Biblia olvasó vagy, akkor ismerős hogy Júda nemzetsége, Áser nemzetsége, Zebulon nemzetsége, stb... Olvasd el, hogy mennyire nem múlik el a nemzetség(ek) a Jelenések könyvének 7. fejezetében.
2013. márc. 22. 20:55
 12/40 A kérdező kommentje:

Kedves 20:22, éppen azért tettem fel a kérdést, mert végigolvastam a fejezetet, éppen ezért tudom, hogy MI AZ AZ ESEMÉNY, ami meg fog történni, míg végetér ez a nemzetség. Sejtem h fent van ateista blogokon is, de nem szoktam oda járni, elég csak kinyitni a Bibliát, és meglátni ezt a néhány érdekességet. Az ellentmondás itt nem a Biblia szövegén belül van, hanem a Biblia és a valóság között. Vagyis hogy Jézus szerint még abban a nemzetségben eljön másodjára, de még mindig nem jött el.

11. válaszoló, megnézem.

Amúgy régen elvesztettem a hitemet, de a napokban újra visszataláltam Istenhez. Azonban maga a Biblia olvasása az, amely eltávolít tőle, mert tényleg ilyenekbe ütközik az ember olvasás közben, amely felett nem lehet szemet hunyni. Ehhez hasonló felháborodást keltett bennem az is, hogy Isten megkeményítette a fáraó szívét, hogy magát megdicsőítse. Egészen a halálig kergette őt, gondolom ezzel kárhozatra ítélve. Nem tudom miért, de nekem ez nem egy jó Isten leírásának tűnik.

2013. márc. 22. 21:31
 13/40 A kérdező kommentje:

"ha tudod mit kell tenni miért nem teszed? Nem az a lényeg kinek van igaza. Én nem foglak győzködni, csak leírtam a véleményem. Kár, h nem tudsz a jóízlés határain belül vitázni"

Mert mit kell tennie? És hogyhogy nem az a lényeg, hogy kinek van igaza? Akkor mi a lényeg?

2013. márc. 22. 21:37
 14/40 A kérdező kommentje:
Kedves 20:17, ez így önmagában nagyon szép és irodalmi, amit leírsz, de akkor elmagyaráznád, hogy mégis miről szól a 24-es fejezet, és mit ért nemzedék szó alatt Jézus?
2013. márc. 22. 21:43
 15/40 A kérdező kommentje:
Közben elolvastam a Jelenések 7. fejezetét is. Eddig nem mondtam, nekem nem a Károli, hanem az új fordítás szerinti Bibliám van a Magyar Bibliatársulattól. Ebben a fordításban egyszer sem láttam a nemzetség szót az általad említett Jel 7-ben, viszont a Mt 24, 34-ben igen. Mi lehet az oka, hogy ott annak fordítják? És mi lehet az eredeti szövegben? Van itt teológus, aki mondjuk ért ógörögül?
2013. márc. 22. 21:52
 16/40 A kérdező kommentje:
A jelenésekben törzset használ, nem nemzetséget, legalábbis ebben a fordításban.
2013. márc. 22. 22:03
 17/40 anonim ***** válasza:

Én is azt akartam írni, amit a kedves #11 -es válaszoló írt, hogy nem generációról van szó :D

(egy másik 71%-os válaszoló)

De egyébként a másik 71% -os válaszoló is leírta ezt, hogy mi nem generációnak értelmezzük.

2013. márc. 22. 22:14
 18/40 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Létezik az alábbi magyarázat is. Jézus az említett verset közvetlenül megelőzően a fügefáról beszél. A fa gyakran egy nemzet jelképe a Bibliában. A szétszórt Izrael újra egybe lett gyűjtve. Egyesek szerint az egybegyűjtöttek nemzedéke nem hal ki teljesen, mire Jézus visszajön.
2013. márc. 22. 22:26
 19/40 A kérdező kommentje:
22:26, ez vmennyire értelmesnek hangzik, hát megfontolandó.
2013. márc. 22. 22:28
 20/40 anonim ***** válasza:

"39 És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképpen lesz az ember Fiának eljövetele is."

Na ezt hogyan magyarázzátok mindenki?

Csak nem vakok az emberek?

2013. márc. 22. 22:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!