Nevezhetjük e a kereszténység idegen kultúrákat eltörlő tevékenységét a múltban erőszakosnak, a jelenben alattomosnak?
:D
A kettes számú válaszoló nem is altalanositott rám nézve, ugye? Nincs is több kérdésem az általánosítást illetően.
:DDD
Én, ha tehetem segítek mindenkin pedig nem tartozom a "szentgyökerek" közé. Ez pusztán rajtad múlik nem az isteneden.
nekem is volt egy sztorim: A vasútállomás előtt fekudt egy "bódult"állapotban lévő egyén. Nagy nehezen felkínlódtam őt a padra, és mikor már indulni akartam volna elkezdett kiabálni, hogy elloptam a táskáját. Akkora égést ne kívánj magadnak.
Nem olvastátok figyelmesen a kommentem.
A keresztény vallás alapjaiban rendkívül erőszakos.
Megértő csakis a saját híveivel tud lenni és alaptétel az, aki nem hisz Istenben, az pusztulásra van ítélve.
A végítéletkor mindenképpen, de extrém helyzetekben gyakran előfordul, hogy pogánynak titulálja a másképpen gondolkodót és elítéli. Akár máglyára is!
Fiatalember! Ne altalanositson! ;)
Én olvastam...
tzolko - elolvastam figyelmesen, adtam is rá egy zöld pacsit. :o)
Annyit azért hozzáfűznék, hogy nem csak a katolikus-keresztény vallás erőszakos, hanem az összes Ó-szövetség alapú (ilyen-olyan formában). Függetlenül, hogy Jézust minek nevezik - Messiásnak, Mária fiának, Prófétának, Isten Lelkének, Isten Igéjének ...
Őszintén szólva nem ismerem a kínaiak vallását, de a Nagy Fal mögé való zárkózás árulkodik arról, hogy inkább védekezésre voltak berendezkedve, nem támadásra.
A mohamedán vallás alaptétele, hogy a szegényeknek, a rászorulóknak adakozni kell, ezzel szemben a keresztények Isten büntetésének tekintik, főleg ha nem hitbeliről van szó és legszívesebben még rúgnának is egyet a lecsúszott nyomorulton, bár itt azért vannak eltérések egyeseknél.
Az erőszakosságot jól jellemzi a rengeteg háború, ami a technikai fejlődést elősegítette, hiszen mindig először a fegyver készült el, aztán terjedt ki a mindennapi életre a kutatás eredménye. Előbb lett a kard acélja, aztán az ekevas. A Jézusban való hit cseppet sem akadályozta az európai gyarmatosítókat, hogy legázolják a világot és véleményem szerint az ateisták jelentősen hozzájárultak a humanizmus kialakulásához, továbbvive a kereszténység szép eszméit, kibővítve más vallások emberies hitvilágának eszméivel.
Az ateisták világképében mindenki számára van hely és hitük alapján senkit nem érhet hátrány.
A hatalmas vagyonok összeharácsolásáról még nem esett szó, de ezt általában a Katolikus egyházra mondják, amelynek földbirtokain évszázadokon keresztül robotoltak a jobbágyok és mindenkit, még a nemességet is adóztatta.
Az újkori vallások létszámtól függően, szintén hatalmas bevételekre tesznek szert, üzlet is a vallás, mint minden tevékenység a világon.
Pénz és hatalom jár vele, de szerencsére már korántsem akkora, mint régen.
"Ismét egy okoska, aki keveri a kereszténységet a katolikus egyházzal. Mielőtt támadsz valamit, azért legalább nézz utána."
Kicsit módosítanám: megint egy okoska (sőt nem csak egy van itt, hanem több), aki bűnös emberek tetteit kivetíti az egész Katolikus Egyházra és ezzel együtt a kereszténységre. A felsoroltak egyébként ilyen erővel bármelyik keresztény felekezetre ráhúzhatók, de egyikről sem ad reális képet.
A jelenben a legalattomosabb eszmét, ami minden tőle eltérő kultúrát el akar törölni liberalizmusnak hívják.
Most rátapintottál a lényegre:
A liberalizmus, más néven szabadelvűség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg. (wiki)
De Te azért maradj az Úr szolgája, építsd, gyarapítsd földi és mennyei királyságát. Istenbe vetett hited vezéreljen utadon mint a mennyben úgy itt a földön is. Hagyd el családod, otthonod, stb. és az örök élet lesz a jutalmad.(Mt 19.29)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!