Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vélemények a Jehova Tanúiról?

Vélemények a Jehova Tanúiról?

Figyelt kérdés

pozitiv,negatív véleményeket várok

Van pár Jehova a környezetemben.. Pökkhendi alakok. Nem segít senkinek semmiben holott mindenben kiemelekdő. Nem értem ezt a viselkedést. A vallása miatt van vagy ekkora ... ?

2013. márc. 17. 10:27
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

"Shema Israel 'H Eloikeinu 'H echaD!"

vagyis,;

halljad izrael az orokkevalo a te istened az orokkevalo egyedul!

az amire itt celozgatnak "ehad" vagy "yad"!az ketto az egyiknek semmi koze a masikhoz!!

de persze hogy egyszerubb kiforgatni maguknak tetszore!!

holott az "tiz paranncsolat"-(ami csak az elso -alapveto-a tobbi tobb mint 300-bol)-

igy szol,;

ANI ANOKHI!

vagyis,;

"en vagyok az ur az atyaid istene elotted nincsen mas isten min az ur!!pont!"

nos ez csak kozertheto nem??

2013. márc. 20. 15:46
 22/45 anonim ***** válasza:
Akkor kérdezz után zsidó professzoroktól, mert bizony úgy van ahogy leírtam.
2013. márc. 20. 15:49
 23/45 anonim ***** válasza:

A pökhendiségre élő példa a jelenleg is folyamatban lévő vita köztem és egy tanu közt, amit itt lehet olvasni:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

Itt rengeteg kérdés felmerült így ide most nem másolom, vagy gépelem be ismét. Aki érdekel nézze meg.

2013. márc. 21. 06:43
 24/45 anonim ***** válasza:

23-as!

az totalisan mellekes-erdektelen hogy a "zsido professzoraid" mit hogy interpretalnak!!

-en a Hala'ha -(torveny)-es a Torah szerint vallom!!szo es betu szerint!!nem pedig kiforgatva azt!

2013. márc. 21. 09:54
 25/45 anonim ***** válasza:
33%

Kedves kérdező!

A tegnapi 12:22-es vagyok.

Nagyon sajnálom,hogy két ilyen Tanút fogtál ki!

De két emberről nem lehet általánosítani egy egész felekezetre.Akkor bármelyik egyházat lehetne ilyennek nevezni,mert mindenhol találhatóak ilyen emberek.

Az ő nevükben is szeretnék a viselkedésükért bocsánatot kérni,és kívánom neked ,hogy egyszer találkozz egy olyan tanúval is aki nekik az ellenkezője!

Szép napot továbbra is!

2013. márc. 21. 14:03
 26/45 anonim ***** válasza:
24! totálisan mellékes mi vallasz.Én is szó és betű szerint vallom amit leírtam nem pedig kiforgatva azt.
2013. márc. 21. 14:24
 27/45 anonim ***** válasza:
0%

26-os!

csakhogy!!

te a "professzoraid" betui szerint,en meg a tobb mint 3000 eves eredeti szovegek szerint!!

oriasi kulombseg!!

egy professzor csak egy ember mint mindenki mas!!nem tevedhetetlen!!-(tetszik ez vagy sem)-

a Torah az UR-tol van!O tevedhetetlen!!pont!!

de felesleges hogy irj nekem!!

nem tudsz meg gyozni semmirol,ami nem a Torah!

2013. márc. 21. 15:06
 28/45 anonim ***** válasza:
Bocsi én eredeti héber szövegben levő szavakról beszéltem.Tudom,hogy semmi nem győz meg, ezért is hesegeted el amit írtam.
2013. márc. 23. 07:55
 29/45 Snapette ***** válasza:
43%
Ateista vagyok, de hiszek abban, hogy mindenkinek szíve joga abban hinni, amiben akar. A JT-val kapcsolatos kifogásaim legfontosabbjai közül is a legfontosabb az, hogy promoválja a butaságot, a szűklátókörűséget és a műveletlenséget. Szerintük az egyetlen dolog, amit olvasni kell, az a Biblia, (no meg a saját kiadványaik, természetesen) mert abban minden megvan, ami az élethez szükséges, és minden egyéb világi dolog olvasása nem tiltott ugyan, de nem tanácsolt. Díjazzák, és biztatják a gyerekeket, hogy nyolc osztály után hagyják abba az iskolát és inkább missziós tevékenységekkel foglalkozzanak, osszanak szórólapokat, ésatöbbi. Ha valaki életében nem olvas semmi mást, csak a bibliát és az őrtornyot akkor persze, hogy könnyű indoktrinálni őket. Egyébként ha kíváncsi vagy sok mindenre, amit nem mondanak el neked, mikor röplapokkal meglepnek az utcasarkon, akkor ajánlok egy filmet, dán film, nincs benne sem látványos hollywoodi hatáskeltés vagy túljátszott dráma, és nem gyűlöletkeltő film, csak bemutat egy-két dolgot. Az a címe, hogy To Verdener, angol címe, Worlds Apart, és lehet feliratot kapni hozzá.
2013. márc. 23. 19:07
 30/45 anonim ***** válasza:
53%
undorítóak
2013. márc. 23. 19:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!