Vélemények a Jehova Tanúiról?
pozitiv,negatív véleményeket várok
Van pár Jehova a környezetemben.. Pökkhendi alakok. Nem segít senkinek semmiben holott mindenben kiemelekdő. Nem értem ezt a viselkedést. A vallása miatt van vagy ekkora ... ?
Engem felkerestek régen. Néhzány hónap után ha nem mentem el abba az imaházukba vagy hova elkezdtek velem kiabálni, hogy mért utasítom el?
Emellett minden pap-ra és egyházi felekezetre azt mondják: " ne menj hozzájuk, ne kérdezz tőlük mert ők félrevezetnek"
Tehát magukat abszolutisztikusnak gondolják!
Amúgy nem biztos, hogy hülyék a Bibliá-hoz.
Eleinte közönbös voltam irányukba, tetszett hogy közvetlenek és elbeszélgettem velük a vallásról. Addig nem volt baj, míg nem emlegették jehovát. Én személy szerint tök ratyi névnek tartom, soha nem tetszett, nem is fog. Majd miután egyre többet olvastam róluk egyre több kétség merült fel bennem, vajon igaz e amiket mondanak. Csak hogy egy párat említsek a teljesség igénye nélkül: 144000 ren mehetnek csak fel a mennybe halál után a többi a földön marad. Szerintem ez diszkrimináció.
Nincs lélek, azok vagyunk amit most látsz, ez az ember, maga a test. Pah, no comment :)
Halál után senki nem megy sehova, csak alszik egy nagyot míg el nem jön az isten országa, akkor mindenki feltámad, kikel a sírból(nem hiszem hogyszép látványlesz hisz nem a lélek kel életre hanem a szétrodhadt tested...) aztán ha jehova hívő voltál mehetsz a mennybe, persze ha beférsz a 144 000 be, vagy maradsz a földön, aki pedig még csak nem is hallott róluk, vagy messziről kerülte őket, azokat megkérdi az isten: na, elfogadtok e uratoknak és parancsolótoknak? Ha igen, irány a föld vagy menyország, ha nem: akkor kivégez és örökre meghalsz. Persze aki a mennybe kerül se örüljön túlsokáig, mert az 1000 éves béke után a sátánnal együtt mindenki el lesz pusztítva... :) És mindezt a jehova tanui mondták...
Akkor kérdem én, minek lettünk teremtve???
Arról nem is beszélve, hogy egy önálló gondolatuk sincs, mert mindent idézetekkel próbálnak bizonygatni. Ha kifogynak az idézetből, kámforrá válnak és nagyokat hallgatnak. Ha valahogy sarokba szorítod őket, mert mint tudjuk a hazug embert hamarabb utólérik mint a sánta kutyát, akkor átmennek támadásba, mit a sarokba szorított állat. Nevetséges ahogy próbálják védeni az olyan nyilvánvaló ellentmondást ami mindenkinek szemet szúr, csak nekik nem. És ezek a felvilágosult emberek? A másik dolog: verik magukat, hogy minden vallás, beleértve a kereszténységet is hazug tanításokat közöl a híveivel és csakis rajtuk keresztül lehet eljutni az úrhoz. Azt elfelejtik megemlíteni, hogy ők jehováról beszélnek akinek semmi köze a keresztények istenéhez. Szerintük igen... Csak megjegyzem, hogy míg a keresztények 2000 éve tanítják az embereket Jázus szavaira, addig az ő szektájuk csak 150 éve létezik. 1831 ben lett hivatalosan is bejegyezve a jevova tanui név, addig senki sem hallot róluk. Ezt persze ők tagadják és azt mondják, már ott voltak Jézus korában is,. Persze, azért tallták ki 1831 ben az egész szektát. Eddig hallgatták, hogy az embereket félre tanítják, nem is zavarta őket, csak most hirtelen ötlött fel bennük, hogy mindezt ők sokkal jobban tudják és rajtuk kívül az összes vallás hamis prófécizmus. Akkora egy hazug népség az egész, hogy azt szavakkal le sem lehet írni. Tudnék még írni róluk, de asszem egyenlőre ennyi elég. Úgyis jön majd a sárral dobálózás akkor majd kifejtem bővebben...
Vidiripi
Sok őszinte Istenkereső ember is van köztük. Nem hazug népség csak azt mondják amire tanítják őket. Pont mint az a gyerek akit szülei tanítanak. Csak itt felnőtt emberekről van szó de ugyan úgy tanítva vannak. Hogy mit is tanítanak nekik na az már egy más kérdés.
2. válaszoló!
1931-ben vették fel a Jehova tanúi nevet. (a pontosság kedvéért)
"Csak hogy egy párat említsek a teljesség igénye nélkül: 144000 ren mehetnek csak fel a mennybe halál után a többi a földön marad. Szerintem ez diszkrimináció."
Hol írja a Biblia az ellenkezőjét? Ne nyavajogj ezen hanem cáfold! Már csak azért is mert arrólkevés szó esik hogy ki hová is kerül a menybe vagy a földön marad illetve ahogy te fogalmaztál kivégzik.
"...akkor mindenki feltámad, kikel a sírból(nem hiszem hogyszép látványlesz hisz nem a lélek kel életre hanem a szétrodhadt tested...)..."
Ugye ezt te sem gondolod komolyan!? Az élő ember az Isten dicsősége. Ő nem a halottak Istene hanem az élőké.
"Persze aki a mennybe kerül se örüljön túlsokáig, mert az 1000 éves béke után a sátánnal együtt mindenki el lesz pusztítva..."
Jaj! Nem állíthatom azt hogy minden egyes részlettel tisztában vagyok a tanú teológiát illetően. De nem lesz mindenki elpusztítva a Sátánnal együtt mert az igazságosak öröklik a földet. (Jézus ,hegyibeszéd)
A Sátán lesz elpusztítva és a követői. A többiek maradnak. Az élő ember az Isten dicsősége.
"Arról nem is beszélve, hogy egy önálló gondolatuk sincs, mert mindent idézetekkel próbálnak bizonygatni. Ha kifogynak az idézetből, kámforrá válnak és nagyokat hallgatnak. "
Igen ,sajnos többnyire így van.
"A másik dolog: verik magukat, hogy minden vallás, beleértve a kereszténységet is hazug tanításokat közöl a híveivel és csakis rajtuk keresztül lehet eljutni az úrhoz."
Ennek ellenére meglepően sokszor idéznek más felekezetek teológusaitól. :))
"Azt elfelejtik megemlíteni, hogy ők jehováról beszélnek akinek semmi köze a keresztények istenéhez."
Hacsak nem a néven kezdünk el vitatkozni akkor igen is van köze a kereszténységhez. De a Jahve alak pontosabb.
Kedves Vidiripi
Ne vedd magadra nem támadásnak szánom, nagyon tisztellek mert tényleg megpróbálsz objektíven hozzáálni a dolgokhoz, de a kárdező a véleményünket kérte róluk és nekem ezek voltak, hidd el nem egy két mondatot olvastam tőlük és szálltam vitába ha úgy ítéltem meg.
Tehát igazad van az évszámot illetően, elírtam bocs. A helyes évszám 1931.
A 144000-ről:
"Hol írja a Biblia az ellenkezőjét? Ne nyavajogj ezen hanem cáfold!"
Isten az izraeli nép 12 csoportját választotta ki amely 12 000 embert foglalt magába törzsenként. Nem pedig 144 000 embert akik majd együtt uralkodnak Jézussal, mert én így olvastam egy tanutól.
Később ezt írod:
"Ugye ezt te sem gondolod komolyan!? Az élő ember az Isten dicsősége. Ő nem a halottak Istene hanem az élőké."
Akkor ezt magyarázd el nekik is. Szerintük nincs lélek, csak maga az emberi test amit Isten a lehelletével keltett életre, tehát NEM leket lehelt belé. Errő volt is egy komoly vitánk. Mindenki vár amíg eljön az idő és egyszerre támad fel mindenki. Erre írtam ironikusan azt amit, mert számomra hihetetlen és nevetséges az elmélet, hogy nincs lélek. De ez az én véleményem.
Az, hogy mindenki el lesz pusztítva sem én mondtam, csak olvastam. De esküszöm mától minden ilyen m*rhaságot kimásolok, hogy az ilyen esetekben elővehessem.
Ezután áttértünk erre:
""Azt elfelejtik megemlíteni, hogy ők jehováról beszélnek akinek semmi köze a keresztények istenéhez."
Hacsak nem a néven kezdünk el vitatkozni akkor igen is van köze a kereszténységhez. De a Jahve alak pontosabb."
Ezt ketté szedném, először arra válaszolok, hogy igenis ma volt egy vitám de még nem érkezett válasz egy vagy két tanuval, hogy ők keresztények e vagy sem. Hisz mindenkinek azt híresztelik, hogy igen, de mikor a többi vallásról beszélnek azonnal a keresztényeket kezdik el szidni, hogy mennyi embert lemészároltak korábban, meg népírtást csináltak Isten nevében. Meg hogy az ő kezükhöz nem tapad vér, ők szeretettel és megértéssel térítenek. Persze. Döntsük már el végre, hogy keresztények e vagy sem. néha azok néha meg nem, mi? Ugyan. Nem kell őket félteni, többet ártanak mint használnak. És tudod mikor jött fel a népírtás: Mikor arról beszéltem, hogy ők sem jobbak senkinél hisz a már egységbe tömörült keresztényeket megpróbálják szétzilálni azzal, hogy hamis tanításokkal megingatják az emberek hitét. Ez az amit az Isten akar? Kétlem, talán jehova igen de az Úr soha.
A másik fele amire kitérnék, az az, hogy kijavítottál a nevet illetően, ami számomra ezredrangú, hogy helyesen: Jahve. Nos igazából még helyesebben: JHVH vagy JHWH. Ha már ennyire belemegyünk a részletekbe. :)
Tehát, ismétlem, nem támadni akarlak, de a véleményem azért alakult ki róluk ilyen sarkalatosnak, mert képtelenségeket állítanak ami számomra hihetetlen. És ezeket itt olvastam.
És csak hogy lásd nem a levegőbe beszélek itt élőben folyik a vita a népírtásról, a kereszténységről, és a többi hazugságról:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
Én vagyok a 20 as válaszoló a 21-22 ben egy jehova tanuja válaszát láthatod aki éppen a kereszténységet gyalázza azzal, hogy népírtóknak kiáltja ki őket. Szép, mondhatom...
Szép napot.
hulyeseg es ertelmetlen vita az egesz!!
mar az elejen ott van olyan alltsag hogy,;-"jehovasok istene" kesobb "keresztenyek istene"!!
egyik sincsen!!
egy igaz orokkevalo isten letezik,az pedig Y.H.V.H. a mi UR-unk teremtoje a vilagmindensegnek!amen v'amen!pont!!
mar a tiz "parncsolat" is irja,;
Ani Anokhi!!=-En vagyok az UR,az atyaid Istene,elotted nincs mas Isten mint az UR!pont!!
na ehhez tessek igazodni a jovoben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!