Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vélemények a Jehova Tanúiról?

Vélemények a Jehova Tanúiról?

Figyelt kérdés

pozitiv,negatív véleményeket várok

Van pár Jehova a környezetemben.. Pökkhendi alakok. Nem segít senkinek semmiben holott mindenben kiemelekdő. Nem értem ezt a viselkedést. A vallása miatt van vagy ekkora ... ?

2013. márc. 17. 10:27
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
92%

Sarlatánoknak is nevezhetném,persze nem őket hanem a társulatot. És 9-es én teljes mértékben egyet értek veled.

A JT sajnos nem akarják észre venni,hogy valójában ők azok akik bajban vannak és hatalmas árat fognak fizetni egy nap ha majd Jézus előtt térdelnek.Én személy szerint sajnálom őket mert felebarátaim de ennél többet sajnos nem tehetek mert senkinek sem engedik meg a segítséget....sajnos.

2013. márc. 18. 21:31
 12/45 barátkozó ***** válasza:
82%

Szerintem félre lettek vezetve.

Jézust megfosszák rangjától.

Nem imádják mert nem tartják Istennek.

Csak tökéletes embernek.Menteni kell akiket még lehet.

2013. márc. 19. 10:17
 13/45 anonim ***** válasza:
11%

yeshua egy profeta volt csupan mint a tobbi elotte!!

nem egyenrangu I.-stennel!!

UR csak es kizarolag EGY van!!pont!

2013. márc. 19. 13:38
 14/45 Balu86MH ***** válasza:
70%
Sajnos az évek alatt telemagyarázzák és átmossák a vének (helyi vezetők) a tanúk agyát, így szegények el is hiszik, hogy amit csinálnak, az helyes és csak nekik lehet igazuk, mindenki más az hülye, és az ördögtől való (nem valami Keresztény gondolkodás nemde?) bemagolják a saját értelmezésű bibliájukat, hogy azzal érveljenek, ha valaki kérdezősködik a hitük iránt, vagy ha valaki támadja a hitüket, pedig egyébként értékes emberek lennének. Egyébként a Katolikus és a Protestáns Keresztények sem tartják a tanúkat Keresztényeknek, mert nem vallják Krisztus Isteni mivoltát. Nem hiába idegen az egész a Magyar és az európai ember számára, az USA-ból indult ki ez az egész vallásos mozgalom (mondhatjuk szektának) közel 160 évvel ezelőtt. Pedig mondom, egyébként telis tele van értékes emberekkel, csak sajnos tényleg átmossák az agyukat a maszlagokkal :S
2013. márc. 19. 15:20
 15/45 anonim ***** válasza:

Off:

Az a poén az egészben 53%, hogy a Jehovának tanúi is azt mondják, amit te.

2013. márc. 19. 15:39
 16/45 anonim ***** válasza:
13%

off!

csakhogy en hivo igazi orthodox zsido vagyok!!

nem szektas yehovista

2013. márc. 19. 16:17
 17/45 anonim ***** válasza:

És miben különbözik a te hited a Jehova tanúitól?

Mit csinálnak rosszul?

És te mit csinálsz jól? (mármint nektek mit kell tennetek? amit a "Jehovások" nem tesznek meg?)

2013. márc. 19. 16:38
 18/45 anonim ***** válasza:
44%

Erre válaszolnál kedves 53%.os?

A héberben az "egy" kifejezésre két szó van, az echad és a jahid. Az echad olyan egyet jelent, amiben benne van a többes.

5.móz.6,4:"Halljad Izrael, az Úr,a te istened, egy Úr"-itt az echad szót használja a Biblia.

Amikor azt mondja az Ószövetség " ketten lesznek egyek" akkor nem a jahidot használja, hanem ugyanazt,mint Istenre az echadot. Tehát maga ebben a kifejezésben is eredetileg,az egyben bent van a többes.Miért is értelmezik egyesek kizárólagosan "egy" ként ezt a kifejezést?

Álljunk meg egy pillanatra a Bibliaértelmezésnél. Ez ugyan is téves lesz, ha egy szempontot kívülről veszünk és nem a Bibliából.A klasszikus,helyes bibliaértelmezésnek az a lényege ,hogy a kulcs magában a Bibliában van meg,nem kívülről kell bevenni. pl ezt az értelmezést egyértelműen kívülről vették be, akik az echadot jahiddal értelmezik,aminek semmilyen bibliai alapja nincs.De ugyanez a helyzet az Elohimmal kapcsolatban is,mondván "királyi többes"-ismertessenek egy olyan igehelyet a Bibliában ahol szerepel, hogy az Elohimot királyi többesként kell értelmezni,ilyen nincsen.Ez is egy középkori tradíció, amit belevetítettek a Bibliába.Ez külső szempont és eleve már ellent mond a bibliai értelmezésnek.

Az Elohimot nem lehet külső,embertől származó szemponttal értelmezni,mert az Elohim Isten igéje,ezért,hogy HOGYAN KELL HELYESEN ÉRTELMEZNI,A KULCS ISTEN IGÉJÉBEN VAN.

ha nincs benne kulcs, akkor nincs kulcsa,ÚGY KELL ÉRTELMEZNI AHOGY VAN.

2013. márc. 19. 16:50
 19/45 anonim ***** válasza:
33%

Drága kérdező!

Először is szeretnélek kijavítani,de kérlek ne vedd sértésnek.Mi nem Jehovák vagyunk,hanem Jehova Tanúi,nem illik összetéveszteni!

Nem tudom,hogy mire értetted azt,hogy pökhendi alakok,mert nem írtad le,hogy mivel ,milyen tetteikkel bizonyítják azt,hogy ők pökhendiek?

Miben kellene segíteniük másoknak?

Annak nagyon örülök viszont,hogy egy olyan válaszoló írta meg a cáfoló választ aki nem tanú!

Ezt nagyon köszönöm Vidiripirinek!

Egyszerűen nem értem,hogy mire jó az ha egymást dobáljuk(vagyis minket dobálnak mindíg)sárral.Személy szerint én még sohasem voltam erőszakos senkivel,sohasem küldtek el sehonnan,mindenhol meghallgatták a mondanivalómat,és nem voltak velem szemben sem dúrvák.

Ha valaki azt mondta nekem a mondanivalóm után,hogy őt ez nem érdekli,akkor mindíg megköszöntem,hogy szánt rám időt és maghallgatott,utána pedig elköszöntem tőle.

Egyszer sem erőszakoskodtam senkivel sem,hiszen ez az ő döntésük,én ebbe nem szólhatok bele.

Az ,hogy utána más Tanúk is felkeresték,az azért van ,mert mindíg más szokott ugyanarra a területre menni,és ők nem tudják azt,hogy én pl:mit beszéltem egy fél évvel azelőtt a házigazdával.

Az,hogy keresztények vagyunk-e?utána kell nézni,az Európai bizottságnál,mivel hivatalosan bejegyzett egyház vagyunk amit az eu.bizottság jegyzett be.

Teljesen mindegy,hogy ki mit dobál a másikra,majd Isten eldönti a megfeleő időben ,hogy kinek volt igaza.

Szerintem a genetikai tulajdonságai senkinek sem a vallásától függ.Ha valaki erőszakosabb lenne arról nem az ő gyülekezete tehet,hanem maga az ember.De sajnos arról azonosítják a többieket is.Ennyi erővel akkor minden vallásra lehetne mondani,hogy erőszakos,mert minden felekezetnél vannak erőszakosabb egyének is .

NE ÁLTALÁNOSÍTSUNK!

Én sem az alapján alkotom meg a véleményemet senkiről,hogy honnan,melyik vallásból származik,hanem az emberi tulajdonsága alapján.

Soha senkit nem fenyegettem avval,hogy ha nem tér meg akkor el fog pusztulni!

Abban is biztos vagyok ,hogy a többi Tanú sem szokott ilyenekkel fenyegetőzni!

Az,hogy elhatárolódunk nagyon sok mindentől,nem azt a célt szolgálja,hogy értelmetlen vitákat gerjesszünk,hanem a saját magunk védelmében tesszük.

Mindenki úgy védi meg a saját családját ,közösségét ahogy tudja,pláne ha evvel nem árt senkinek sem!

Nem hiszem ,hogy ha én nem tartok meg pl,egy ünnepet avval nagy traumát okoznék,vagy anyagi veszteséget okoznék valamelyik nem tanúnak.Én nem bántok meg senkit evvel,akkor minket miért bántanak gúnyolnak ilyen dolgokkal.

Mindenkinek saját joga,hogy mit enged meg magának,és mit nem.Én sem bántok senkit sem azért,mert ő megtartja az ünnepeket.

Sajnos még annyi tolerancia sem szorult másokba,hogy tiszteletben tartsunk másokat!!

Ennyit szerttem volna,igaz,hogy egy kicsit hosszúra nyúlt.

Azt viszont szeretném még,ha a kérdező leírná konkrétan,hogy mire értette a pökhendiséget,és a segítséget.

Köszönöm és szép napot mindenkinek!

2013. márc. 20. 12:22
 20/45 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó kommentelő!

A Jehova Tanúi hívők akik a környezetemben vannak (elnézést ha most is rosszul fogalmaztam) bármilyen segítség kérésre nemleges választ adnak.

Volt egy osztálytársam a gimnáziumban (én nem értettem a fizikához) ő meg tökéletes volt belőle, ahogy mindenből..

Segítséget kértem tőle mire a válasz: "Nem tudok belőle semmit" mindig kitűnő dolgozatokat írt.

Most pedig egy kolléganőm szintén JT. Csak annyit kérdeztem tőle hogy: hogy működik a kávéfőző? ő meg pökkhendien válaszolt hogy nem ér rá ilyesmire. (Ebédszünet elején.. Még 20 percet ült az ebédlőben)

+ kértem hogy segítsen egy számítógépes programban mivel teljesen ismeretlen volt számomra azt mondta neki is az. Másnap mondja egy kollegám hogy ő a legprofibb benne, de neki se segített..

Nos? Csak én fogtam ki véletlenül két ilyen JT hívőt?

2013. márc. 20. 14:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!