Miért nem akadályozza meg Isten, h valakit megerőszakoljanak?
Ugye azt állítják, h mindenhol ott van és mindent lát.
Akkor miért nézi végig, ahogy egy 1 éves gyereket megerőszakol egy pedofil?
Vagy volt az a család, ahol a kisgyerekeket megkínozták.
Miért engedi meg, hogy atombombákkal fenyegessenek más országokat és robbantgassanak? Ott hány millió gyerek élhet? De minden ember ugyanolyan fontos, legyen férfi, nő, gyerek.
Miért engedi, hogy éhezzenek milliárdok?
Miért engedi, hogy igazságtalanul bánjanak milliárdokkal?
Miért csak egy pár tízezrs felső régetnek kedvez ez a fajta vallási manipuláció és miért kéne elfogadnunk?
No többek között ezért is kérdezem én, hogy Isten valóban létezik, vagy csak "egyesek" kitalálták.
Aztán a saját mentségükre, a többi, több százmilliárd ember hülyítésére pedig beleírták a Bibliába: "boldogok a szegények, mert övék a mennyek országa"
Na most akkor éld le az életed, ahogy tudod, és örülj, mert miután itt éhen-halsz, majd biztosan a mennybe kerülsz.
Viszont senki nincs, aki visszajött volna még onnét, és elmondta volna, hogy egyáltalán van-e menyország, és egyáltalán valóban van-e Isten? Vagy csak hülyítés az egész.
Hadd idézzek egy történetet Anthony De Mello-tól:
"Van egy megkapó történet egy kisfiúról, aki a folyóparton sétál. Lát egy krokodilt, aki belegabalyodott egy hálóba. Azt mondja a krokodil:
"Szánj meg engem, és szabadíts ki, kérlek! Talán nem biztató a külsőm, de tudod, nem tehetek róla. Ilyennek vagyok teremtve. De bármilyen is a külsőm, a szívem érző anyai szív. Kijöttem ma reggel, hogy enni adhassak a kicsinyeimnek, és ebbe a csapdába estem."
A fiú azt feleli: "Ha segítenék neked kiszabadulni a csapdából, megragadnál és megölnél."
Kérdezi a krokodil: "Gondolod, hogy az én jótevőmmel és szabadítómmal ilyet tennék?"
Meggyőzi tehát a fiút, aki leveszi róla a hálót, a krokodil pedig máris megragadja. Az állkapcsok között vergődő fiú azt mondja: "Ezt kapom hát a jó tettért cserébe."
A krokodil pedig így válaszol: "Ne vedd személyeskedésnek, fiam, ilyen a világ, ez az élet törvénye."
Mivel a fiú vitatja ezt, a krokodil felajánlja: "Meg akarsz kérdezni valakit, hogy így van-e?"
A fiú lát egy fa ágán ülni egy madarat, és odaszól hozzá: "Te madár! Igaz az, amit a krokodil állít?"
A madár azt válaszolja: "Igaza van a krokodilnak. Nézz meg engem. Eleséget hoztam a minap a fiókáimnak. Képzeld, micsoda szörnyű látvány fogadott: látnom kellett, amint egy kígyó mászik fel a fára, egyenesen a fészek felé. Semmit sem tehettem. Felfalta a kicsinyeimet, egyiket a másik után. Hasztalan süvöltöttem és kiáltottam. Igaza van a krokodilnak, ez az élet törvénye, így működik a világ."
"Na látod!" - szólt a krokodil.
De a fiú azt kérte: "Hadd kérdezzek meg mást is." "Rendben van - válaszolta a krokodil -, csak rajta."
Egy öreg szamár baktatott a folyó partján. "Szamár!" - szólt hozzá a fiú. "Ezt mondja a krokodil. Igaza van?"
A szamár pedig válaszol: "A krokodilnak nagyon is igaza van. Nézz meg engem! Egész életemben dolgoztam, rabszolgaként szolgáltam a gazdámat, és ő éppen csak ennem adott. Most, hogy megöregedtem, és nem veszi hasznomat, most elcsapott otthonról, itt kóborlok a dzsungelban, várva, hogy valamely vadállat rám ugrik, és véget vet az életemnek. A krokodilnak igaza van, ez az élet törvénye, így működik a világ."
"Látod!" - szólt a krokodil. "Gyerünk!"
A fiú arra kérte: "Adj még egy esélyt nekem, egy utolsó lehetőséget! Hadd kérdezzek meg még valakit. Emlékszel, én milyen jó voltam hozzád?"
A krokodil beleegyezett: "Rendben van, ez az utolsó esélyed."
A fiú meglát egy arra ugráló nyulat, és azt kérdi tőle: "Nyuszi! Igaza van a krokodilnak?"
A nyúl lekuporodik a hátsójára és kérdezi a krokodilt: "Ezt mondtad ennek a fiúnak?"
"Igen" - válaszolja az.
"Várjunk csak!" - mondja a nyúl. "Ezt meg kell beszéljük."
"Úgy bizony!" - válaszolja a krokodil.
A nyúl pedig folytatja: "Hogyan vitathatnánk meg, hiszen a fiút a fogaid közt tartod. Engedd el, hadd vegyen ő is részt a vitában."
Azt feleli a krokodil: "Ügyes vagy, valóban. Mihelyt eleresztem, a fiú elszökik.
" Mire a nyúl: "Azt hittem, több eszed van. Ha a fiú megpróbál elfutni, a farkad egyetlen csapásával megölheted."
"Áll az alku!" - mondta a krokodil, és eleresztette a fiút.
Abban a pillanatban, hogy a fiú kiszabadul, a nyúl rákiált: "Fuss!" És a fiú fut és megmenekül. Kérdi tőle a nyúl: "Szereted a krokodilhúst? A faludbeli emberek nem örülnének egy jó lakomának? Valójában nem szabadítottad ki a krokodilt; testének nagy része még mindig a hálóban van. Miért nem mész a faluba, és hívsz meg mindenkit egy bankettra?"
A fiú pontosan ezt is teszi. Elmegy, és kihívja a falu aprajátnagyját. Jönnek is baltákkal, rudakkal és lándzsákkal, és megölik a krokodilt. Jön velük a fiú kutyája is, és amikor meglátja a nyulat, üldözőbe veszi, elkapja, és torkon ragadja. A fiú túl későn ér oda, és amint látja a nyúl halálát, így szól: "Igaza volt a krokodilnak: ilyen a világ, ez az élet törvénye."
Nincs érv, amely magyarázatot adna a világ összes szenvedésére, gonoszságára, gyötrelmére, rombolására és mohóságára! Ezeket sohasem tudod megmagyarázni. Játszadozhatsz a vallási és más formulákkal, de soha nem tudod majd megmagyarázni. Mivel az élet misztérium, ami azt jelenti, hogy a gondolkodó elméddel nem leled értelmét. Emiatt fel kell ébredned, és akkor hirtelen rádöbbensz majd, hogy a valóság nem problematikus, te vagy a probléma."
Ez van.
Egyébként,azt írja a Biblia is,hogy Isten teremt bajt,és gonoszságot is,meg hát,ha megnézel egyes sztorikat benne,szépen demonstrálja is ezt.
Erre a hívők általában terelni szoktak és ilyesmi válaszokat adnak:
- szabad akaratot adott nekünk, vagyis az emberek döntil el hogy éppen mit csinálnak és isten ebbe nem szól bele
- ez nem isten műve,mert most a sátán irányít mindent és isten csak a háttérből szemléli az eseményeket és csak azokat "menti meg" a rossztól akik kiérdemlik (értsd: imádkoznak,hisznek benne stb)
Na most mivel ezek logikailag nem rossz válaszok,csak éppen elég valószínűtlenek,lehetetlen logikailag ezeket megcáfolni. De gyengeségük abban áll, hogy bármilyen más lényt vagy erőt belehet helyettesíteni istennel és ugyanúgy logikailag egy megcáfolhatatlan érvet kapunk pl. a galaktikus hód (isten helyett) keze áll minden jó és rossz mögött,mert akikkel rossz történik azért nem menti meg őket,mert így teszi próbára erejüket-aki nem megy át a vizsgán (vagyis nem képes a rossz dolgokat elkerülni) azok nem méltók ahhoz, hogy majd csatlakozzanak hozzá az intergalaktikus fagát építéséhez. Ha valaki elhiszi ezt a baromságot és ezzel érvel,logikailag minden rosszra és jóra ráfogható ez az indok és nem tudod cáfolni. Habár cáfolni nem tudod,azért érezzük, hogy ezek a nyakatekert érvelések nem igazak. Ugyanez a helyzet istennel is. El kéne már fogadni, hogy nem isten irányítja a földi dolgokat.
Ha netán létezik is valami isten az biztos hogy nem ezen a kis porszemen lévő (értsd: a Föld bolygó a világegyetemhez képest) mégkisebb porszemekkel (értsd emberek) foglelkozik, hogy éppen ki mit csinál.
Talán azért mert Isten nem egy valaki, nem egy személy. Ha Isten egy Jóságos hatalmas valaki lenne, aki mindenütt jelen van, akkor kétség kívül megakadályozná. De Isten nem egy valaki, hanem egy Vezérlő Alapelv; Isten minden hatalom, bölcsesség és szeretet kimeríthetetlen Forrása bennünk és körülöttünk mindenütt; Isten az Eredeti önfejlesztő ihlet, melynek fejleménye minden létező dolog. Fejleményei hozzáférhetőséggel rendelkeznek az Isteni forrás minden kiáradásához. Az ember mint Isten legelőbbre haladt fejleménye korlátlan hozzáférhetőséggel rendelkezik, amit csak saját érdeklődése határoz meg.
Isten valóban mindenütt jelen van de nem úgy, mint egy valaki, aki valamit megakadályozna, hanem hasonlóképpen mint egy gondolat, mint egy ihlet, mint egy alapelv, nem látható, nem anyagi. A Vezérlő Alapelv nem nézi végig az emberek szörnyű tetteit és nem lép közbe.
Az embernek, aki ilyen dolgokat tesz, halvány fogalma sincs isteni kiléte felől nem a szeretet iránt érdeklődik, de isteni kiléte jelen van, tettei nem maradnak következmények nélkül, még akkor se ha nem derül ki mit művelt. Isteni kiléte gondoskodik arról, hogy tökéletesen tudatosul tettei súlya felől, a megtorlás nem marad el, - neki is meg kell tanulni a leckét.
T.Kérdező!
Hogy Isten miért nem lép közbe amikor valami rossz történik, annak sulyos oka van. Most nem Isten uralkodik a föld felett, hanem Sátán. Az ő tulajdonságait tükrözi vissza ez a világ. Ezért vannak háboruk, öldöklések, bünözés, éhinség és rengeteg igazságtalanság. De ez nem sokáig lesz igy. Hamarosan Isten visszaveszi a hatalmat Sátántól, és helyreállit mindent.
Hogy miért Sátán uralkodik most, annak is oka van. Minderről a Bibliából olvashatunk.
Sátán megvádolta Istent, hogy nem jól uralkodik. Az első emberpár szintén Isten ellen lázadt, amikor megszegte a parancsot amit Istentől kaptak. Ezzel a függetlenséget választották Istentől.
Ezért Isten egy bizonyos időt engedett mind Sátánnak, mind az emberiségnek arra, hogy bizonyitsa be az igazát. DE ez az idő hamarosan lejár.
Igy most bármi rossz történik a földön, mindenki Istent hibáztatja, nem tudva azt, hogy valójában Sátán müveli mindezeket. Ha Isten uralkodna, akkor a világon a szeretet és béke dominálna.
Sátán a háttérből ugy mozgatja a szálakat, hogy ő maga "mintha nem is létezne', ezért mindenki Istent vádolja.
Tehát annak hogy ma ilyen viszonyok vannak a földön , nem Isten az oka.
De erről bővebben a Bibliából lehet mindent megtudni.
Üdvözöllek: Judit!
Kedves Kérdező, Mélységesen együtt érzek veled ha nem is hiszed.
De ez is bizonyítéka annak a jelnek amit Jézus mondott, hogy iszonyú dolgok fognak az "utolsó" napokban történni, és egyre rosszabb lesz.
Ez Egy nagy nyomorúságba fog torkolni ami igen kemény dolgokat fog még ennél is hozni, de ezt sajnos nem lehet elkerülni.
az ember felállított egy uralmat magának, és Isten nélküli világot hoztak létre amiben emberek uralkodnak embereken a maguk kárára. S ezt nem akarják feladni.
Nem akarják hogy Isten legyen az uralkodó, mert korlátozza a szabad szexuális életet és egyéb dolgokat amit az emberek viszont szeretnének továbbra is tenni.Azért hagyja, hogy az emberek jöjjenek rá, hogy az ő uralmuk csak ezt eredményezi. Ahogy végig nézel a világban az emberek nem akarják az Isteni uralmat ennek ellenére is, az utolsó leheletükig "harcolnak", hogy majd megoldják"
Tudom jól hogy ez sovány vigasz azoknak akik nehezen fogadják el az Isten által ki szabott büntetést, hogy magunkra hagyott, (persze nem teljesen)
Nem nem a New age, hanem Jehova a világ egyetem és az élet létre hozója.
Ebben egyet értünk, hogy a világ Sátán kezében van sajnos, na de ezt Jézus is megmondta, nem kertelt.
A bibliából jól kirajzolódik, hogy 3 fő mozgató rugó van a kezében.
a politika a kereskedelem és a vallások.
Nagyon jó vallás alapító hiszen már az éden kertben is egy "vallásból" kettőt, Istenből is mindjárt kettő lett.
De ez nem elég neki.
Minél több vallást hozat létre annál megosztottabb a világ. A vallások nem békét mozdítanak elő, hanem megosztottságot, és háborút.
S míg Ő ezen mesterkedik, addig Jehova meg egy tanításba" egy vallásba" hozza azokat akik hajlanak a Jézus által tanított igazságra és a gyümölcsök megteremtésére.
ez egy prófécia amit már leírtunk de nem veszik az emberek figyelembe, sajnos.
(Ézsaiás 2:2, 3) 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.. . .
(Ézsaiás 2:4) 4 Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyeit. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.
Békében élnek 236 országban mindenkivel és egymással, csak fel kellene ismerni már.
a napok befejező szakaszában vagyunk, és Jehova Jézus királyi vezetésével begyűjti az alázatos embereket ebbe az egységbe, ami a megmentést eredményezi, mint a bárka Noé idejében.
Egy bárka volt nem kettő. Most is egy eszköz van a megmentésre nem több száz féle.
Sátánnak tetszik hogy az embereket a vallások ezreibe gyűjti össze ami majd sajnos a pusztulásukat jelenti, mert Jehova és Jézus az összes vallást megbünteti a hazugságokért az emberek életének kioltásáért, stb
ezért kér mindenkit akinek van füle hagyja el ezeket a korrupt anyagias egyházakat a hamis tanításokkal együtt, és jöjjenek hozzá, hogy megmeneküljenek.
(Jelenések 18:4, 5) 4 És hallottam, hogy egy másik hang ezt mondja az égből: „Menjetek ki belőle, népem, ha nem akartok részestársai lenni a bűneiben, és nem akartok kapni a csapásaiból. 5 Mert bűnei egészen az égig halmozódtak, és megemlékezett Isten az igazságtalanságairól.
Nos nem tudom, hogyan lehetne segíteni ezeken az embereken, Szívem szerint befogadnám azt a pici gyermeket, ha lehetne.A szívem szakad meg mikor ilyet olvasok, és ha lehetne az összes ilyen picit magammal vinném, hogy jobb életük legyen, de tudom, hogy nem tehetem nem adottak az anyagi feltételeim, kis nyugdíjból élek egy szoba konyhába.
Fel kell jelenteni az ilyen gyalázatos Sátán fajzatot, bocsánat, de már most Én is fel vagyok háborodva.
Vigyék a fenébe és zárják be de nem úgy hogy tévézhet, meg bulizhat. Kemény munkára fognám, hogy ne legyen ideje a rosszalkodásra.
8-cas vagyok. Az előttem író biztos meggyőződéses hívő, vagy lelkész nem tudom, de azok a bizonyos "utolsó idők" elég érdekes,mert amióta ember él a Földön,mindig voltak brutális gaztettek, amire rá lehetett akkor mondani,hogy hamarosan eljő a megváltó,mert ezek az utolsó idők.
Vagy pl az nem fura,hogy ha egy ember olyan helyen születik ahol a hindu vagy a mohamedán vagy az iszlám stb vallás van, az ő Istenének és tanításainak hisz, amit neki követnie kell és ezek azt mondják,hogy ne higgy más Istenébe,pl a keresztényekébe, hanem pl Allahba higgy stb, akkor az előttem író érvelése értelmetlenné válik.Vagy aki több 1000 éven keresztül a Nap Istenbe hisznek, azok, hogy higgyenek a keresztények Istenébe. Számtalan ilyen pl van.
A zsidók mint kiválasztottsága sok nagytudású ember elmondta,hogy nonszensz,mert a zsidó nép felvett név, igazából a zsidók nevet változtattak kr e. És az is érdekes,hogy miért egy olyan anno barbár és igénytelen népséget választott volna Isten, miért nem pl a sokkal kulturáltabb és normálisabb magyarokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!