Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a Sátán a hazugság atyja,...

Ha a Sátán a hazugság atyja, akkor, hogy lehet az, hogy Isten hazudik?

Figyelt kérdés

Kir.1;22,23

és

Thess.2;2,11-ben.

Na,akkor most ki mond igazat,meg ki nem,vagy mi van?

2013. febr. 13. 15:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Isten nem hazudik hanem azokat akik a hazugsag rabsagaban vannak es nem is akarnak megterni a hazugsagukat kovessek, amit ok sajatmaguk alkottak
2013. febr. 13. 16:04
 2/11 A kérdező kommentje:

?

Én nem ezt kérdeztem.

2013. febr. 13. 16:48
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia !

Nem Isten hazudik hanem megengedte a negatív erők működését.

2013. febr. 13. 18:31
 4/11 A kérdező kommentje:
Én nem egészen ezt veszem ki az igehelyekből.Elolvastad őket egyáltalán?
2013. febr. 13. 18:40
 5/11 anonim ***** válasza:
39%

A királyok könyvében levő verseket nem értem mi köze van a hazugságnak, de az is lehet, hogy nem jó verseket néztem, ezért ha pontosabban adnád meg hogy a királyok hányadik könyve, hányadik rész és hányas vers,

A Thess. levélben a szöveg környezet és a lábjegyzetek a következőt mondják a versről:

(2Tesszalonika 2:11) 11 Ezért engedi hát az Isten, hogy tévelygésnek munkálkodása érje el őket, hadd higgyék el a hazugságot,

A lábjegyzet a Máté evangéliumát Írta ki ami így szól:

(Máté 24:5) 5 mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: »Én vagyok a Krisztus«, és sokakat félrevezetnek.

Vagy is sokan Jézus nevében olyan dolgokat tesznek amit Jézus soha nem kért de még is úgy állítják be, mint ha Jézus küldöttei lennének.

A másik lábjegyzete hasonló:

(1Timóteusz 4:1) 4 Az ihletett kijelentés azonban határozottan megmondja, hogy a későbbi időszakokban némelyek elpártolnak a hittől, félrevezető ihletett kijelentésekre és démonok tanításaira fordítva figyelmet,

A Biblia azonban arra figyelmeztet, hogy még az igaz imádat gyakorlói közül is „némelyek elpártolnak . . . , félrevezető ihletett kijelentésekre és démonok tanításaira fordítva figyelmet”

Vagy is hazugságokat szólnak, jól lehet azt hiszik hogy Isteni igazságokat mondnak. de a teremtő most még nem akadályozza meg ezeknek az embereknek a tetteit.

A lábjegyzet utolsó verse:

(2Timóteusz 4:4) 4 és az igazságtól elfordítják fülüket, a valótlan történetekhez ellenben odafordulnak.

Az emberek jobban szeretik a hazugságot amire úgy gondolják, hogy Bibliai igazság pedig nem az, mint a valóságot. Teszik ezt azért, mert az Igaszág sokszor fájdalmasan érínti az embereket és inkább maradnak a hazugságban mert az nem fáj annyira így.

A másik a megszokás.

Ha valaki megszokott évszázadokon keresztül valamit, és megmondják neki, hogy tévedett az vagy nem hiszi el, vagy már nem akar változtatni, mert az járhat "hátrányokkal" gondolkodás változtatással, élet változtatással... és az erőfeszítést igényel.

Ennél jobban nem félnek mástól, mint változtatni egy szokáson...

2013. febr. 13. 19:00
 6/11 A kérdező kommentje:

Jót néztél,köszi a választ.

És a másikkal mi a helyzet? miért adott az Úr hazugságot a szájába szándékosan?

2013. febr. 13. 19:44
 7/11 anonim ***** válasza:

Nos soha nem késztet senkit hazugságra a teremtő, csak megengedi.

ezért itt ugyan az a helyzet a királyok könyvénél, a lábjegyzetek alapján Ő csak nem gátolja meg azt hogy hazugságot szóljon.

2013. febr. 13. 21:52
 8/11 A kérdező kommentje:

És itt?

Thess.2;2,11

2013. febr. 14. 07:23
 9/11 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdezem,mert itt nem azt írja,hogy "megengedi" hanem konkrétan ő maga adja az illető szájába.
2013. febr. 14. 07:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Mindenki hazudik.Még Isten is.(Hisz a maga képére teremtett.)
2013. febr. 15. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!