Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti hogyan fordítanátok le...

Ti hogyan fordítanátok le átvitt értelmezésben ezt a Jézus idézetet?

Figyelt kérdés

"Az Úr lelke van rajtam, azért kent fel engem, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek. Elküldött, hogy hirdessem a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak a látást, hogy szabadon bocsássam az elnyomottakat, és hirdessem az Úr kegyelmének esztendejét."

Szerintem ezt nem szó szerint kell érteni VAGY Jézud ő maga nem úgy értette amit mondott, ahogyan elsőre olvassuk.

2013. febr. 12. 15:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Az Úr lelke van rajtam (Krisztuson! Ézsaiás 42;1) azért kent fel engem (Jézust!), hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, elküldött (Jézust küldte el az Atya), hogy hirdessem a foglyoknak a szabadulást (2Kor 4;8-10), a vakoknak látást (Máté 6;22 János 9), hogy szabadon bocsássam az elnyomottakat, és hirdessem az Úr kegyelmének esztendejét.

Ez az idézet Ézsaiástól idézte Jézus a 61. fejezet első soraiból. És ha megnézed a folytatást, akkor rájöhetsz, hogy Jézus magáról beszélt, ugyanis így folytatódik:

Ézs 61:2 - 61:3

2 ... és Istenünk bosszúállása napját; megvigasztaljak minden gyászolót;

3 Hogy tegyek Sion gyászolóira, adjak nekik ékességet a hamu helyett, örömnek kenetét a gyász helyett, dicsőségnek palástját a csüggedt lélek helyett, hogy igazság fáinak neveztessenek, az Úr plántáinak, az Ő dicsőségére!

Ugyanis ez a második eljövetelére vonatkozik. Nem véletlen, hogy a mondat felénél abbahagyta a mondatot.

Jézus nem úgy értette, ahogy először olvassuk? Ezt mondta:

Ján 5:39 Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek rólam;

Róla szól. Nem az emberekről, vagy rólad, vagy rólam, hanem RÓLA!

2013. febr. 12. 17:05
 12/21 A kérdező kommentje:
Ez szomorú lenne, mert akkor elvethetjük azt a gondolatot, miszerint Jézus az emberi egyéniséget figyelemben tartó filozófus és "hippi" volt a maga korában. Ehelyett azt kapjuk, hogy Jézus csak egy megszállott (beteg) ember volt a sok közül, aki olyanokat mondott amit más nem.
2013. febr. 12. 17:15
 13/21 anonim ***** válasza:

Sem nem volt hippi, sem nem volt filozófus. Ő általa és őbenne teremtetett a világ. A világ teremtésének kezdetén Krisztus volt az, ki az Atyának akaratából teremtett mindeneket. Az Atya szólt, Krisztus tett. Jézus az Isten fia, és jól teszed, ha figyelsz a szavára. De ha nem hallod, akkor baj van, mert az Ő szavát felismeri a nyájából való.

János 10:

14. Én vagyok a jó pásztor; és ismerem az enyéimet, és engem is ismernek az enyéim,

15. A miként ismer engem az Atya, és én is ismerem az Atyát; és életemet adom a juhokért.

16. Más juhaim is vannak nékem, a melyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor.

2013. febr. 12. 17:31
 14/21 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

"Mert aki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; aki pedig elveszti az ő életét én érettem, az megtartja azt." Lukács 9,24

Az emberi életben a valódi és egyetlen fogságot az emberi elme okozza. A fogság megnyilvánulása, hogy az ember azonosul a gondolataival és azokban él. Tulajdonképpen nem a valódi lényével azonosítja önmagát, hanem a megfigyeletlen elme tudatával az egóval.

Fogság=fogalmak megfogása és el nem engedése. A fogalmak fogva tartása azt tartja fogva, aki fogja azokat!

2013. febr. 12. 18:34
 15/21 anonim ***** válasza:

Na ez is egy bizonyíték a háromság butaságára.

Jézust felkente szentszelemmel az Úr-

Na már most, valaki Jézust egy harmadik "személlyel" felkente, vagy is az életébe beletett egy harmadik személyt.

Bár ez elég hülyén hangzik de nem nagyon lehet más kép mondani.

De ha tudnánk, mit jelent felkenni valakit, akkor mindjárt érthetőbb lenne a dolog és nem zagyválnánk itt össze-vissza

Ebből kifolyólag elég furán jön ki, hogy egy valaki akik hárman vannak felkeni vagy is külön válassza egy célra egy másik személyét, úgy hogy a harmadik személlyel keni fel, vagy is a két személy együtt legyen kiválasztottak, ám Jézus egyedül van és egyes szám első személyében beszél magáról, miközben egy másik személy ott van vele közös célra. a harmadik meg az égben marad....De ők nem hárman vannak csak egy személyről beszélünk.

Hát ne tudom mire jó ez?

De ha rájönnének már némelyek, hogy az Isten szelleme nem személy, hanem Istenhez tartozó egyedi képesség, erő amit adni tud valakinek, hogy rendelkezzen ezzel a képességgel, az már sokkal érthetőbb.

Így két személyről beszélünk, és egy mindenható képességről, amivel a teremtő rendelkezik.

Ennyire nem tart a teremtő minket híg agyúaknak, hogy érthetetlen misztikus magyarázatokkal akarjon minket bezavarni.Sokkal bölcsebb mint hogy a teremtményeit marhaságokkal tömje.

2013. febr. 12. 21:26
 16/21 Pietrosol ***** válasza:

ma 21:26!

Mire gondolsz, amikor azt írod, hogy misztikus magyarázat?

2013. febr. 12. 21:59
 17/21 anonim ***** válasza:

A misztikum, azt jelenti, hogy megmagyarázhatatlan természet feletti jelenség

Maga Pál is érvelt a görögöknek ezzel, hogy ne gondolják már, hogy Isten valami elérhetetlen természet feletti jelenség ami titokzatos, és ezért érthetetlen.

Mindig kinyilatkozik és semmit nem titkol el az emberek előtt.

(1Korintusz 2:10) 10 Mert az Isten nekünk nyilatkoztatta ki ezeket a szelleme által, mert a szellem mindent kutat, még az Isten mélységes dolgait is.

Igen mély szellemi igazságokat tárhatunk fel Isten szellemén keresztül és nem lesz érthetetlen, hanem világos és érthető.

Miért hívják Jézust örökké való atyának, amikor nem Ő a mindenható Isten?

Mert a halálával hozzá járult ahhoz, hogy az emberek örökké éljenek.

Vagy is a tette miatt sokaknak nem kell majd meghalni, akik meg meghaltak vissza kapják az életüket.

Tehát egy cselekedet miatt köszönhetünk neki örök életet ha hiszünk benne, de ez a tette még nem teremtő Istenként ismeri el.

Vagy is ahogy Ádám "Atyja" lett azoknak akik meghaltak,Jézus azoknak lett az "Atyja" akik örökké élnek mert elhiszik hogy van ez a váltságdíj amit letett.

Sátánt meg a Hazugság "Atyjának" nevezik,

Miért, mert Tőle indult el valami rossz ami mástól nem ered...

Ugyan így kell érteni a Jézussal kapcsolatos dolgokat is.

Nagy hatalma van stb, de sosem lesz egyenlő a Teremtő Istennel Az apukájával Jehovával.

Ezt jelenti, hogy nem kell misztifikálni némely magyarázatot, mert nem bibliai tanítás a misztikum, sem a spiritizmus.

Isten egyenes, nyílt, őszinte, és tiszta.

2013. febr. 13. 00:16
 18/21 Pietrosol ***** válasza:

# 17!

Tudnál válaszolni arra a kérdésre, amit feltettem?

Melyik válaszban olvastál misztikus magyarázatot?

2013. febr. 13. 08:47
 19/21 anonim ***** válasza:

Kedves Pietrosol.

a kérdező kommentjében véltem felfedezni a a misztikumot, de ahogy újra elolvastam nagyon úgy tűnik nekem, hogy a kérdező egyenlőség jelet húz Az atya, annak a szelleme és Jézus között.

Jézus nem az egész világ, és nem az egész teremtés.

De ha valamit rosszul értetem akkor azért lehet, mert egy kicsit érthetetlen a kérdező írása.

2013. febr. 13. 13:05
 20/21 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, csak hirtelen megnőtt a százalékom. Fogalmam sincs, mit kérdeztek, csak hirtelen eszembe jutott, hogy a háromság ellen írjak. Mindig ezt csinálom, sokszor el sem olvasom a kérdést, csak beírom, amit előző nap a tanításon hallottam.
2013. febr. 14. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!