Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti hogyan fordítanátok le...

Ti hogyan fordítanátok le átvitt értelmezésben ezt a Jézus idézetet?

Figyelt kérdés

"Az Úr lelke van rajtam, azért kent fel engem, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek. Elküldött, hogy hirdessem a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak a látást, hogy szabadon bocsássam az elnyomottakat, és hirdessem az Úr kegyelmének esztendejét."

Szerintem ezt nem szó szerint kell érteni VAGY Jézud ő maga nem úgy értette amit mondott, ahogyan elsőre olvassuk.

2013. febr. 12. 15:07
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
s*
2013. febr. 12. 15:08
 2/21 A kérdező kommentje:

"Az Úr lelke van rajtam" - ezt én - magamra vonatkoztatva - úgy mondanám "Az egész világ én vagyok, a teremtésel egy vagyok (mert minden emberben ott az isteni lélek)",

"elküldött" - tehát ez az isteni lélek ami őbenne (is) van, felvilágosulást adott neki. Megértette életcélját, emberekkel akart foglalkozni.

"foglyok szabadulnak", "vakok látnak", "az elnyomottak feloldoztatnak" - ezt senki se értheti szó szerint...

Arról van szó, hogy szeretné a helyes látásmódot megtanítani az embereknek, hogy a lélek többet ér, mint a test, és ha testileg rab is vagy, a lelked teáltalad szabad lehet.

2013. febr. 12. 15:18
 3/21 anonim ***** válasza:

Szerintem Jézus lelki értelemben beszél itt.

"

Máté 15

5. A vakok látnak, és a sánták járnak; a poklosok megtisztulnak és a siketek hallanak; a halottak föltámadnak, és a szegényeknek evangyéliom hirdettetik;

"

Itt egy kis segítség még:

[link]

2013. febr. 12. 15:18
 4/21 anonim ***** válasza:

Pontosan:)

Nagyon jól megértetted! Ezt jelenti szó szerint, amit írtál!

2013. febr. 12. 15:19
 5/21 anonim ***** válasza:
Jézus fényt hozott, világosságot a sötétségbe, az IGE által.
2013. febr. 12. 15:21
 6/21 A kérdező kommentje:
AZ IGE mint cselekedet?
2013. febr. 12. 15:24
 7/21 anonim ***** válasza:

Úgy is felfoghatod magyarban :)

Tanítára gondoltam. És nem csak járt a szája, hanem csinálta is. A belinkelt idézetek lehet nem a legjobbak.

De há rákeresel a vak, hall, lát, ért szavakra, akkor ki lehet logikázni, hogy nem fizikailag van róluk szó. Max 1-2 helyen.

2013. febr. 12. 15:35
 8/21 anonim ***** válasza:

IGE:

János 1

1

Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

2

Ez kezdetben az Istennél vala.

3

Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.

4

Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;

5

És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

6

Vala egy Istentől küldött ember, kinek neve János.

7

Ez jött tanúbizonyságul, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higyjen ő általa.

8

Nem ő vala a világosság, hanem jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról.

9

Az igazi világosság eljött volt már a világba, amely megvilágosít minden embert.

10

A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.

11

Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadák be őt.

12

Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek;

13

Akik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.

14

És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), aki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

15

János bizonyságot tett ő róla, és kiáltott, mondván: Ez vala, akiről mondám: Aki utánam jő, előttem lett, mert előbb volt nálamnál.

16

És az ő teljességéből vettünk mindnyájan kegyelmet is kegyelemért.

17

Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett.

2013. febr. 12. 15:37
 9/21 anonim ***** válasza:
Most megtanultam, hogy hosszú í-vel kell írni, de lényegtelen:D
2013. febr. 12. 15:41
 10/21 A kérdező kommentje:
Egyébként azt is valószínűnek tartom, hogy Jézus amikor azt mondta (és elég sokszor mondta)ÉN, akkor nem arra gondolt, hogy ő az egyetlen valamiben, hanem lehetett ez egyfajta kántálás is. Ha például tömeg előtt mondja ÉN vagyok a világosság , akkor a tömeg utána mondja. Magyarán az emberekbe akarta "programozni" ezeket az önismereti elképzeléseket.
2013. febr. 12. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!