Ha Éva és Ádám tökéletesek voltak, akkor hogyan tudtak vétkezni?
Pontosan azért. Ha Isten a vétkezésre képtelennek teremtette volna őket, akkor hiányosak lettek volna, nem tökéletesek.
A jó és gonosz tudásának témájához meg annyit, hogy mivel Ádám (és -habár ezt konkrétan nem említi a Biblia- Éva is) személyes kapcsolatban állt Istennel, így a jót alapból ismerniük kellett -az meg már az ő döntésük volt, hogy a teremtőjük kifejezett utasítása ellenére mindenáron meg akarták ismerni a gonoszt is, amire semmi szükségük nem lett volna...
@tzolko
vagy esetleg nem úgy müködik a világ, ahogy gondolod? ahogy az emberi logika, a Te logikád is diktálja? szerinted okos vagy? vagy én okos vagyok? vagy bárki más?
de csak h az általad valószínüleg oly nagyra tartott emberi logikával is felvessek egy gondolatot (ami persze nem válasz kérdéseidre, de talán elgondolkoztató), szerinted van különbség, egy olyan ember közt, akit tegyük föl, hogy megteremtek, és olimpiai világbajnok lesz, vagy egy olyan közt, aki eléri az olimpiai bajnoki címet. Tehát az odáig vezetö utat meg is teszi. Ha azt hiszed, h csak anyag vagyunk, és objektíven nézve megteremthetö az az állapot, amit aki bejárja az utat, akkor valószínüleg nincs. De erre mondom azt, h emberi logika. Az ismereteink, alapján tudjuk ezt logikusnak gondolni, de valószínü nem így van. És én _hiszem_ is hogy nem így van. Mást nem is tudok tenni, mert bizonyos dolgokra a földi életünk során nem is fogunk választ kapni. És miért ezt hiszem? Mert "számomra ennek van a legnagyobb valószínüsége", ha nagyon racionális fogalmazású akarok lenni.
Nos. Erre a kérdésre: Ha Éva és Ádám tökéletesek voltak, akkor hogyan tudtak vétkezni? Minden éremnek két oldala van. Hogy kiderüljön az igazság, csak a bibliából meríthetünk megfelelő választ. Nem kel találgatni.
Itt a legfontosabb kérdésekre van válasz. www.jw.org
Nem tudom, gondolkodni szoktatok e?
Ha van földrajzi ismereted, akkor tudod, milyen hatalmas a Föld. Sok milliárdnyi élőlény, rengeteg növény, hegyek, folyók.
Országok, emberek. Nagyon sok.
Ha vannak csillagászati ismereteid, akkor tudhatod, hogy a Földhöz képest az óriásbolygók milyen hatalmasak, a Föld eltörpül mellettük.
A Naprendszer 99 % -át mégis a Nap adja. Na, az már valami. Sorolhatnám, de inkább olvass róla:
A Galaxisunkban kb 150 milliárdnyi napszerű csillag van, de a világegyetem is kb 150 milliárd galaktikából áll.
Rendben, tegyük fel, ezt mind Isten teremtette egy csettintéssel. Mégpedig 6 nap alatt, aránytalanul persze, mert a csillagok teremtése nem bagatell, úgy kb. 22 jegyű szám, mondjuk 100 000 000 000 000 000 000 0 szorosa a többinek, bocs...
De nocsak, mit is ír a Biblia?
Több száz oldalon sorolja, hogy képtelen egy kis népet engedelmességre kényszeríteni. Lépten nyomon haragra gerjed, fenyeget, csalogat, igérget, megszid, stb...
Mondd csak, ugyanaz az Isten ez? Nem tévedsz?
Évszázadok alatt sem képes megregulázni néhány pásztort?
Az egész Biblia egy kínlódás a részéről. Gyakran teljes sikertelenség. Még özönvíz is kell, meg tűzeső és hasonlók.
Nem, nem. Ez nem ugyanaz az Isten. Hiszen ez teljesen más. Tisztára tehetetlen. Nem én mondom, a Biblia írja.
Nem érzed a különbséget?
Az egyik állítás kizárja a másikat, egy ilyen tehetetlen Isten nem teremthetett ekkora univerzumot.
Vagy ha mégis, akkor a Biblia többi része nem igaz.
Egyszerűen képtelenség.
Mielőtt válaszolsz, gondold végig kérlek...
14-es!
Ha esznek is az élet fájáról, a Mindenható el tudta volna venni az életüket.
Továbbá: Van a rossz ismerése, és megismerése, átélése. A 2 nem ugyan az.
Tzolko:
A Mindentudó Isten terve talán nyakatekertnek tűnik, de
1. nem ismerjük egészen
2. nem értjük egészen
így nehéz véleményt formálni.
Amúgy meg: pont azért nehéz megregulázni a "néhány pásztort", mert szabad akaratuk van, és Isten nem pusztítja el őket, folyton újabb és újabb esélyt ad. Ez nem Isten hibája, hogy a pásztorok nem viselkednek rendesen! Ne kenjük már rá! Amúgymeg azért sokat javított rajtuk Isten. De nagyon engedékeny volt, folyton újabb és újabb esélyek.
Valóban nagyon kegyes, újabban özönvizet sem küld ránk.
Tűzesőt sem szór a városokra.
Mérgelődni biztosan szokott, azóta is, ilyen a vérmérséklete, amint a Biblia tanusítja, nagyon tud haragudni.
Nekem egyáltalán nem az jött le, hogy mindig esélyt ad, mert mindig szörnyen mérges, ha elfordulnak tőle, amint azt a zsidók tették számtalanszor, a Biblia szerint.
Gyakran keményen büntet, erőteljesen, teljes erőből odacsap.
Talán nem ugyanazt az írást olvastuk, szívesen kölcsönadom az enyémet, abban durva dolgok vannak türelem alig alig szerepel benne, de hemzseg az erőszaktól.
Ha nem lenne meseszerű, égnek állna tőle az ember haja, de szerencsére nem lehet komolyan venni.
Kedves töftöftöf!
Mit is írtál?
Nem tudsz róla semmit?
Nem érted?
Nem ismered a terveit?
hmmm...
"Ha esznek is az élet fájáról, a Mindenható el tudta volna venni az életüket."
Ezért kellett kipaterolni őket azzal az indokkal,hogy nehogy egyenek...És ha bármikor elveszi és ad örök életet ugyan miért kellet egy fa,hogy majd ha arról esznek örök életük lesz?És vajon miért nem pusztította el a sátánt,ahelyett hogy bejárása volt az édenkertbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!