Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Hit Gyülekezete üzleti...

A Hit Gyülekezete üzleti fogása, hogy mutogatják a "megtért" Száva családot?

Figyelt kérdés
2013. febr. 4. 15:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
81%

Hahahah!Ez nagyon jó volt.Feldobtad a napom.Ezt Te sem gondolhatod komolyan.

Nem azt vonom kétségbe, hogy Isten mit tud, hanem azt, hogy olyan emberek, mint a Száváék megtérnek ŐSZINTÉN. Hiszen Isten is csak akkor tud munkálkodni valakiben, ha azt az ember is akarja.

2013. febr. 13. 09:48
 12/25 munyamunya ***** válasza:
6%

Egyrészt dicsekszenek a "jóval", amit állítólagosan véghezvittek, ami egyenlő a képmutató vallásoskodók cselekedetével, hogy adományozáskor kürtöltetnek maguk előtt (Máté 6:2). Tehát nem Istennek adják a dicsőséget egy megtérő bűnös miatt, hanem saját felekezetüket teszik a kirakatba.

Másrészt tőlem meg pénzt kérnek, hogy az állítólagos "jót" tovább tudják csinálni. Kérdem én, mi közöm nekem egy ismeretlen gyülekezethez, miért kéne nekem pénzt adnom egy olyan társaságnak, akikhez nem tartozom. Kívülállóktól pénzt kérni a legsilányabb dolog, amit csak egy magát egyháznak tartó társaság megtehet.

2013. febr. 13. 11:18
 13/25 anonim ***** válasza:
30%

Kedves 11. válaszoló!

Pedig komolyan gondoltam, és te honnan veszed hogy a Száva család nem ŐSZINTÉN tért meg? O.o

2013. febr. 14. 16:52
 14/25 anonim ***** válasza:
35%
És te honnan veszed, hogy őszintén megtért? Mert nagy pénzeket tesz a HGY. számlájára és hajbókól Nagy Sándor előtt? Ha egy bűnös ember megtér, akkor Isten nem azt várja el, hogy képmutatóan adakozzon az összelopott vagyonából és nagy tömeg előtt hirdesse a "megtérését".Ha őszintén megtért volna, akkor a földi életében elkövetett bűnöket megpróbálná helyrehozni.Kárpótolni azokat az embereket, akiket megkárosított, bocsánatot kérni tőlük.Ha ez már nem lehetséges, akkor is belátni a hibáit és vállalni a felelősséget nem csak Isten előtt, hanem a törvény előtt is.
2013. febr. 15. 10:54
 15/25 anonim ***** válasza:
28%

14-es válasz miért 0%?????

Leírta az igazat. Nem ismerem a sztorit, csak innen, de ha a fele igaz, akkor sem stimmel valami.

Kirakatba álltak a friss hittel? Az, hogy kérik az 1%-ot, az normális, mert ilyenkor adóbevallásnál mindenki kéri és nem mondhatjuk azt, hogy azért nem adok, mondjuk a koraszülött alapítványnak, mert nincs hozzájuk közöm. Az 1% ingyen van, és sok szervezetnek nagyon fontos.

De ez a magamutogatás nekem is taszító.

2013. febr. 25. 08:38
 16/25 anonim ***** válasza:
17%
Ez üzlet, pénz Némethéknek, és egy kis marketing a maffiának.
2013. márc. 5. 10:47
 17/25 anonim ***** válasza:
27%
hát te nagyon el vagy tévedve! általában az emberek gondolatai a pénz körül forognak, jelen esetben egyáltalán nem erről van szó...
2013. márc. 6. 15:12
 18/25 anonim ***** válasza:
Szerintem csak reklámozzák magukat, hogy ők milyen jó dolgot csináltak, közben pedig csak a pénzét szívják el a szerencsétlen embereknek. Bár aki olyan hülye, hogy beáll közéjük, azok meg is érdemlik, hogy ezt tegyék velük.
2013. márc. 6. 17:13
 19/25 A kérdező kommentje:
ja
2013. márc. 6. 21:34
 20/25 anonim ***** válasza:
41%

Na megint a tipikus demagóg biznisszekta szöveg...

A gyülekezetbe több híres illetve múltjából adódóan inkább hírhedt ember tért meg. Miért lenne baj a nyilvánosság előtt ezt felvállalni?

Egyébként bírom a van sapka, nincs sapka taktikátokat. Egyszer az a baj hogy névtelen senkik járnak a gyülekezetbe, és biztos láthatatlan alvilágként szerveződnek, ha pedig ismert emberek vannak a nyilvánosság előtt akkor egyből a felsőbb hatalom összeesküvései zajlanak meg népámítás.

Ha a megtérés akkora biznisz lenne a maffiózok számára akkor már minden maffiózó megtért volna. Gondolom egyikőtök sem találkozott velük még személyesen vagy beszélgetett velük. Majd egy olyan után mondja valaki hogy nem tényleges változásról van szó. Bűnözők nem mosolyogva felemelt kézzel szoktak ugrándozni a gyülekezetekben.

Az hogy az 1%-os kampányát népszerűsíti a gyülekezet ráadásul olyanokkal akiknek megváltozott az élete, abban mi kivetnivaló van? Aranyos kölyökkutyákat mutogatni a tévében nem "marketing fogás". Az 1% gyűjtése nem bűn.

A bizniszegyházazók többségről pedig állítom hogy még életében a közelében sem volt a gyülekezetnek, soha senkit nem köteleztek pénz befizetésére mindig csak önkéntes alapú adakozás volt. Szidjátok a gyülekezet önfenntartó egyházmodelljét, tehát szerintetek az államilag támogatott egyházfenntartás (ld. katolikus egyház) az jobb?

Szerintem itt a többségnek vagy tévhitek vagy személyes nemtetszése miatt vannak ellenérzései a gyülekezettel szemben és ennek kerestek tárgyat.

2013. márc. 28. 00:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!