Azt mondtátok istent nem lehet látni. Akkor ez mi? (bővebben lent)
Ha istent nem lehet látni, akkor ez mégis mi?
Nevezé azért Jákób annak a helynek nevét Peniélnek: mert látám az Istent színről színre, és megszabadult az én lelkem.” (1Móz. 32,24―32,30)
„Az Úr pedig beszéle Mózessel színről színre, a mint szokott ember szólani barátjával” (2Móz. 33,11)
„Akkor leszálla az Úr felhőnek oszlopában, és megálla a sátornak nyílásánál; és szólítá Áront és Miriámot, és kimenének mindketten.
„A mely esztendőben meghala Uzziás király, látám az Urat ülni magas és felemeltetett székben, és palástja betölté a templomot” (Ésa. 6,1)
„Az én fülemnek hallásával hallottam felőled, most pedig szemeimmel látlak téged.” (Jób 42,5)
Sajnos nekem úgy tűnik, hogy itt világosan az van írva, hogy valóban látták az Istent.
Beszélt velük, megjelent. Szó sincs semmiféle más megjelenési formáról. Bármit mondtok, az belemagyarázás.
Ilyen módon lehet mondani, hogy a teremtés is jelképes, valójában a tudomány állásőontja az igaz. Gyakorlatilag bármit meg lehet magyarázni.
Hogy miért nem lehet Istent látni?
Nos, a válasz adódik: mert valójában nincs is...
"Beszélt velük, megjelent. Szó sincs semmiféle más megjelenési formáról. Bármit mondtok, az belemagyarázás."
Persze, beszélt velük, és? Ettől nem kell látni. Megjelent? Pont azt írja, hogy csak a dicsőségét láthatják.
Egyáltalán nem erről van szó. A Biblia sok évszázadon keresztül íródott, de mégis egységes mű, mivel Isten ihlette. Arra is képes, hogy önmagát magyarázza. Teljesen következetesen tárja fel Jehova láthatatlanságát is az elejétől végéig. Amikor tehát ilyen verseket olvasunk, mint ez, nyilvánvaló, hogy amit "láttak", nem maga az Isten! Ő sohasem öltött fizikai testet, maradt mindig is szellemszemély. Már csak ez miatt is képtelenség fizikai szemmel észlelni. Ez nem úgy működik, mint a buta "szellemvadász" históriákban a Discoveryn.
Kedves n14!
Honnan veszed mindezt?
Itt a kérdező világos példákat hozott fel.
Hazudna a Biblia?
Te azt mondod nem ezt jelenti, mert ezt nem jelentheti.
Nem Te tévedsz? Biztos vagy benne?
Világos példa?
Akkor ellent mondana a biblia ön magának.
Mózesnek kerek perec megmondta, ember élve nem láthatja.
Ezt vegyük tudomásul. Vagy valaki megakar halni?
Mert ez az életébe kerülne.
Miért kell folyton akadéskoskodni, mint a farizeusok amikor Jézustól jelt kértek és azt mondat nekik ha arra nem hisznek amit látnak akkor más egyéb miatt sem fognak hinni ezért nem is csinált semmilyen csodát
Jézus egyébként is azt mondta, :
(János 20:29) 29 Jézus így szólt hozzá: „Mivel láttál engem, hittél? Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek.”
(Máté 16:4) 4 A gonosz és házasságtörő nemzedék folyton jelt akar, . . .
Jézus ellenségei előre meg tudták mondani, hogy milyen idő lesz, de képtelenek voltak megérteni a szellemi dolgokat.
Kedves kerdezo, jofgos a feltett kerdes es megalapozott is csak mint a regmultban most is az "igaz hivok" teologiai szemszogbol megprobalja megmagyarazni azt ami kesz teny es ami mindig a kezukre szolgal a Bibliat illetoen hogy mindent akkor kell maskent ertelmezni amikor egyszeruen szorol szora kellene venni. ha te feheret latsz akkor nekik az inkabb szurke vagy fekete vagy epp forditva, ez az eggyetlen kezeukben levo varazspalca. Tovabba ahogyan tapasztalhattad kerdezo tobb helyen is megjelenik illetve elbeszelgetnek a "Bibliai Isten"-nel, akit legalabbis Istenkent tisztelnek tevesen.
Mert ha ugy vesszuk hogy tevesen nezik Isten-nek akkor mar tobb tulajdonsagat is es ellentmondasos cselekedeteket is megertenenk, hisz aki tokeletes es nem kell neki korrigalnia es megbannia dolgokat az csak a Teremto Isten lehet, nempedig olyan magasztos leny aki teved es megbanja neha cselekedetet.
Én pedig azt állítom, hogy NEM LÁTHATÓ, mert a Biblia ezt egyértelműen jelenti ki. Amire itt a "kritikusok" hivatkoznak nem mond ellent azoknak az EGYÉRTELMŰ szövegeknek, amikről beszélünk itt többen. Hogyan képzeled el, hogy Istennek van "keze", meg "háta"??? Isten szellem, nem hús és vér anatómiája van, mint nekünk. Neki nincs szó szerint keze és háta. Ezek csak jelképes beszédek, csak egy megnyilvánulási formáját, a "dicsőségét" láthatta mindenki, akiről azt írták, vagy aki azt írta, hogy "látta".
Másrészt a Biblia nem mond ellent önmagának, a bibliaírók tökéletesen tisztában voltak évszázadokon keresztül ezzel az álproblémával, mely nekik nyilván teljesen érthető és következetes szöveg volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!