Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus kinek áldozta fel...

Jézus kinek áldozta fel magát, hogy megszabadítsa az embereket a bűneiktől?

Figyelt kérdés
Isten, aki maga a mindenség mégis kinek nyújtotta be ezt az áldozatot? Magának? Vagy az embereknek mutatta be az áldozatot? Nem értem, mi szükség volt erre az egészre, ha elintézhette volna egy csettintéssel amit akar.
2013. jan. 21. 19:13
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

07:29 vagyok.

Gondolom nekem (is) írtad.

"Igen?...Tényleg?...

És a 4. napos halott Lázárt, akinek már szaga volt az oszlástól, hogyan hozta vissza az életbe?----"

Én nem mondtam,hogy nem tett csodákat.Arról beszéltem,hogy ne mástól várjuk,hogy helyettünk éljen.

"Ja és soha nem tette egyenlővé magát Jehovával, mindig minden gondolatában Jehovát dicsőítette, többször is megmondta:

Semmit nem teszek a magam kezdeményezésemből, ahogy Az Atya parancsolta, ahogy az Atya tanította úgy mondom azt teszem...

az atyám nagyobb nálam...És még sorolhatnám."

És azt is mondta,hogy "én és az Atya egyek vagyunk"

"„Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogyan mondhatod te: Mutasd meg nekünk az Atyát?"

Az Atya nagyobb is nála,és egy is vele.Isten világában vannak érdekes dolgok,igen kell rá fül.

2013. jan. 22. 18:46
 12/38 anonim ***** válasza:

Kedves válaszoló.

Jézus nem abban az értelemben egy az Atyával, hogy Ő az atya Isten-

Az tény, hogy Jehovától kapott isteni tulajdonságokat, de Ő is egy teremtmény.

Volt kezdete, ellenben Jehova örökké való, nincs kezdete.

Egy valamiben egyek. Jézus teljes mértékben ismerte atyjának minden rezdülését gondolatait, érzéseit, hiszen évezredeket töltött együtt vele az égben.

ezért mindent úgy tett ahogy az Atya tett volna ha Ő jött volna le ide.

Ebben az értelemben egyek, nem lényegi "testben".

2013. jan. 22. 19:11
 13/38 Salx Narval ***** válasza:
Akkor, most ember, Isten, vagy Isten fia? Ezek szerint, mindegyik feltevés magyarázható és igazolható a Biblia alapján; attól függően, hogy ki, hogyan értelmezi?
2013. jan. 23. 00:19
 14/38 anonim ***** válasza:

A válasz egyszerűbb mint gondolnád, nem is kell bonyolítani.

Jehova egyes együl volt a világ egyetemben és nem unatkozott, de még is elhatározta, életet hoz létre.

Ezt lehet úgy venni, mint ha te elhatároznád, hogy gyermeked születik nem azért mert unatkozol, hanem mert szeretnéd az életet megosztani. s majd gyönyörködsz a gyermekedben s majd azok gyermekeiben stb.

Persze van különbség az emberi gyermek nemzés és a Teremtő élőlények közötti létrehozásában.

De csak szemléltetésként használom.

Első teremtéseként megteremtette a fiát.de rendeltetés szerűen nem egyenlő a Teremtő Isten lényegével bár rendelkezik bizonyos Isteni tulajdonságokkal.

Mint ahogy a Te gyermeked sem egy veled, de örökölt tőled tulajdonságokat gondolkodás módot.

annyira ki ismert téged a gyermeked, hogy amikor valakinek egy messzi városban szeretné megmutatni elmondani milyen vagy mint a szülője, olyanokat tesz, mint amiket te is tennél ha te lennél ott.

De ezzel nem vált a saját szülőjévé a gyermeked, csak vissza tükrözött téged, a tulajdonságaidat, érzéseidet.

Nos talán már érthetőbb.

Annyi különbséggel, hogy Jézus int szellem teremtmény élt hosszú-hosszú évezredeken keresztül az Atyjával, és amikor fizikai testet öltött, hogy ide lejöjjön, bemutatta milyen az atya, de nem kinézetben ábrázatban, hanem tettekben gondolkodásban.

Így az emberek képet kaptak a Teremtő tulajdonságairól, érzéseiről, stb. De ezzel nem vált Jézus Atyává, atya Istenné.Ekkor mint ember élt itt közöttünk azért, hogy a megváltásról gondoskodjon.

amikor meghalt, Jehova vissza adta az életét a fiának, vagy is 3. nap feltámasztotta, majd nem sokkal később levetve a fizikai testét, vissza tért az Apukájához, hogy be mutassa az áldozata értékét.

ez nem lehetetlen az angyali személyeknek, bár nem engedélyezi a Teremtő ezt.

Sajnos már volt ilyen amikor az Özönvíz előtt a démonok fizikai testet öltöttek és lejöttek, hogy a földön levő lányokkal meg nem engedett szexuális kapcsolatot létesítsenek.

ezekből a kapcsolatokból születtek azok a "torzszülöttek akiket a biblia NEFILIMEKNEK" nevez, ezek igen hatalmas magas és erős, valamint kegyetlen erőszakos emberek voltak,.

ezek el is pusztultak, de a "szüleik"(nem a földi lányok) akik az égből lejöttek, azok vissza vették a szellemi testüket és így megúszták a vízözönt mert vissza mentek az égbe

azóta a teremtő nem engedi meg ezt semelyik angyalnak, csak a fiának , mert küldetése volt.

Remélem talán így érthető.

2013. jan. 23. 00:43
 15/38 anonim ***** válasza:

titak válaszával értek egyet!

--- "Jézus megkéri Júdást árulja el őt, mivel az ő lelkének is ki kell szabadulnia testének börtönéből: „te fogod feláldozni az embert, aki beborít engem”."

Senkiért nem áldozta fel magát Jézus a saját tudatlansága és csodában való hite téveszméje okozta a tragédiáját a többit az utána következő önmagukat prófétává előléptetők és a papok sóderolták hozzá amikor megírták a bibliát.

Hiába volt Jézus intelligens, vagy csodálatos gyógyító ha elkövette azt a butaságot hogy kiment a pusztába és éhezett - hindukat utánozva-- hogy Istennel szembesülhessen.

El is érte, megjelent a kicsinyített Jelenése-- de Jézus akkor már finoman fogalmazva megbuggyant" téveszméssé vált az eszement éhezéses marhaságaitól és fel se fogta, hogy a Jelenés kirántotta az ő lelkét raportra és az a angyalszerű csoda nem Sátán, hanem maga az isteni Jelenés, amely figyelmeztette a testet táplálni kell, mert különben az éhezéstől a szellem is megbetegszik.

De már késő volt, Jézus, már agyilag megbetegedett, semmit nem értett meg belőle és tovább haladt a maga kitalált téveszméi után-- ez okozta a tragédiáját és ezért lett öngyilkos barátja Judás.

2013. jan. 23. 12:08
 16/38 anonim ***** válasza:

TE JÓ ISTEN.

HONNAN VETTED EZT AZ EGET RENGETŐ MARHASÁGOT?

Nem szégyenled magad?

Mi az, hogy Jézus megbuggyant?....

Na megyek is nem olvasom tovább ezt az Isten káromló aljasságot.

Jézusom....:((

2013. jan. 23. 12:36
 17/38 anonim ***** válasza:

Először is 16/ ez nem Isten káromlás, mivel Jézus Ember volt!

az hogy sokan már istenséget faragtatok belőle egy közönséges emberből!!! NA AZ AZ ISTENKÁROMLÁS!!!!!

Majd a lelked fog feleli ezért s minden olyan emberré aki Jézust, Isten a Teremtő magasságába emelte élete folyamán!!

Mert az embert lehet tisztelni, fellehet rá nézni, mint példamutató személyiségre, mint csodálatos tanítóra, DE ISTEN HELYÉBE ÁLLÍTANI? NA AZ- AZ IGAZI ISTEN MEGTAGADÁSA!!

Tisztelem Jézus emlékét és tisztelem bölcs tanításaiért de az nem jelenti azt, hogy vakon, és ne világítsak rá arra, hogy intelligens ember létére hol hibázott, aminek ő maga okozta saját tragédiáját-- az utolsó szavai a keresztfán kb. úgy hangzottak; Miért hagytál el engem Istenem?

Ezt pár évvel ezelőtt megírtam a Pápának is, az írásom megköszönte anélkül, hogy becsmérelte volna az írásomat, mint amit Te az előbb megvádoltál.

Jól jegyezd meg nagyon sokat olvastam a különböző írásokról és mesélről-- de a mi korunkban és sok korral előbb se élt rajtam kivül egyetlen olyan ember se aki kilépett volna életében sok ezerszer a testéből a lekével és aki alászállt volna a poklok poklába is hogy Rájöhessen miképp született az éle és végül én aki nem hittem a mese Istenben,, belebotlottam" akaratom ellenére a valódi Isteni Teremtőkbe-- ezért merészeltem azt írni amit írtam! Mert én a XX század embere, valóban tudom mi az igazság. Ezért tudtam visszapörgetni Jézus életét és azt amit átélt ott kint a pusztában és hogy miképp élte át-- amit ő fel sem fogott!-- hogy a Jelenés kirántotta az Ő lelkét!

( ha felfogta volna, ha nem vált volna paranoiássá téveszméssé az esztelen éhezéses marhaság miatt, akkor egy nem áldozza fel magát kettő, ma benne lenne a bibliába az elmesélése milyen is ha Isten raportra rántja ki élő embernek a lelkét!-- de semmi ilyesmi nem lett bele írva vele kapcsolatban)

Ahhoz hogy bárki megértse a testen kívüli létezést akár párpercig tartó klinikai halál állapotában is ahhoz először arra lenne szüksége hogy sok ezerszer elhagyja a testét lélekként -- amiben viszont nekem gyermekkoromtól kezdve részem volt -- először gyerekként játéknak véltem, aztán kíváncsiságból és végül tudatosan.

Nem volt közismert? Persze hogy nem, a politika miatt-- nem kívántam senkinek, egyetlen hatalomnak se főleg nem a ruszkiknak akkortájt a kísérleti egerévé válni---

egyébként se éreztem azt, hogy az ember megérdemelte volna valaha is bemutatni ezt a csodálatos képességet! Túl sok aljasságot tapasztaltam meg életem során ahhoz hogy, soha senkit ne engedjek a közelembe és fedjem fel életem legcsodálatosabb titkát!

2013. jan. 23. 15:51
 18/38 anonim ***** válasza:
Mielőtt megkérdeznél most miért teszed? az a válaszom, mert már idős vagyok és túl sok a babonaság az országunkban, hogy már viszketést okoz ez a sok szélhámosság amivel a népemet nyakon öntötték, amiben csak nyomokban lelhető fel valamicske" igazság.
2013. jan. 23. 15:58
 19/38 anonim ***** válasza:

1.A bűn zsoldja a halál. Aki bűnt követ el, halált érdemel. Így kell megfizetni a bűn árát. Ez egy bírságként is felfogható.

2. Isten engedményt tesz: meghalhat helyetted más, de neked is meg kell bánni a bűnödet, jóvá kell tenni, bocsánatot kell kérni az érintettektől (így Istentől is) és a jövőben a jóra kell törekedni.

3. Ki halljon meg helyetted? Ölni tilos, így maradnak az állatok, de z csak ideiglenes megoldás.

4. Isten újabb engedményt tesz, akkora csekket ad, hogy a bűn árát örökre befizetheted. Ez a "csekk" Jézus élete, aki bűntelen, és ezt önként válalta. Nekünk marad a megbánás stb. már írtam, mi kell még.

Ki volt Jézus?

Az Isten fia, bűntelen, a Megváltó, a Messiás, Isten felkentje stb.

A Szentháromságtan szerint ő is Isten, de némely keresztény szerint nem.

2013. jan. 23. 21:50
 20/38 anonim ***** válasza:

mami!

Az "Istenem, Istenem, miért hagytál el engem" egy ima kezdete, ami a Zsoltárok könyvében megtalálható, csak Jézusnak nem volt ereje végigénekelni. Olvasd el a Bibliát nyitott szívvel.

2013. jan. 23. 21:52
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!