Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosak, ti mit tennétek,...

Vallásosak, ti mit tennétek, ha egyértelműen kiderülne, hogy az istenetek soha nem létezett, csak butított titeket az egyházatok mindenféle tündérmesével?

Figyelt kérdés

Szembe tudnátok nézni azzal a ténnyel, hogy semmi értelme nincs az életnek és annak, amit műveltetek?

Fölöslegesen elszórtok egy csomó időt az isteneteknek való bájolgással. Ráadásul rengeteg minden kimarad az életetekből, amitől elég szürkévé válhat minden. A végén pedig nincs semmi. Porból lettetek és porrá lesztek.

Fel tudjátok ezt fogni?

Nincsenek angyalok, nincsen szeretet, nincsenek barátok, örök élet, beteljesedett ígéret, értelem stb. Semmi!

Halál után minden elmúlik és az emberek sem fognak többet rátok emlékezni. Ha csak nem tesztek valami rosszat a vezetők bábjaiként.

Na és ha egy tök idegen vallásnak van igaza?

Mi van Jézus is a pokolba került és te is oda fogtok kerülni, mert Isten gonosz?

A pokolban odavannak a keresztény húsért, szeretik nyersen is meg ropogósan. Ott csak az istenetek káromlása van és ti vagytok a tápláléklánc legeslegalja.

2013. jan. 20. 21:59
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Isten a szeretet,és Örökké való,de nem lakik bennünk,be kell fogadnunk.

A szívünk ajtaját kinyitni,és csendben figyelni.

Szól hozzánk.

2013. jan. 21. 20:40
 22/39 anonim ***** válasza:

És neked mit mondott?:D

Milyen a hangja? Mély, magas?

Magyarul beszél?

2013. jan. 21. 20:44
 23/39 anonim ***** válasza:

Kedves 8-as! Tudod Te, hogy milyen hosszú a Biblia? Várj, nem tágítom ki ennyire. Tudod Te, hogy milyen hosszú Máté evangéliuma? Ne ragadj ki egy mondatot, elveszíti az egész értelmét Jézus mondanivalója. Jézus és Isten is azt szeretné, ha Ők állnának a szívünkben mindenek felett, a munka, a család, a gyerekeink, a pénz, az otthonunk: mindenek felett! Ki tagadta ez valaha? Senki. De ezt nem azt jelenti kérem szépen, hogy verd a gyereked és gyűlöld az anyád! Mert ha szereted a kutyát akkor a macskát már nem?

Ugye két verebet adnak egy filléren? S Atyátok tudta nélkül egy sem esik le a földre.

Mt 10.30

Nektek minden szál hajatok számon tartják.

Mt 10.31

Ne féljetek hát! Sokkal többet értek a verebeknél.

Mt 10.32

Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt.

Mt 10.33

De aki megtagad az emberek előtt, azt én is megtagadom mennyei Atyám előtt.

Mt 10.34

Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot.

Mt 10.35

Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával.

Mt 10.36

Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége.

Mt 10.37

Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám.

Mt 10.38

Aki nem veszi vállára a keresztjét, s nem követ, nem méltó hozzám.

Mt 10.39

Aki meg akarja találni életét, elveszíti, aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja.

Mt 10.40

Aki titeket befogad, engem fogad be, aki pedig engem fogad be, azt fogadja be, aki engem küldött.

Mt 10.41

Aki prófétát fogad be azért, mert próféta, az a próféta jutalmát kapja. Aki igaz embert fogad be azért, mert igaz, az igaz ember jutalmában részesül.

Mt 10.42

S ha csak egy pohár friss vizet ad is valaki egynek, akár a legkisebbnek is azért, mert az én tanítványom, bizony mondom nektek, nem marad el jutalma."

2013. jan. 21. 22:36
 24/39 anonim ***** válasza:
2013. jan. 21. 22:41
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Newton mondta nem? Még ha Isten nem is létezik, akkor is a keresztény vallásnak van csak értelme. (Kiegészítés: mert a szeretetre tanít)
2013. jan. 21. 23:09
 26/39 anonim ***** válasza:

Linkes válaszoló. Épp, hogy csak elkezdtem olvasni a cikket, de már az első érv mutatja, mennyire röhejes. Egyértelműen mutatja, mennyit ért az írója a csillagászathoz, és hogy hallott-e már a nagy számok törvényéről.

"A Föld az egyetlen olyan bolygó, amelynek atmoszférája alkalmas az emberi, állati és növényi élet fenntartására."

Már közel 300 olyan bolygót találtak, ami valószínűleg szintén alkalmas.(tudtommal pontosan 262-t, de azóta lehet, hogy még néhányat)

Tovább olvasom, de már tudom, hogy csak mosolyogni lehet rajta.

2013. jan. 21. 23:18
 27/39 anonim ***** válasza:

# 26/26

Végigolvastam a kérdést amit belinkeltél, alatta a te válaszaid és a többit is persze.

Volt 1-2 hozzászólás amire nem tudtál érdemi választ adni, és figyelembe sem vetted inkább. Javaslom, mielőtt még jó pár vallási kérdés alatt próbálnád terjeszteni igazadat, elmélkedj pár dolgon amit ott kikerültél. Mert így nem tekinthető túl hitelesnek az érvelésed, másrészt fejlődésre biztosan nem jutsz, csak a magad által egekbe magasztalt semmiben maradsz.

Egyébként amit csinálsz azt én megértem, emberi jellemző az uralkodni vágyás mások felett, akár szellemi téren is magát mások felé akarja helyezni, persze nincs ezzel semmi baj. Viszont a gyenge elméknek kell uralomra hajtani, bizonygatni, felsőbbségüket hirdetni a világba, az erősek uralkodnak akarat nélkül is, ha érted...

2013. jan. 22. 00:05
 28/39 anonim ***** válasza:
Nem egészen. Egyébként ott igyekeztem mindenre reagálni, ha valami kimaradt az csak véletlen. le is írhatod, mik voltak azok. Én azt hiszem a második oldalon tettem fel néhány kérdést amire azóta is várom a vallásosok válaszait.
2013. jan. 22. 00:10
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként szánalmas tartom, hogy írtad, másokon röhögni jársz templomba. Fejlett szellemi szintre mutat-e ez? Nyilvánvalóan nem. Egy fejlett ember, a tudatlan felé is megértéssel, segítő szándékkal fordul, nem pedig arroganciával, és megalázás szándékával. Nevet-e egy intelligens ember a gyerekén ha valamit az nem tud? Nevet-e egy intelligens ember a tanítványán amikor az hozzá fordul mert tudatlan? Nevet-e egyáltalán az intelligens ember a saját tudatlanságában fetrengő emberen? Miért tenni? Hisz ha ő magasabban áll, akkor megtudja érteni azt is hogy miért hisz a másik helytelenben, és azt is felfogja hogy nem minden ember más és más szinten áll, és mindenki a magának legmegfelelőbb úton jár, és a maga módján mindenki folyamatosan fejlődik.

És ki vagy te, hogy ezeken az embereken röhögsz, és megalázod őket?

Közülük talán kevesebben tennék ezt veled. Ezek szerint talán nem jártasak a quantum fizika tudományában, mégis egy magasabb felismerésre,beismerésre jutottak mint te...

2013. jan. 22. 00:19
 30/39 anonim ***** válasza:

"és azt is felfogja hogy nem minden ember más és más szinten áll"

Minden ember más és más szinten áll*

Elnézést az elírásokért.

2013. jan. 22. 00:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!