Ha valakit kritizálok, akkor egyértelműen utálom az illetőt? Vagy csak bizonyos esetekben? Csak akkor szeretek valakit ha sosem kritizálom? Magyarán szólva mindent tűrni kelljen és sose szóljak semmiért se?
Tudom, hogy senki nem tökéletes (még én sem)és úgy kell elfogadni az embert amilyen (jó és rossz tulajdonságokkal együtt). Mert sajnos van egy pár dolog amit nem tudok elviselni, hiába is szeretem az illetőt! Mindenért nem szokásom szólni (van amit elviselek és van amit nem).
Már jó pár embertől hallottam, hogy utálom, akkor ha kritizálom. Úgy gondolom, hogy normál kereteken belül nem számít utálatnak! Mert szerintem nem csak akkor szeretek valakit, ha dicsérem állandóan és sosem kritizálom! Arra lennék kíváncsi, hogy melyik esetben számít a kritizálás utálatnak és melyikben nem?
attól függ, hogyan kritizálod.
ha valakit szeretsz és szépen megmondod neki, hogy esetleg min is kellene változtatnia, az nem kritizálás. de azt el kell fogadnod, hogy te nem tudod megváltoztatni pl. a viselkedését ezzel. az illető vagy meghallgat és megpróbál változni, vagy sem. de te semmikép sem kényszerítheted rá.
ha valakit utálsz, és csak azért kritizálod, hogy pl. bosszantsd, az már más.
Ezt csak a nagyon primitív emberek csinálják így!
Mindkét irányban...
Építő jellegű kritikával nincs gond, kisülhet belőle jó. Más kérdés, hogy a másik fél annak veszi-e.
A romboló kritikával már más a helyzet, a szó szoros értelmében rombolja a másik ember lelkét.
A túl sok negatív kritika ártalmas lehet egy ember önérzetének, pláne, ha érzékeny személyiség. Ezt magamon is tapasztaltam már, hogy meg akartak változtatni. De van, amin nem lehet és én nem is akarok, mert ez én vagyok.
Ha valakit kedvelsz, akkor bizony megmondod neki, ha valamit nem jól csinál. Az, hogy mindent ráhagysz, még a rosszat is, nem szeretet, hanem hülyeség. Persze úgy kell fogalmazni, hogy ne sértődjön meg.
A kritizálás tehát önmagában egyáltalán nem számít utálatnak. A megfogalmazás módja persze azzá teheti.
Azt nem mondanám,hogy ne mondd ki a véleményed csak gondold át mielőtt kimondod,hogy az adott társaságban megéri-e.
Az én szavaimat már sokszor felhasználták ellenem.
Mellesleg ha valakinek pl. bénán áll a haja és te azt meg is jegyzed attól még nem utálod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!