14 éves vagyok, és kb. fél év és középsuliba megyek. Valószínű, hogy egy másik városba, és most kezdődik igazán az a bizonyos kamaszkor. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Mégpedig az, hogy eltudnátok mondani, mire figyeljek? Bővebben lent!
Tényleg ne legyél tömeg! Ne hagyd, hogy rossz irányba befolyásoljanak. És ne hanyagold az iskolát, hiába ez a 'menő'. Csináld azt amit szeretsz pl.: sportolj, zenélj, rajzolj, stb.. :)
És tiszteld a másikat.
Van erre egy jó idézet : "Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak."
Én azt javasolnám, hogy nagyon figyelmesen válaszd meg a barátaidat. A kamaszkori élményekből senki nem marad ki, de nem mindegy, milyen társaságban. Én a gimis osztályomban a "jótanulók" között voltam, tehát nem a stréberek között, akiket mindenki csúfolt, de nem is a "ribik" közt, akik nem tanultak semmit...
A barátaimmal tudtam együtt tanulni, segítettünk egymásnak a leckében, tehetségesnek tartottak minket a tanárok, de amikor eljött az ideje, velük is el lehetett menni kocsmázni, diszkóba vagy ilyen helyekre, de sose kerültünk nagy bajba. Csináltunk pár hülyeséget, de azért tudtuk, hol a határ.
Úgy érzem, sokat köszönhetek nekik, mert sok mindenben példát mutattak vagy ötletet adtak (pl. az én szüleim nem diplomásak, de a barátaim között voltak olyanok, akiknek a szülei tudtak tanácsot adni a továbbtanulással kapcsolatban...)
Fontos az első benyomás, ne akard nagyon előadni magad, nem kell extrém külsővel kitűnni a tömegből, de legyél elegáns (vagy ami a stílusodnak megfelelő). Az elején feltétlen legyél barátságos és készülj az órákra - az első pár hét/hónap fogja meghatározni, hova skatulyáznak be. Ha megfelelő barátokat találsz, szép élmény lesz a középiskola és nem maradsz ki semmiből. Ne csak a bulikra gondolj, hanem a tanulásra is, mert később lehet, hogy bánni fogod, hogy nem szenteltél elég időt a tanulásnak, ezért a későbbiekben kevesebb lehetőséged lesz eldönteni, mit akarsz. Szóval gondolkodj előre.
Nekem a könyvtárban töltött délutánok is ugyanolyan szép emlékek, mint az átbulizott éjszakák. ;)
Egyik tanárom mondta az egyetemen, szerintem fogadd meg:
Az okos a másik hibájából is tanul, a hülye a sajátjából sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!