Én személy szerint egyértelműen eltiltanám a gyerekemet a hittantól. A hittan és az egyház egy maszlag amit a falra lehet kenni és a fiad (vagy bárki)attól még lehet hívő mert nem járt templomban vagy hittan órára.Én se jártam/járok templomba mégis hívő vagyok.Üdv: Tyoka
2009. szept. 13. 20:26
22/37 anonim válasza:
Melyik vallásra gondoltál a 8000-ből? Mindre???
Vagy csak a fő vallásokra? De miért pont azokra? És mi garantálja, hogy pont valamelyik fő vallás a jó és igaz?
És ha valaki más vallású, vagy ateista? Azt is köteleznéd?
Te jó szagú Úr Isten! Lehet, hogy te konkrétan CSAK EGY vallásra gondoltál?
Még az is lehet, hogy harcolnál ellene, ha netán egy MÁSIK vallás kötelező tanítását vezetnék be?
2009. szept. 14. 01:23
23/37 anonim válasza:
Szerintem etikát tanítani jobb lenne, és abban szerepelhetne a keresztény erkölcs. A hittan kötelezővé tétele azért nem jó ötlet, mert aki nem vallásos, az elutasíthatja az egészet úgy, ahogy van.
2009. szept. 14. 10:46
24/37 anonim válasza:
Szerintem kellene tanítani, de idősebb korban, nem általános elsőben, mert akkor bemagolja, és nem is érti. Olyan 7-8.-tól, de az sem baj ha gimiben, mert akkor már jobban beletudnak gondolni, értelmes párbeszédet lehet róla folytatni. És minél több vallásra terjedjen ki, összefüggések bemutatásával.
2009. szept. 14. 20:44
25/37 anonim válasza:
nekunk volt kotelezoen hittan orank(annak ellenere, hogy nem vallasos suliba jartam)...szerintem ha nem hasznalt nem artott...emelte a mediat a jegy amit kaptunk...azon az oran beszelgettunk, vagy epp a tanar/no beszelt s mi hallgattunk...
2009. szept. 14. 21:51
26/37 anonim válasza:
Mármint milyen hittan? Nekünk vallástörténet volt (sajnos csak egy évig), ahol megismertük az öt világvallás alapjait, és az ókori mitológiákat, stb., szerintem ez nagyon fontos és érdekes!
Ha a hittant úgy érted, mint a vallásos sulikban, hogy nyomják a Bibliát orrba-szájba, hát, akkor én nem pártolom. Kötelezőként, még olyan képmutatóakká válnánk, mint az amcsik, ahol annyira megvetik az ateistákat mint a rongyot, és keresztet vetnek miközben kapitális bűncselekményt követnek el. Ennek mi értelme lenne?
2009. szept. 14. 22:05
27/37 anonim válasza:
nem magyarorszagon lakom, Erdelyben es teljesen termeszetes volt a heti 1 vallasora...bibliai tortenetekrol beszeltunk legtobbszor, enekeltunk,filmet neztunk(nem feltetlenul vallasos temajut)...nagyobb osztalybokban felhoztunk egy temat es arrol beszeltunk (szeretet, hazassag, megbocsajtas stb)...itt mindenkinek volt heti 1 vallasoraja, katolikusoknak, reformatusoknak, unitariusoknak egyarant, es rendesen jegyet kaptunk
2009. szept. 14. 22:13
28/37 anonim válasza:
nem erdekel, hogy lepontoztatok, de valaki megindokolna miert?
2009. szept. 14. 23:03
29/37 anonim válasza:
Volt itt olyan kérdés, hogy mért kéne kötelezővé tenni, ha én nem olyan vallású vagyok? Szerintem pont ezért...hogy a bármilyen vallású is halljon olyat, ami nem az ő vallása, de ettől függetlenül kinyithatja a látásterét. Én spec. ateista vagyok, de jó tudni vallásokról, hogy melyik mit miért gondol, így legalább meg tudom alapozni, hogy mért utasítom el Vagy fogadom el. A jól informált emberekkel legalább tényleg lehet eszméket futtatni, nem csak azt mondják, hogy igazam van, mert ez így van és kész... A nagyon szűklátókörűekkel (lehet ez kersztény, buddhista vagy ateista) úgysem fogom megértetni magam....
2009. szept. 15. 00:43
30/37 anonim válasza:
A kötelező hittan szerinted mennyibe kerülne az államkasszának, és az abba belefacsart adófizetőknek? Jó lenne az egyháznak, amelyik nyerné a tendert? Ha kellő számú fiatalt etetne meg, a korábbihoz képest több adományra számíthatna?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!