Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények! Ha teljesen...

Keresztények! Ha teljesen elfogadjátok és hiszitek azt amit az egyház vagy a Biblia mond, akkor ezzel együtt pl. a hinduizmus (ami majdnem 1 milliárd embernek a vallása) szerintetek csak egy mese, kitaláció?

Figyelt kérdés
mint tudjuk a példának felhozott a vallás politeista, hirdeti a lélekvándorlás tanát, ezáltal egyáltalán nem összeegyeztethető a keresztény vallással, szóval az egyik az mindenképp csak fikció. Ti hogy állok ehhez a kérdéshez, szoktatok azon gondolkodni, hogy miért pont a kereszténység lenne az igaz vallás a rengeteg másik közül?
2013. jan. 13. 19:09
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
8%

A hinduizmus sem csak egy mese. Én azt vallom, amit az Egyház is tanít egyébként, hogy a többi világvallás által teremtett kultúrát becsülni kell. A hinduizmus, a buddhizmus, vagy az iszlám is tiszta lélekkel keresi az utat Isten felé, céljaik szinte ugyanazok, mint nekünk, és bölcs tanítások útján vezetik az embereket az igazság felé. A különbség az, hogy mi azt mondjuk, hogy Istent teljesen Jézus által lehet megismerni.

"Végülis a kereszténység is egy erősen megkérdőjelezhető igazságtartalmú könyvre, a Bibliára építkezik."

Miért is megkérdőjelezhető a Biblia igazságtartalma??

2013. jan. 14. 14:33
 22/39 eric_one ***** válasza:
59%

21-esnek!

Nem tudok veled egyetérteni, és a Szentírás szerint sem igaz "hogy sok út visz fel a hegyre"

2013. jan. 14. 15:55
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

"Miért is megkérdőjelezhető a Biblia igazságtartalma??"

:D

:D:D

:DDDDD

:DDDDDDDD

2013. jan. 14. 15:57
 24/39 anonim ***** válasza:

Köszönöm az őszinteségedet, 12-es vagyok.

De szerintem egy Isten van...

S az Isten nem a zürzavar istene hanem a renddé.

Ezért egységesen kellen mindenkinek imádatot bemutatni, az Ő akarata szerint

Ezt leiratta, be is mutatkozott... persze az egyének a saját szeméyliségükhöz akarják igazítani a "vallásukat."

Pedig ez nem így működik, ez elvárásokat nem mi szabjuk.

2013. jan. 14. 16:33
 25/39 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Azt gondolom mindenki megkapta a neki szánt írásokat!Hogy ki hogyan éli és érti az pedig egyéni látásmód kérdése!Ha egy keresztény nem fogad be más tanításokat,hanem csak a sajátját és a másikét elveti,azzal csak a kiválasztottság téveszméjét élteti,ezt pedig,ha jól emlékszem Jézus annulálta!

2013. jan. 14. 20:35
 26/39 anonim ***** válasza:
8%

A "Miért is megkérdőjelezhető a Biblia igazságtartalma" kérdésre nem érkezett válasz. Bár a Bibliát sokan próbálták cáfolni, 2000 év alatt és sokezer GYK-s kérdés alatt senkinek nem sikerült. A válaszokat nem értelmezve nem is értik meg sokan.

Mert a keresztény világképet tartjuk logikusabbnak. Jézus életéről, csodáiról vannak nem keresztény források is. Sajnos nem tudok mondani egyet sem, de pár kérdésel korábban vannak.

2013. jan. 14. 20:42
 27/39 anonim ***** válasza:

Elöször is leszögezném hívő vagyok. Én az olyan elvakult hívőtársaim ellen szólalnék fel akik mint a lovak szemellenzővel látják a világot és olvassák a bibliát. Először is a bibliát nem Isten írta. Ezzel ugye mindenki tisztában van? "A Biblia valójában egy 66 könyvből álló gyűjtemény, s mintegy negyven írója volt. A sokak által Ószövetségnek nevezett első részt, mely 39 könyvből tevődik össze, helyesebben Héber Iratoknak hívják, mivel legnagyobb részben héber nyelven íródott. A 27 könyvből álló második résznek, melyet sokan Újszövetségnek mondanak, Keresztény Görög Iratok a pontos elnevezése, mivel keresztény írók írták görög nyelven. A teljes Biblia megírása több mint 1600 évig tartott, i. e. 1513-tól i. sz. 98-ig." Nos, mivel ezeket is emberek írták és ugyebár mi sem vagyunk tökéletesek, nem lehet a szentírást szórul szóra követni(szerintem). Ha valóban Isten írta volna akkor egyetlen kivetnivalót, hibát sem találhatna senki benne. Ezzel is egyetért ugye mindenki?

Emiatt sem hiszem, hogy csak az egy biblia az igaz, és minden más vallás hazudna. Viszont követők számától függetlenül lehet egy vallás igaz vagy hamis. Felhoznám itt példának a szcientológiát. Ez a szervezet nem rosz gondolatokat épített fel a híveinek egyet kivéve, itt elolvashatjátok: [link]

Keressétek a Xenu, a galaktika ura alcímet. Ott érdekes dolgok vannak leírva. Na ebben hinni képtelenség, mégis "A világon több mint 6000 egyházi szervezet, misszió és kapcsolódó csoport található, követőinek száma a 100 000 és 10 millió közé tehető.[" Na ez a vicc nem a biblia!

Szerintem, ha valaki elég olvasott és értelmes az meg tudja állípítani egy vallásról, hogy NEKI elfogadható e, logikus e és számára azt nyújtja amire szüksége van. Ha mindez a feltétel teljesül, nem tudom mi kivetni való van abban ha valaki hisz egy vallásban más pedig egy egészen másban találja meg az igazságot.

2013. jan. 15. 08:30
 28/39 anonim ***** válasza:
20%

"Bár a Bibliát sokan próbálták cáfolni, 2000 év alatt és sokezer GYK-s kérdés alatt senkinek nem sikerült."

Miért a Gyűrűk Urát megcáfolta valaki? Könyörgöm minek?:D

2013. jan. 15. 13:14
 29/39 anonim ***** válasza:
Mi van?
2013. jan. 15. 15:46
 30/39 anonim ***** válasza:

28!

A Gyűrűk Ura egsz más. Célja a szórakoztatás, és sosem állította, hogy a benne leírt események tényleg megtörténtek, így aztán tényleg nincs értelme megcáfolni.

A Biblia célja Isten bemutatása, útmutatás a jó földi élethez és az örök túlvilágihoz. Ezen világról, és teremtőjéről, Istenről alkot képet, és állítja, hogy igaz. Ezért aztán amíg nincs megcáfolva, bárki hihet benne.

2013. jan. 15. 18:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!