Keresztények! Ha teljesen elfogadjátok és hiszitek azt amit az egyház vagy a Biblia mond, akkor ezzel együtt pl. a hinduizmus (ami majdnem 1 milliárd embernek a vallása) szerintetek csak egy mese, kitaláció?
"A tudományt nem egyszer átitatja a pénznek a szeretete"
ja, mert például a vallást és az egyházat nem... :)
Nos szerinted, mit várhatunk egy Istentől jövő könyvtől?
Nem csak azt hogy mit kell csinálni, hogy az életünk jó legyen a nehézségek ellenére is,
s nem csak azt, hogy előre megmondja mi fog történni.
Hanem azt is hogy a Teremtő ismertesse meg magát az emberekkel, hogy ne egy misztikus megfoghatatlan erőre gondoljanak hanem egy értelmes gondolkodora, akinek ugyan úgy van neve érzései szándékai, gondolatai, és ezt megosztja az emberekkel
Nos egyetlen "szent" könyv sem tartalmaz ilyet csak a Biblia, amire Jézus határozottan kihangsúlyozta, hogy az igazság.
ami ezen kívül van, bár lehet, hogy sok jó dolgot tartalmaz, de nem Istentől származik, persze azért nem kell megvetni,
Mindössze ne tulajdonítsunk neki olyan nagyon nagy jelentőséget, hogy szinte imádat tárgyává tesszük.
Meg itt vannak a bizonyitékok sora, ami nem maradt észrevétlen senki előtt, kivéve aki méltatlan rá.
Egyetlen megoldása van az ember bűnből való szabadulásánk és a Jézus váltsága, egy áldozat, ami felmenti az embereket Ádám buatságai miatt bejött bűntől, és egy örökéletre lehet kilátása, persze azokra érvényes az is akik elfogadják Isten ezen elrendezését.
Hiszen Jézusnak igen óriási szerep jutott Jehova szándékában, az emberiség érdekébe, senki nem tett volna, vagy nem tett ilyet.
Engedjétek meg hogy mint hívőként beszálljak ebbe a "magasröptű" beszélgetésbe...
Tételezzük azt hogy 50-50% esélyt adunk annak hogy a Biblia nem mesekönyv, és a világnak van egy intelligens Teremtője, illetve ennek ellenkezőjét, hogy csak anyag van, és az élet önszerveződő formában a véletlenek egybeesésével alakult ki. Vagyis van Isten, és nincs Isten 50-50% eséllyel.
Ha nektek van igazatok az derülne ki akkor se vesztek semmit, mert leéltem egy reményteljes kiegyensúlyozott életet, amelyben a hit átsegített a nehéz helyzetekben.
Ha nekünk van igazunk, akkor ti viszont nagy bajban vagytok, és nagy a vesztenivalótok is.
De csak eddig a feltételezés, mivel a hitem megtapasztalásokon alapszik... Nem értem miért kell a tudományt szembe állítani az Istenbe való hittel. Ellenkezőleg, több tudományág is foglalkozik a Biblia hitelességének a bizonyítására tudományos alapon. De mindenkinek megvan a szabadsága arra hogy milyen világképet valljon magáénak. S ezt a döntési szabadságot meg is kell hagyni. Ezért civilizált társadalomba nem lenne helye ilyen vélemény nyilvánításnak mint amit fentebb olvastam valakinél hogy "ilyen emberek miért vannak mondjátok már meg??"
Hát vannak, de ne aggódj talán már nem is olyan sokáig...
nekem nem Istennel, meg a hittel van a bajom, hanem a "körítéssel", mint ahogy ezt korábban is leírtam.
ezer féle világnézet, ezer féle vallás, és arra voltam kíváncsi, hogy a keresztények (azért ők, mert a vallásos olvasók közül nyilván ők vannak itt túlnyomó többségben) miért is ragaszkodnak annyira elszántan ezekhez a tanításokhoz. Sok racionális válasz nem érkezett, mondjuk nem is vártam. Ha valaki számára egy-egy bibliai idézet alátámaszt mindent az nekem nagyon furcsa, de örülök ha neki ez kapaszkodót jelent az életben.
...még nemolvastaqm el a többi választ, csupán azonnal egy fontos kérdés merült föl a kérdést olvasván;
"...mindenképp csak fikció" -mondod
...és ezt mire alapozod?...nem gondoltál-e arra, hogy esetleg a hiba a te és a hozzádhasonlóan helytelenül értelmezőkben van, azaz te nem tudod a közös pontokat megtalálni, összeegyeztetni?...nekem sikerült, igaz nem saját okosságomtól, de elég jól látom, hogy bizony csupán nem értik, mert a nézőpontjuk (perspektívájuk) rossz azoknak akik ilyeneket írnak, de ez is megérthető, hisz a saját nézőppntjuk ez...:)...azért jó, hogy gondolkodol erről...:)
"Tételezzük azt hogy 50-50% esélyt adunk"
ezzel már itt le kellett volna állni.. innentől semmi értelme a dolognak
KÉrdezőnek!
"Ha valaki számára egy-egy bibliai idézet alátámaszt mindent az nekem nagyon furcsa, de örülök ha neki ez kapaszkodót jelent az életben."
A keresztény hitvallás szerint a teljes Szentírás Isten Igéjének írott formája. Szerzője az egyetlen élő, igaz és valóságos Isten, Ábrahám, Izsák és Jákob Istene, Jézus Krisztus Atyja és Istene, aki Szent Szellemtől felkent szolgái által kinyilatkoztatta örökkévaló igazságait, és utasította őket arra, hogy Igéjét írásban is rögzítsék.
A Szent Szellem által megelevenített Ige a keresztény élet és szolgálat forrása, alapja, éltetője, mértéke és legfőbb célja, abszolút tekintély, amelynek az egész anyagi, emberi és szellemi valóság alá van rendelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!