Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények! Ha teljesen...

Keresztények! Ha teljesen elfogadjátok és hiszitek azt amit az egyház vagy a Biblia mond, akkor ezzel együtt pl. a hinduizmus (ami majdnem 1 milliárd embernek a vallása) szerintetek csak egy mese, kitaláció?

Figyelt kérdés
mint tudjuk a példának felhozott a vallás politeista, hirdeti a lélekvándorlás tanát, ezáltal egyáltalán nem összeegyeztethető a keresztény vallással, szóval az egyik az mindenképp csak fikció. Ti hogy állok ehhez a kérdéshez, szoktatok azon gondolkodni, hogy miért pont a kereszténység lenne az igaz vallás a rengeteg másik közül?
2013. jan. 13. 19:09
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
77%

"A tudományt nem egyszer átitatja a pénznek a szeretete"

ja, mert például a vallást és az egyházat nem... :)

2013. jan. 13. 22:33
 12/39 anonim ***** válasza:
0%

Nos szerinted, mit várhatunk egy Istentől jövő könyvtől?

Nem csak azt hogy mit kell csinálni, hogy az életünk jó legyen a nehézségek ellenére is,

s nem csak azt, hogy előre megmondja mi fog történni.

Hanem azt is hogy a Teremtő ismertesse meg magát az emberekkel, hogy ne egy misztikus megfoghatatlan erőre gondoljanak hanem egy értelmes gondolkodora, akinek ugyan úgy van neve érzései szándékai, gondolatai, és ezt megosztja az emberekkel

Nos egyetlen "szent" könyv sem tartalmaz ilyet csak a Biblia, amire Jézus határozottan kihangsúlyozta, hogy az igazság.

ami ezen kívül van, bár lehet, hogy sok jó dolgot tartalmaz, de nem Istentől származik, persze azért nem kell megvetni,

Mindössze ne tulajdonítsunk neki olyan nagyon nagy jelentőséget, hogy szinte imádat tárgyává tesszük.

Meg itt vannak a bizonyitékok sora, ami nem maradt észrevétlen senki előtt, kivéve aki méltatlan rá.

Egyetlen megoldása van az ember bűnből való szabadulásánk és a Jézus váltsága, egy áldozat, ami felmenti az embereket Ádám buatságai miatt bejött bűntől, és egy örökéletre lehet kilátása, persze azokra érvényes az is akik elfogadják Isten ezen elrendezését.

Hiszen Jézusnak igen óriási szerep jutott Jehova szándékában, az emberiség érdekébe, senki nem tett volna, vagy nem tett ilyet.

2013. jan. 13. 22:34
 13/39 A kérdező kommentje:
10 és 12-esnek is köszönöm a részletes választ, még ha nem is értek egyet veletek:)
2013. jan. 13. 22:40
 14/39 eric_one ***** válasza:

Engedjétek meg hogy mint hívőként beszálljak ebbe a "magasröptű" beszélgetésbe...

Tételezzük azt hogy 50-50% esélyt adunk annak hogy a Biblia nem mesekönyv, és a világnak van egy intelligens Teremtője, illetve ennek ellenkezőjét, hogy csak anyag van, és az élet önszerveződő formában a véletlenek egybeesésével alakult ki. Vagyis van Isten, és nincs Isten 50-50% eséllyel.

Ha nektek van igazatok az derülne ki akkor se vesztek semmit, mert leéltem egy reményteljes kiegyensúlyozott életet, amelyben a hit átsegített a nehéz helyzetekben.

Ha nekünk van igazunk, akkor ti viszont nagy bajban vagytok, és nagy a vesztenivalótok is.

De csak eddig a feltételezés, mivel a hitem megtapasztalásokon alapszik... Nem értem miért kell a tudományt szembe állítani az Istenbe való hittel. Ellenkezőleg, több tudományág is foglalkozik a Biblia hitelességének a bizonyítására tudományos alapon. De mindenkinek megvan a szabadsága arra hogy milyen világképet valljon magáénak. S ezt a döntési szabadságot meg is kell hagyni. Ezért civilizált társadalomba nem lenne helye ilyen vélemény nyilvánításnak mint amit fentebb olvastam valakinél hogy "ilyen emberek miért vannak mondjátok már meg??"

Hát vannak, de ne aggódj talán már nem is olyan sokáig...

2013. jan. 13. 23:12
 15/39 A kérdező kommentje:

nekem nem Istennel, meg a hittel van a bajom, hanem a "körítéssel", mint ahogy ezt korábban is leírtam.

ezer féle világnézet, ezer féle vallás, és arra voltam kíváncsi, hogy a keresztények (azért ők, mert a vallásos olvasók közül nyilván ők vannak itt túlnyomó többségben) miért is ragaszkodnak annyira elszántan ezekhez a tanításokhoz. Sok racionális válasz nem érkezett, mondjuk nem is vártam. Ha valaki számára egy-egy bibliai idézet alátámaszt mindent az nekem nagyon furcsa, de örülök ha neki ez kapaszkodót jelent az életben.

2013. jan. 13. 23:49
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes meglátás. Ezen még nem gondolkoztam el, de nem is vallom magam kereszténynek. Szerintem az összes vallás valszeg ugyan ahhoz az Istenhez imátkozik, csak éppen mivel különböző szokásaink, életkörülményeink, és ismereteink vannak a világról így minden egyes nemzet megalkotta a saját vallását. Elnevezték az Istent, mondákat meséltek róluk és így alakultak ki a különböző vallások. Viszont! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyik sem valós! Nagyon is az, attól hogy engem mondjuk Józsefnek hívnak, az angolok Joe-nak megint mások egy harmadik, negyedik névvel illetnek, de ettől függetlenül mindenki rólam beszél. És azt hogy ki mit mond rólam, az megint relatív és attól függ, hogy azzal az emberrel mi volt a közös érdeklődési körünk. Így az egyik azt mondja: jól értek a számítástechnikához, a másik azt mondja: jó pékember a gyerek, a harmadik meg: szerintem a vallásról van egy fura elképzelése. Pedig mind ugyan azt az emebrt ismerte meg csak más szemszögből. De egyik sem mondaná, hogy erőszakos, vagy durva, netán hazug emberről beszélnek. Nos így lehet a vallások között is. Mindenki ugyan arról beszél, csak más-más oldalát ismerték meg az Istennek mivel a saját kultúrájukhoz mérten érdeklődtek iránta.
2013. jan. 14. 04:18
 17/39 anonim ***** válasza:
Bocs az első mondat nem lett befejezve: Én még nem gondolkodtam el ezen, de érdemesnek tartom végigvezetni a gondolat menetet. Én nem vagyok katolikus hívő(nem mondanám magam annak). Folytatás az előző hozzászólásban.
2013. jan. 14. 04:20
 18/39 anonim ***** válasza:

...még nemolvastaqm el a többi választ, csupán azonnal egy fontos kérdés merült föl a kérdést olvasván;

"...mindenképp csak fikció" -mondod

...és ezt mire alapozod?...nem gondoltál-e arra, hogy esetleg a hiba a te és a hozzádhasonlóan helytelenül értelmezőkben van, azaz te nem tudod a közös pontokat megtalálni, összeegyeztetni?...nekem sikerült, igaz nem saját okosságomtól, de elég jól látom, hogy bizony csupán nem értik, mert a nézőpontjuk (perspektívájuk) rossz azoknak akik ilyeneket írnak, de ez is megérthető, hisz a saját nézőppntjuk ez...:)...azért jó, hogy gondolkodol erről...:)

2013. jan. 14. 05:49
 19/39 anonim ***** válasza:

"Tételezzük azt hogy 50-50% esélyt adunk"

ezzel már itt le kellett volna állni.. innentől semmi értelme a dolognak

2013. jan. 14. 12:44
 20/39 eric_one ***** válasza:

KÉrdezőnek!

"Ha valaki számára egy-egy bibliai idézet alátámaszt mindent az nekem nagyon furcsa, de örülök ha neki ez kapaszkodót jelent az életben."

A keresztény hitvallás szerint a teljes Szentírás Isten Igéjének írott formája. Szerzője az egyetlen élő, igaz és valóságos Isten, Ábrahám, Izsák és Jákob Istene, Jézus Krisztus Atyja és Istene, aki Szent Szellemtől felkent szolgái által kinyilatkoztatta örökkévaló igazságait, és utasította őket arra, hogy Igéjét írásban is rögzítsék.

A Szent Szellem által megelevenített Ige a keresztény élet és szolgálat forrása, alapja, éltetője, mértéke és legfőbb célja, abszolút tekintély, amelynek az egész anyagi, emberi és szellemi valóság alá van rendelve.

2013. jan. 14. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!