Van itt olyan aki nem hisz semmiben?
Figyelt kérdés
Mármint nem is vallásos, és nem hisz a tulvilágban sem, istenben sem,és egyik más vallásnak sem követője?2013. jan. 5. 23:20
1/17 A kérdező kommentje:
Aki hisz valamiben az csak a saját megnyugtatása céljából hisz?
2013. jan. 5. 23:22
3/17 anonim válasza:
Pl.én.A vallás méreg.De én is hiszek valamiben.Magamban.
6/17 A kérdező kommentje:
Ja, akkor jó.. már azt hittem egyedül vagyok :D
2013. jan. 6. 00:03
7/17 eric_one válasza:
Persze van sok ateista, és materialista ember. De ha valaki nem hisz semmiben, akkor lényegében az is egyfajta hit. Hiszen a hit nem más, mint a nem látott dolgokról való meggyőződés. S ha neked ez a meggyőződésed jelenleg, akkor logikus hogy Te ezt hiszed, vagy ebben hiszel.
8/17 anonim válasza:
Nem vagy egyedül :)
Sok erre az ateista...
Ami azt jelenti, hogy nem teista, nem pedig azt, hogy anti-teista.
9/17 anonim válasza:
Habár az ateizmus tudtommal csak az Isten(ekben) való hitet zárja ki.
Szóval inkább amolyan materialista lehetsz.
Valami elképzelésed tuti van az élettel és a világgal kapcsolatban. Az alapján jobban meg lehetne mondani, hogy mi vagy.
Hiszen ha csak érdektelen vagy, hitetlen akkor nem tudom, hogy mi a legjobb szó. Mert ettől még nem leszel materialista vagy szkeptikus stb... A kettő nem ugyanaz!
10/17 Salx Narval válasza:
OK Eric, de itt, célirányos kérdést tett fel a kérdező, megjelölve a hit tárgyát. Akik azt írták, hogy nem hisznek semmiben, nyilván a kérdésben felsorolt dolgokkal kapcsolatban értették és nem általánosságokban. Persze, hogy mindenki hisz valamiben, de ezekben a dolgokban, nem kell feltétlenül és pláne nem meggyőződéssel hinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!