Evolúciót nyíltan ellenző hívők. Ti mennyi, milyen természettudományos könyvet olvastatok?
Figyelem!A kérdés a provokációt minden szempontból elkerülni kívánja.Ha valakit mégis provokál kérem ne vegye provokálásnak mert nem az.
Na most hogy letisztáztam a dolgokat egy kicsit kifejtem:Sok hívőtől olvasom hogy ne kritizáljuk vagy alkossunk véleményt mondjuk a Bibliáról,gyülekezetekről vagy egész vallásokról ha nincs jártasságunk a témában.Ez egy nagyon szép és igaz megállapítás.De akkor aki az evolúciót vallásos alapon támadja annak vannak ismeretei a témában vagy csak annyi hogy általánosban és középiskolában tanult pár évig fizikát,kémiáét,biológiát és földrajzot meglett belőle a 3-as és ezzel kritizál?Mert általában (tudom tudom a sztereotípiák idegesítőek de van alapjuk)én ezt látom.Tehát a kérdés a hívőkön belül is csak at evolúciót nyíltan tagadókra és ellenzőkre irányul.

"kb. így látatlanban is 3-szor annyit tudok a társadalom mindenkori felépítettségéről, az életmódról és a politikai/vallási rendszerekről, mint te"
valóban, ha azzal a 2 diplomával nem tudnál, elég ciki lenne
mindenesetre még mindig nem a politikai rendszerek meg az életmód a téma, hanem az evolúcióval kapcsolatos igazság

"Az, hogy a fajok változnak, fejlődnek, alakulnak, alkalmazkodnak, azt én nem tagadom. A lónak, a szamárnak, a zebrának egy az őse, de sosem lesz egyikből sem sólyom."
Ez tökéletes ellentmondás amit leírtál.
Ha egy a közös ősük, és folyamatosan változnak, az pont azt jelenti, hogy az ősből lett a ló is, meg a sólyom is.
Nem a lóból lett a sólyom, ahogy azt a kreósok 90%-a elképzeli, de ilyet az evolúció nem is állít...

Ha majd a lóból sólyom lesz, akkor én leszek az első, aki nyíltan bocsánatot kér az összes ateistától. :)
Én válaszoltam a kérdésre, törlöm a listámból, úgyhogy kár belém kötni.

hát persze, hogy kitörölted, azért válaszoltál mégegyszer.. :)
"Ha majd a lóból sólyom lesz, akkor"
/facepalm, ha nem akarod érteni, hát nem is fogod, de nem baj, nem muszáj
ennek a kérdésnek pont ez volt az értelme, megmutatják magukat az olyanok, mint te: nem tudnak semmit az evolúcióról, és olyanokra sem fognak hallgatni, akik többet tudnak róla (nem magamra gondolok)

Eddig rengeteg címet kaptunk, csak úgy özönlenek, ezerszám...
Az meg milyen dolog, hogy a címére, meg a szerzőre sem emlékszik valaki, akkor miként emlékezne a könyvben leírtakra.
(Na, mégis, pl.: Gárdonyi Egri csillagok - az megvolt?)
A Biblián kívül mást aligha olvas az átlagos hívő...

Persze, hogy nem.
Már a kisgyereket is hülyítik a Jézuskázással, aztán a hittanon a fejükbe verik, hogy mindent isten teremtett és a biblián kívül mást nem is kell ismerni, az mindenre magyarázatot ad, ha másképpen nem, akkor Isten mindenhatóságát figyelembe véve.

Teremtest nyiltan ellenzok!!
ti mennyi,es milyen teologiai muveket olvastatok?

tzolko!
az atlagos hivo?mitol "atlagos"?
en speciel olvasom-(sot tanulmanyozom rendszeresen ahogy kell)-a "bibliat"-(mi ugy hivjuk Sefer h'Torah)-az iguerot kodesh-t,a misne torah-t,a zohar-t,az igueroth yevamoth-t,midrashim,sanhedrin gadol,baba metziah,stb-stb muveket!!nem szolva a talmud babli,es yirusalmirol!
nalunk egy "atlagos" hivo ezeket naponta tanulmanyozza!!

-"Bereshit bara EL... h'asamyim,v'et h'arets..."-!! PONT!!
ezen nincsen mit vitazni!!igy igaz es kesz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!