Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyetértesz azzal, hogy a...

Egyetértesz azzal, hogy a vallás jó, az egyház nem?

Figyelt kérdés
2009. aug. 27. 08:46
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
47%
Abban ertek egyet, h minden ilyesmi szar! :D
2009. szept. 3. 14:31
 32/37 anonim ***** válasza:
51%
A Biblia szerint senki sem jó, csak az Isten.
2009. szept. 3. 15:29
 33/37 anonim ***** válasza:
90%
A HIT az, ami alapvetően jó, a vallás és az egyház tökéletlen, mert emberek sokasága alkotja, akik szintén tökéletlenek, így vannak jobb és vannak rosszabb közösségek. De egy kalap alá nem venném mindet. Mivel én sok helyre járok, és sok helyen jártam már, mivel 10 éve énekelek és hívnak minket, ennek köszönhetően sok közösséget láttam, városban, falun, a fővárosban, külföldön, nagyon különbözőek. Nincs 2 ugyanolyan közösség. Igazából attól függ, hogy helyileg mennyire lelkesek és barátságosak az emberek.
2009. szept. 6. 17:43
 34/37 anonim ***** válasza:
Nézőpont kérdése, a válaszhoz kövesd a pénzt (mindkét irányba).
2009. szept. 28. 11:25
 35/37 anonim ***** válasza:
48%
Én a tegnapi napon találtam rá neten (eredetileg teljesen mást kerestem), a legősibb vallás (a pogány természethívők), újjászervezett hagyományőrző egyházára! Még nem ástam bele magam túlságosan, de nagyon ígéretesnek tűnik! Mielőtt bárki egyből rávágná: "Nem, ez nem egy szekta!" Nem kérnek pénzt, és igazából nincs semmiféle beavatás sem! Én konkrétan egy külön ágazatához a WICCA-hoz (akikre a keresztény egyház azt mondta boszorkány) szeretnék csatlakozni! Bárki lehet WICCA, aki annap valja magát, gyakorolja a szokásaikat, és betartja az egyetlen törvényt (amíg nem ártasz, tégy amit akarsz)! Vannak beavatott WICCA-k is, de ők kizárólag annyiban különböznek azoktól akik csak annak vallják magukat, hogy rendszeresen tartják egymással a kapcsolatot, nem egymaguk, hanem közösen végzik a szertartásokat, és van aki tanítja őket! De ha nem avatnak be, ugyanúgy a közösséghez tartozhatsz! Akit jobban is érdekel a téma, az írjon nyugodtan, és elmondom hol talál valós információt ezekről, és melyek a félrevezető oldalak (melyek talán tényleg egy szektához vezetnek)!
2009. szept. 29. 22:02
 36/37 anonim ***** válasza:

Én inkább ahhoz a szervezethez írnék ajánlást, ahol ez a szabály:

Szeress, és tégy amit akarsz. /Szent Ágoston/

2009. szept. 30. 08:15
 37/37 anonim ***** válasza:
A megfogalmazás más, de nagyjából ugyanazt takarja! Egyébként ha elolvasod a törvényt versbeszedve, ebben is szerepel töb helyen is, hogy szeretetben élj, meg hogy szépen vegyél, szépen adj, stb. Én meg vagyok vele elégedve!
2009. okt. 1. 01:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!