Egyetértesz azzal, hogy a vallás jó, az egyház nem?
" egészet fel kellene darabolni"
Az Egyház "feldarabolásával" már sokan próbálkoztak (Sztálin is megkérdezte, hogy hány hadosztálya van a pápának?) ,de isteni Alapítója megígérte, hogy a pokol kapui sem vesznek erőt rajta.
2009. aug. 28. 23:39
22/37 A kérdező kommentje:
Egyes kommentektől már kezdek kiakadni. :) Iszonyat idegesítően néznek ki ezek a bibliai idézetek így leírva. Talán ezért nem csatlakoztam még soha egy felekezethez sem. Isten lakjon továbbra is csak bennem. Ez tetszett a Stigmata c. filmben, aminek az a konklúziója, hogy a hithez nem kell egyház.
Az "antikrisztusozó" válaszolónak: nem csak a katolikus egyházról beszélek, az összesről! És szerintem te is valamelyik gyülekezet tagja vagy az egyházat szidó szavaid ellenére. Legfeljebb valamelyik radikálisabbé.
Az jó, ha az ember hisz valamiben. Az még jobb, ha Istenben. Ha biztos akar valaki lenni a dolgában, azt javaslom, vizsgálja meg a vállásokat, egyházakat, tanításaikat a Biblia szemszögéből, és rájön, mi a jó, és mi a rossz.
2009. aug. 30. 20:02
24/37 anonim válasza:
Igen, jo hinni egy vagy több istenben akár, szoval az istenkével nincs baj, csak a közvetitöivel. Egész emberi létünk alatt az egyház fogta visza a fejlödést. Most pedig anyira beleéli magát a sok hülye, nincs olyan pap akinek ne lenne legalább 2 éjfekete BMVje. Szal hova is megy a sok idös ember pénze, aki arra áldoz h szebb legyen a templom és isten örüljön?!
2009. aug. 31. 05:44
A mai keresztény vallás/egyház stb. egyáltalán nem olyan mint amilyen akkor volt amikor Krisztus élt. Teljesen mást hirdet,más a "mondanivalója". A vallást az idők múlásával mindig az aktuális kor nézeteihez igazították, és így egyre jobban eltorzult attól ami akkor volt. Pl ha egy akkori hívő ember/pap stb. élne, és hirdetné a hitét, a mai papok, egyházi vezetők biztos azt állítanák h hazugság az egész és h nem így volt.
2009. aug. 31. 11:57
És ráadásul a bibliavers ezt írja: ingyen kaptátok, ingyen adjátok. Hát, ez sok helyen nem ismert vers, úgy tűnik.
2009. aug. 31. 16:15
Először is: Az egyik hozzászóló azt írta, a biblia is tele van marhaságokkal! Nos! A biblia olyan történeteket mesél, melyeket ha megértesz, a helyes élet felé terel! Önmagában nem hülyeség! Viszont az egyház dolga lenne, hogy ezeket VALÓDI JELENTÉSÜK SZERINT megértesse az emberekkel! Márpedig ezt annyira nem így teszik, hogy sztem ők sem tudják miről beszélnek! Másodszor: Jézus keresztútja sem elrettentés akart lenni (sőt az sem baj ha nem is igaz, ha megérted története lényegét), csak az egyház ezt is kicsavarta, hogy az jöjjön le belőle amit ők akarnak! Harmadszor: Én hiszek istenben, és abban hogy ha bűnmentes életet élek, a túlvilágon is boldog leszek, de a saját erkörcsi rendem szerint, és nem aszerint amit az egyház akar ránk tukmálni! Negyedszer: A papnak, amellett hogy a történeteket megérteti veled, segítenie kellene! Egy olyan embernek kellene lennie, mint néhány filmben, mikor elmennek hozzá, kibeszélik a gondjaikat, és segít megoldani! Nem pedig azzal traktálni hogy bánd meg bűneid, aztán meg mondj el 200 miatyánkot, és akkor jó lesz! Nekem ez a véleményem!
2009. szept. 1. 11:21
Ja, és most vettem észre hogy van második oldal: Az egyház kérlek nem mostanság kezdett elvilágosiasodni! A többit nem tudom pontosan mien, de a keresztény egyház, megalakulása óta egyeduralkodó akar lenni! Üldözték a többi egyházat, de még az egyszerű tudományt is! Mi is isten hatodik parancsolata? Ne ölj! Ehhez képest Sok nagy gondolkodót elhallgattattak, pedig mind jó keresztény volt, csak egyszer kitaláltak valamit, ami nem illett a világképükbe, és ennyi!
2009. szept. 1. 11:32
Egyértelműen igen!
A vallások kisajátítják istent, és saját érdekeiknem megfelelően manipulálják az embereket.
Isten ugyanis nem a világot alkotta meg, hanem azokat a fizikai törvényeket, amely szerint a világ létrejöhetett.
Itt olvashatsz erről egy érdekes cikket:
[link]
2009. szept. 2. 08:12
30/37 A kérdező kommentje:
A 11:21-es komment nagyon telibe talált. :) Kösz.
Kapcsolódó kérdések: