Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit foglal magában az ateizmus?

Mit foglal magában az ateizmus?

Figyelt kérdés
Én olyasmit hallottam, hogy aki ateista, az nem hisz sem az Istenben, sem a Sátánban, sem semmiféle túlvilági erőkben ( pl. démonok, szellemek ilyesmik )

2013. jan. 2. 21:05
1 2
 11/15 homo ludensz ***** válasza:
Az ateista általában materiális gondolkodású így mindent az anyagból vezet le. Minden akkor bizonyított a számára ha tapintható,látható s bármikor reprodukálható stb. Szkeptikus is a vallást a hitet illetően beleértve az ezoterikát is. Én úgy nevezném hogy olyan ember aki az anyagba dermedt és számára az létezik amit onnan lát.
2013. jan. 4. 18:03
 12/15 anonim ***** válasza:

Kevered a materialistával.

Bár kapcsolódhat a kettő - de nem azonosak.

2013. jan. 5. 00:37
 13/15 homo ludensz ***** válasza:
Lehet hogy keverem a kettőt de az ateista hite és istene az anyaghoz kapcsolódik. Végső soron hisz magában az öt érzékszervében mert ha nem így lenne két lépést sem tudna megtenni s talán fel sem merne egyenesedni.
2013. jan. 6. 17:25
 14/15 anonim ***** válasza:

Az ateistának se hite, se istene!

Persze ezt a hívők sehogy se akarják megérteni... de melyik hívő kísérletezik az istenével? Mert az ateista pont ezt teszi az anyaggal.

2013. jan. 6. 17:54
 15/15 anonim ***** válasza:

Ateizmus, materializmus valóban nem ugyanaz, de együtt jár, annyira, hogy szinte szinonímaként is érthető.

Démonok, sátán, isten, vámpír, farkasember... - Miféle gyerekségeket beszéltek?!

2013. jan. 6. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!