Csak a tanulatlan emberből lehet vallásos?
Utolsó: nagyon jó úton jársz, nálam is így kezdődött, így jutottam el a "meg vagyok keresztelve de ateista vagyok" dologból először a "több isten létezhet"-ig, aztán végül a kereszténységig! (Közben rengeteget tanultam, olvastam hozzá, s nem Blikket!)....
Tudod kétféle ember van: az egyik, amelyik hülyének nézi az összes ősét, meg a régebbi embereket, csak mert korábban éltek...ez a tipikus baloldali, kozmopolita, üresfejű fogyasztó......És van a másik: aki nem nagyképűsködik, nem ír le mindent egyből csak azért mert régen fogalmazták meg....
Beleestél egy tipikus csapdába: gondolkodás helyett hiszel.
"Hogy lehet hogy a Föld minden népének(kivétel nélkül minden népének) eredetmondáiban fellelhető egy lény(legyen az Isten, pók stb.)akivel a világunk keletkezése összeköthető?"
Úgy, hogy közös kultúrális gyökereink vannak!
A Föld összes népe egy helyről származik - ahol már tudtak beszélni, és volt vallásuk is! Primitív, de vallás.
És még utána is kapcsolatban voltak, hogy szétváltak.
Épp ez a kérdés vall szűklátókörűségre, valószínűleg, aki ezt gondolja, még soha semmilyen teológiai témájú írást nem olvasott el, de még filozófiai munkát sem...
Nagyon sok tanult ember van, aki hívő. Katolikus Egyetemre járok, a tanárok nagy része vallásgyakorló, hívő ember, szakmájukban elismert személyek. De nem csak a humán területen van ilyen, hanem sok orvos is: pl. dr. Csókay András idegsebész professzor is mélyen vallásos (egyébként már gyakorló orvosként tért meg), vagy dr. Papp Lajos szívsebész professzor is.
Ha azt nézzük a világ nagy része katolikus, tehát "vallásos" mind azok akik templomban esküsznek stb. Hiába egyébként hitetlenek. mert jóemberek és a mennybe mennek. szerintük.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem a vallásnak van döntő szerepe.
És nem csak a tanulatlan emberből lehet hívő ember, bárki aki befogadja Jézust, és ehhez nem kell primitívnek sem lenni. (feltétlenül:P)
Szerintem minden nemhívő ember is a szíve mélyén tudja, hogy van Isten. És remélem még itt a földi életükben megtalálják. A lehetőség adott itt van rá 50-60-70év....kinek mennyi.
Hajrá tanult és tanulaltlan társaink! :-))
Nekem eszembe jutott az orvos, akinél kétszer is szültem. Számomra fontos, hogy akinél világra hozom a gyermekem, az ne végezzen abortuszt. És ez az orvos ilyen volt és hívő ember.
Gondolom az orvosi egyetem azért jelent már valamit...
Vagy a volt házi orvosom. Ő is gyakorolja a hitét. De ők is biztos nagyon nagyon buták. :)
Vallásos és vallásos ember közt is óriási különbségek lehetnek.
Létezik olyan összefüggés hogy diplomázott vagy doktorit szerzett emberek közt statisztikailag több a nem vallásos emberek , mint aki csak a nyolc általánost végezte el. Ám az tény és való még evolúcióval foglalkozó tudósok közt is van mélyen vallásos. Ám az ő vallásossága teljesen más lesz mint egy karizmatikus szektában levő nyolc általános emberé.
A vallás egyszerű válaszokat ad, és megnyugtatót, ha imádkozol és betartod szabályokat akkor mennybe jutsz és örök boldogság lesz. Attól hogy megszerzel 4 diplomát még nem biztos hogy saját magad akarsz filózni az élet kérdésein hanem mondjuk egy vallás téziseit elfogadod.
Igazából csak akkor van gond, amikor vallás hittételeit akarod ráerőszakolni a tudományra, lsd. értelmes tervezettség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!