Istent ki teremtette?
Kérlek szépen, engem - és azt hiszem, a legtöbb hívő nevében mondhatom - minket ne sajnálj! Semmi sajnálnivaló nincs rajtunk, köszönjük szépen, remekül elvagyunk.
Sőt, fogódzkodj meg, az emberiség túlnyomó többsége hívő valamilyen formában, úgyhogy elég röhejes, ahogy egyik porszem lesajnálja a másik 2 milliárdot, mert azok biztos hülyébbek. :))))
És ha a tudományos magyarázatokkal jössz, arra csak azt tudom írni: a tudomány és az istenhit ma nem átfedő vagy ütköző irányok. A legbanálisabb példa a teremtéstörténet és az evolúcióelmélet, amelyek mindketten ugyanazt az emberi elme számára megismerhetetlen folyamatot írják le más-más formában. A hasonlóságuk meglepő, a céljuk nyilván más. A bibliai leírás szimbolikus (nyilván a hét nap nem valódi 24 órás nap, ezt már az értelmesebb elemisták is tudják), a tudományos pedig olyan rendszert állít fel, amelybe a legtöbb eddigi emberi tapasztalat és felfedezett tény beleillik. Ettől még a valóságnak pusztán az absztrakciója marad, hiszen a teljes valóságot visszafejteni képtelenség.
Minél inkább megismerem az evolúció elméletét, annál inkább meggyőződésem, milyen "isteni" is az a logika, amivel zajlik.
Isten nem valami személyes lény és nem is kint székel a kozmoszban.
Az isteni Teremtő ERŐK, energia amelyek a Föld belsejében keletkezett. az egyik pólusa az anyagában áramlik a másik pólusa a Föld magjában és onnan áramlik ki fölén hajolva és védi az életet-- TEHÁT NEM MISZTIKUM!
A MISZTIFIKÁLÁS az emberi fantázia terméke!
Istent senki nem teremtette, mert Ő mindig is volt.
A változatosság kedvéért most karmolászd magad össze...
Kedves Berta!
Nem kötözködésképpen, csak egyszereűen kiváncsiságból megkérdezem, miért pont a zsidók piciny népének (mert régen azok voltak) mutatta meg magát?
Miért nem a görögöknek, vagy a rómaiaknak, vagy a perzsáknak, az aztékoknak, kínaiaknak?
Egy ennyire racionális lény, aki világegyetemet teremt, gravitációt, logikus elrendezést, aki törekszik a működöképes dolgokra, miért ennyire komplikált utat választ? Miért hagyja, hogy a világ számos vidékén más Istent imádjanak? Miért csak a zsidók voltak fontosak, továbbá, most már ők miért nem?
A biblia leszármaztatási vonalából nehezen érthető az akkor nem ismert népek kialakulása, pl.: a kínaiak, meg más nemzetek. Az ókorban a zsidók létszáma csak néhány százezer fő volt, pedig máshol milliós nemzetek sokasága élt.
Ez hogyan lehetséges?
Kedves Tzolko :)
A Bibliában azt olvashatod, hogy Isten pontosan azért választotta Izrael fiait, mert kicsiny nép voltak; merthogy így nyilvánvalóbban tudta megmutatni az Ő hatalmát rajtuk.
Úgy dereng, vannak még egyéb okok is, de ezeket most nem tudom fejből.
Ez nem azt jelenti, hogy csak ők voltak fontosak; a választottság felelősséget jelentett abban a korban, és ma is. A zsidók ma is fontosak Isten számára; több ígéret is van, amik be fognak teljesedni.
Hogy miért ilyen komplikált utat választ egy racionális lény, arról fogalmam sincs. Szokták mondani, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek... Hát úgy tapasztalom magam is, hogy sokszor ez valóban így van. Emberi ésszel soha nem fogunk megérteni mindent. Ha ez lehetséges lenne, akkor Isten már nem is lenne az, aki; vagy fordítva: az ember már magasabb szintre kerülne.
-------
@ Mami:
Nem akarlak bántani, de én egy dologra már rájöttem: sokkal reálisabb egy univerzumot alkotó Istenség, mint a te elképzeléseid, amiket a válaszaidban és a blogodon írsz; az élen a Föld körüli röpködéseiddel...
Részemről a témát nem kívánom tovább folytatni.
Üdv. :)
Kedves Berta!
Talán nehézségei lettek volna nagy népekkel?
Aki világegyetemet teremt?
Meg aztán most már nem kívánja, hogy a zsidók őt imádják, pedig előtte állandóan egzecírozta őket, amikor elfordultak tőle. Most meg rájuk sem hederít.
Nem érdekes?
9. f. Csodálatos Földünk 2.
8. f. Csodálatos Földünk 1.
7. f. Istenérveim, ahogy megtapasztaltam...
Kérdező keress rá ezekre a fejezet címekre.
A létezés fantasztikuma blogger. hu oldalon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!