Istent ki teremtette?
11-eske.Ha Ha az univerzumban van kezdet és vég,akkor előtte és utána is kellett hogy legyen valami.Ha mondjuk az univerzum egyszer véget ér,utána mi lesz? Semmi? Hát az milyen? A nagy igazság: a végső kerdésre nincs válasz!
Egyébként nem vagyok vallásos!
Az Isten hiteket a cargo-kultusz sokasaga alkotta melyet megtalalunk a Foldunk minden reszen, meg az Eszkimoknal is.
Hogy ki teremtette Istent? Sok esetben az emberek teves hitenek a sokasaga. Rengeteg pelda es bizonyitek van erre.
Kedves Kérdező!
Ahogy a 8-as megfogalmazta, Isten valóban megteremti önmagát. A Biblia szerint öröktől fogva van, és örökké lesz. Ezt a mi elménk nem tudja felfogni. Mint ahogy azt sem, hogy az univerzum végtelen. /Nem én mondom, a tudósok/. Istent ugy lehetne elképzelni, mint egy mérhetetlen energiaforrást, ami állandóan megujitja önmagát, de érzelmekkel rendelkezik. A Biblia azt irja: Isten rendelkezik bölcsességgel, igazsággal, hatalommal és szeretettel. Ilymódon alkotta meg az embert is a saját képmására. Nem fizikai képmására. Mivel Isten szellem, mi pedig hus test vagyunk. Hanem a tulajdonságaiból kapott az ember is. A fennt felsoroltakból.
Sok minden van a világon, amit el sem tudunk képzelni, és mégis létezik. A tudósok is sok mindenre jöttek rá az idők folyamán az univerzum müködését illetően, és maguk is ugy nyilatkoztak, hogy álmukban sem gondolták volna hogy léteznek ilyen dolgok, és mégis vannak. Sokszor a fizikai törvényekkel szembemenő dolgok. De attól még vannak. Üdv: Judit!
Kedves Judit!
Azt hiszem ezzel vége is a vitának,Te voltál a legjobb!!!
Ehhez még talán annyit:egy nagy tudós(sajna nem jut eszembe ki)azt mondta:Amikor kisgyerek voltam,hittem Istenben,aztán kutattam, és nem hittem,majd tovább kutattam, és most megint hiszek!Nem tehetek mást!
Szia!
Sok minden más mellett az idő dimenziójában élünk, amelyben egyik esemény követi a másikat. Az idő múlik, és közben minden öregszik. Életünk során megtanuljuk, hogy minden okozat valamilyen oknak köszönhető. Össze is lennénk zavarodva, ha ez nem így lenne. Éppen ezért nehéz elképzelni az első okot, azt pedig még nehezebb, hogy mi volt, ha egyáltalán volt valami, az "Első Ok" előtt. Ahogy megteremtette Isten a világegyetemet és mindent, ami abban van, éppúgy hozta létre az időt is. Mindennek volt kezdete, beleértve a világűrt és az időt is.
Következésképpen Isten mind a világűrön, mind az időn kívül helyezkedik el. Ez azt jelenti, hogy változhatatlan. Neki nem volt kezdete, és nincs vége. A kérdéshez még inkább hozzátartozik, hogy Isten perspektívájából nézve az okozatot nem előzi meg az ok. Ő látja a kezdetet és a véget. Istent senki nem teremtette, Ő örökkévaló, az időn kívül helyezkedik el, és már az idő kezdete előtt létezett. Isten végtelen perspektívájából nézni a dolgokat nekünk embereknek valószínűleg legalább olyan nehéz, mint amilyen nehéz egy kutyának vagy egy macskának megértenie, hogy mi lehet ezen az oldalon. Ha Isten végtelen, mi teremtményei pedig végesek vagyunk, nem kellene azon meglepődnünk, hogy felfogóképességünknek és perspektívánknak korlátai vannak.
A Biblia minden idők legolvasottabb könyve. Azon belül is, a legolvasottabb oldal valószínűleg Mózes I. könyvének legelső oldala. Az ott fellelhető első szó: "Kezdetben..." valószínűleg minden idők legismertebb szava - a legszélesebb körben tett kijelentés. Ha tovább olvassuk, már a harmadik szónál láthatjuk, hogy Isten ott volt kezdetben. Egy másik, kulcsfontosságú meglátás János evangéliumának első szavaiból következik: "Kezdetben volt az Ige és az ige Istennél volt és Isten volt az ige." Ismét azt látjuk, hogy volt kezdet, és a Biblia azt is elénk tárja, hogy Ki volt jelen az idő kezdetén. A tudomány kényszerítő indokai miatt volt szükség kezdetre. Ha azonban időt és fáradtságot szeretnénk megtakarítani, olvassuk el ismét a Biblia első három szavát - és higgyünk benne.
"Kezdetben teremtette Isten..."
Üdv. Péter
14-es nek valaszul hogy nezzen utanna. !!
Mar egyszer leirtam igy az oldalt teszem kozze.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!