Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Meggondolja-e magát Isten?

Meggondolja-e magát Isten?

Figyelt kérdés

Mal. 3,6 "Mert én, az Úr, meg nem változom"

4 Móz. 23,19 "Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-é ő valamit, hogy meg ne tenné? Igér-é valamit, hogy azt ne teljesítené?"

Ezék. 24,14 "Én, az Úr szólottam; jőni fog és megcselekszem, el nem engedem s nem kedvezek és nem könyörülök"

Jak. 1,17 "a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka."

ezzel szemben:

2 Móz. 32,14 "És abba hagyá az Úr azt a veszedelmet, melyet akart vala bocsátani az ő népére."

1 Móz. 6,6.7 "Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, ... És monda az úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színéről; ... mert bánom hogy azokat teremtettem."

Jón. 3,10 "... és megbáná az Isten azt a gonoszt, a melyről mondá, hogy végrehajtja rajtok, és nem hajtá végre."

2012. dec. 12. 02:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Innen szedi: [link]
2012. dec. 13. 15:36
 12/15 A kérdező kommentje:
Bizony bizony innen szedem, úgy hogy olvasgassátok csak a többit is mert az összes meg lesz kérdezve. Agyaljatok azokon is.
2012. dec. 13. 19:09
 13/15 anonim ***** válasza:

Hát kedves Kérdező.. 7-es vagyok.

Igen amikor úgy gondolja,

Ez a körülményektől, a mi hozzá állásunktól is függ.

Be idézted ide Jónás könyvét, de azt már nem veszed alapul, hogy az embereket előtte figyelmeztette, és azok egyből reagáltak és változtattak.

Amikor pedig nem látja ezt a bűnbánatot és a változtatást az életünkben akkor nincs mit sajnálnia, jogos a halálos ítélet.

a többi biblia versek amiket nem idéztél pedig arról szolnak amikor az emberek és a népe is sokszor nem engedelmeskedtek és elpusztította őket.

egyébként is nem hiszem, hogy a teremtőnek magyarázkodnia kellene a tetteiről, Ő igazságos és mindig igazságot fog szolgáltatni, még ha mi emberek más kép látjuk is.

Ne felejtsd már azt el, hogy nekünk kell alkalmazkodni hozzá nem neki hozzánk, ha már volt olyan kegyes kedves és életre hozott minket, hálátlan embereket, és még Ő fog magyarázkodni.....NA NE.

Ez olyan mint amikor a szülő mindent megtesz a gyermekéért és cserébe a gyerek fellázad és a szülőbe belerúg.

Jogos ítéletet hozott amikor megvonta a támogatását tőlünk....

A te szavaiddal élve inkább te agyaljál ezen....

2012. dec. 13. 20:21
 14/15 anonim ***** válasza:

Istennek mindig, mindenkivel terve van, de szabad akaratunkon múlik, hogy végrehajtjuk-e. Ha nem hajtjuk végre, újratervez. A végre nem hajtás lehet bűn és nem bűn is (pl. ha orvosnak szánt de ügyvéd leszel, az nem bűn, csak neked is jobb lett volna, ha orvos leszel, mert abban éreznéd magad a legjobban).

A bűneinket megbocsátja, ha szívből megbánjuk őket, de evilági következményeiket viselnünk kell. Jézus előtt még itt a Földön is lehetett büntetést kapni, most már nem.

Az első elgondolása mindig a legjobb nekünk, de ha ezeket nem hajtjuk végre, akkor vagy mégis véghez viz eredeti tervét (ez nagyon ritka) vagy új tervet hoz létre, tehát ha úgy vesszük, eláll eredeti szándékától.

Itt nincs ellentmondás, csak meg nem értés.

2012. dec. 19. 21:46
 15/15 nagylzs ***** válasza:

> Bizony bizony innen szedem, úgy hogy olvasgassátok csak a többit is mert az összes meg lesz kérdezve. Agyaljatok azokon is.

Agyaljon rajta az, akinek két anyja van. Van elég probléma az életben, nem kell hozzá szándékosan gyártani őket. Ha téged tényleg foglalkoztat egy probléma és segítséget vársz, akkor kérdezz. De mások jóindulatát arra használni, hogy okosnak képzeld magad, az értelmetlen.

Lehet hogy most úgy érzed, okos vagy mert képes vagy olyat kérdezni amit mások érdekesnek találnak. De az a szomorú valóság, hogy még a kérdést sem te tetted föl. Még az sem a saját gondolatod. A tetszelgésed egy illúzió. Szinte nem is létezel. Ha azt akarod hogy valóban észrevegyenek, akkor gyere elő egy eredeti kérdéssel! Hajrá!

2012. dec. 21. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!