Isten hogy teremthette pár nap különbséggel a napot és a Földet ha a napunk 5 millió éves, a Föld pedig 4,5 milliárd éves?
Vidiripi
Talán hibás elképzelés de én abból indulok ki hogy a Bibliát Isten íratta az embereknek.
S ezért mondom azt hogy maga a Föld ,nem több ezeréves illetve hogy a Biblia az emberiség történetét meséli el.
"Milyen degradált Isten az, ki évmilliókig vagy évmilliárdokig lebeg a vizek fölött, majd a másik gondolatban már megteremt egyetlen szavával dolgokat a semmiből?"
Olyan aki nem függ semmitől ,aki képes életet létrehozni ,aki képes a halált is visszafordítani. Egyszóval - Mindenható!!!!!!!
S aki mindenható az nem függ az időtől sem. Azért Isten mert nincs olyan amitől függne s olyan sincs ami befolyásolhatná. De ő maga bármire hatással lehet amire csak akar.
Az idő csak az emberek számára ilyen nagy jelentőségű. Azért mert nekünk jelenleg nagyon kevés van belőle. Az átlagéletkor 70-80 év. (bár néha az az érzésem hogy ez csökken) De ebből is minimum az első 20 évben másokra vagyunk utalva. Aztán a következő mondjuk 20-30 évben kevésbé vagyunk másokra utalva szerencsésebb esetben. Aztán megint jön egy időszak amikor egyre jobban szükségünk van mások segítségére. S végül a halál.
Vidripi!
Ez viszont egyáltalán nem oldja fel, vagy nem válaszolja meg a kezdetben való kifejezést, melyet felvetettem, ami a teremtés leírásánál szerepel, illetve párhuzamosan Jézus kijelentésével. Istent nem hatja meg az idő, mivel azt is Ő teremtette. De ez nem azt jelenti, hogy azért nem hatja meg, mert neki több van, mint nekünk, hanem azért, mert ő ura mindennek, így az időnek is. Ő most is ott van a múltban és a jövőben is, ahogy a jelenben is. Mindenhol és minden időben ott van most is. Ha ez nem így lenne, akkor függ az idő folyamától. Ha viszont nem függ, akkor pláne marhaság a felvetésed, illetve a megannyi karizmatikus felvetéssel, hogy megalkotta a Földet, majd évmilliárdokig lebegett a vizek felett. Erre semmi szükség, ha jelen van most is a jövőben. Gondolom már hallottad azt a kifejezést, hogy meghalt érted Jézus, még mikor meg sem születtél. Számára már megszülettél, mert Isten most is ott van a születésednél és a halálodnál. Mindenhol és minden időben.
Vidiripi
"Ez viszont egyáltalán nem oldja fel, vagy nem válaszolja meg a kezdetben való kifejezést, melyet felvetettem, ami a teremtés leírásánál szerepel, illetve párhuzamosan Jézus kijelentésével."
Miért kellene megválaszolnia? Mi a jelentősége hogy az ember előtt hány millió vagy milliárd év telt el?
"Istent nem hatja meg az idő, mivel azt is Ő teremtette."
Igen így van. Te sokkal rövidebben fogalmaztad meg. :)))))
Vidripi! Azért, mert amit te mondasz, az az, hogy az ember előtt jött a világba a halál, amit a Biblia mond, hogy az ember által jött a világba a halál. Ha a halálhoz nem sok közöm van, akkor miért is kell nekem megváltó? Semmi közöm a halálhoz. Pedig:
Rm 5,12 Annakokáért, miképen egy ember által jött be a világra a bűn és a bűn által a halál, és akképen a halál minden emberre elhatott, mivelhogy mindenek vétkeztek;
1Kor 15,21 Miután ugyanis ember által van a halál, szintén ember által van a halottak feltámadása is.
Akkor ezt hogyan egyezteted össze az általad értelmezett föld korával? Az evolúciót nem lehet összemosni a Bibliával, mert merőben ellentétes dolgokat állít. Amiképpen összehozhatatlan a több millió illetve milliárd éves föld a Biblia szavával. Lehet próbálkozni, de nem nagyon megy, amiképpen ezt látni lehet ebből a kérdésből is. Szerintem a tudománynak hívott vallás téved, sokak szerint a Biblia, ahogy Vidripi szerint sem egyértelmű.
A válasz:
Könnyen, mivel mindenható és a Nap nem 5 millió és nem is 5 milliárd éves, mint ahogy a Föld sem 4,5 milliárd.
Vidiripi
Igen a halál az ember által jött be a világba.
"Azért, mert amit te mondasz, az az, hogy az ember előtt jött a világba a halál,..."
Elképzelni sem tudom hogy ezt melyik mondatomból szűrted le. D kíváncsian várom hogy rámutass a dologra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!